VIDEO: Judista Krpálek vybojoval na Grand slamu v Abú Dhabí zlato

Lukáš Krpálek po 9 letech zvítězil na závodech z kategorie Grand Slamů. Po neúspěchu na Mistrovství světa si do své bohaté sbírky připsal další parádní úspěch.

Judo, český reprezentant Lukáš Krpálek - Zdroj ČTK, Šimánek Vít Foto: ČTK/Šimánek Vít

Lukáš Krpálek ovládl Grand Slam v Abú Dhabí

Dlouhých 9 let čekal Lukáš Krpálek na celkové vítězství některého z Grand Slamů. Dvojnásobný olympijský vítěz kraloval na víkendových závodech v Abú Dhabí, kde si mimo jiné vyšlápl na světovou jedničku Rakhmanova a ve finále udolal obrovitého Holanďana Spijkerse. Částečný reparát za nepovedené Mistrovství světa tak vyšel na výbornou.

Lukáš Krpálek znovu ukázal svoji světovou extratřídu. Poučen nevydařeným vystoupením na Mistrovství světa v Taškentu se tentokrát rval na Tatami v Abú Dhabí v rámci seriálu nejvyšší kategorie – Grand Slamů.

Na cestě ke zlatu v kategorii nad 100 kilogramů postupně zdolal Itala Sylvaina Lorenza Agra, Slovince Eneje Mariniče a v semifinále i velkého rivala, světovou jedničku Temura Rachimova. Kromě výborného výkonu ukázal Krpálek na konci tohoto duelu i velké sportovní srdce, když zraněnému soupeři pomohl upravit kimono dle předpisů.

Ve finále se Lukáš Krpálek utkal s nepříjemným holandským závodníkem Juri Spijkersem. Český judista dlouho ne a ne najít recept na tohoto silového soupeře a v průběhu byl dokonce dvakrát napomínán za pasivitu. Nakonec ale skulinku přeci jen našel a v samém závěru rozhodl kontrolou na zemi, což rozhodčí vyhodnotili jako bodovaný Ipon.

Právě touto technikou přitom Krpálek prohrál ve čtvrtfinále MS s Korejcem Kim Min-čongem a z neúspěchu byl hodně frustrovaný. V Abú Dhabí si však notně zlepšil náladu a zvedl sebevědomí, což je i kvůli celé řadě překonaných zranění během roku, velmi dobrá zpráva. Dodejme, že naposledy Krpálek na Grand Slamu triumfoval v roce 2013 v Paříži.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Judo, Lukáš Krpálek - Zdroj ČTK, Deml Ondřej

Judo - pravidla, chvaty, principy a pásky

Judo 🥋 je velmi rozšířený styl japonského bojového umění ✅, který je populární po celém světě, včetně České republiky. Přečtěte si...