Zápletka se šťastným koncem: Mach Muradov je zpět v ČR

Trvalo to dlouhé týdny, nakonec se to však podařilo. Uzbecký bojovník se silnými vazbami na Česko, Makhmud Muradov, dostal oficiální povolení pro vstup do země.

Mach Muradov se konečně dočkal a je znovu se svým týmem v Česku Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Muradov konečně obdržel víza pro vstup na území České republiky

Jeho nešťastná situace byla velmi ostře sledovaná. Známý MMA bojovník Makhmud Muradov totiž před časem neúspěšně žádal o prodloužení víz a musel tak opustit Českou republiku. Tady má přitom dceru a tréninkové zázemí v Monster Gymu. Nejen proto byl příběh zmedializován a pobouřil bojovou scénu i širší veřejnost. Problémem bylo hlavně to, že nebyl znám přesný důvod, proč Muradov potřebná víza nedostal. Sám fighter opakovaně tvrdil, že žádné zákony neporušil. Teď se konečně dočkal.

Životní situace Macha Muradova se značně zkomplikovala poté, co mu už na jaře nebylo ze strany českých úřadů vyhověno s žádostí o prodloužení víz. Muradov podobné nepříjemnosti řešil už v minulosti, výsledkem čehož bylo rozhodnutí nenastupovat v UFC s českou vlajkou. Tentokrát však zašla situace ještě dál.

Muradov víza nezískal a musel na několik týdnů odcestovat do rodného Uzbekistánu. Byl to dokonce i jeden z důvodů, proč byl zrušen jeho zápas na UFC Fight Night v Paříži. Namísto toho se ukáže na číslovaném galavečeru UFC 280. Více o tom jsme psali zde.

Dlouholetý svěřenec trenéra Petra Monstera Kníže si ale nakonec může oddechnout. Po dlouhém vyčkávání získal víza a může nyní působit v Česku, kde má dvouletou dceru Rumiu. Právě na ní se podle serveru isport.cz těšil zdaleka nejvíce. Dobrou práci odvedla Machova advokátka, která na základě obdržení víz na Slovensko opakovaně žádala také o povolení z české strany. Úspěšně.

Z tréninkového rytmu Muradov doma v Uzbekistánu zcela nevypadl, podle vlastních slov mu ale chyběli kvalitní sparingy. To se teď bude snažit dohnat v Česku a také v Polsku, v rámci tradičního kempu ve vyhlášeném Ankos MMA. Problémy okolo víz jsou tak v tuto chvíli vyřešené a minimálně 2 roky se nebudou opakovat. Machovi se v posledním období dostalo nové dávky motivace, což v kombinaci s legálním přístupem do Česka může pozitivně ovlivnit jeho výkon v nadcházejícím zápase.

Vyjádření Macha Muradova ze začátku května 2022:

@fightlive.cz Makhmud Muradov zdraví fanoušky a přibližuje aktuální situaci okolo víz 🚫 #muradov #mma #machmuradov #makhmudmuradov #viza ♬ původní zvuk - fightlive.cz

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.