Zklamaný Michal Martínek reaguje na výsledek protestu

Z největší kariérní prověrky bohužel zůstane nepříjemná pachuť a křivda. Český bojovník Michal Martínek už zná výsledek oficiálního prostestu proti výsledku v zápase s Danielem Omielanczukem na turnaji KSW 75.

Michal Martínek v KSW se svým odvoláním neuspěl Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Konečný verdikt v KSW: Martínek vyhrál, výsledek se ale měnit nebude

Michala Martínka potkala v prestižní organizaci KSW nešťastná událost. 14. října se utkal ve velmi důležitém zápase s místní legendou a veteránem UFC Danielem Omielanczukem. Byl to těsný boj na 3 kola. Opticky se zdálo, že Blackbeard lépe pracoval z přední ruky a viditelně také způsobil soupeři větší damage v obličeji. O to šokující bylo vyhlášení bodového rozhodnutí, ve kterém se dva ze tří arbitrů přiklonili na stranu polského bijce.

Martínek spolu se svým týmem i početným zástupem českých fanoušků u obrazovek byli z verdiktu pochopitelně velmi překvapení. Nezůstalo ale jenom u nich. Nesouhlas s tímto výsledkem vyjádřila Michalovi dokonce většina polských fanoušků a ozvalo se i vedení KSW. To dokonce poprvé v historii podalo oficiální protest a požadavek na přezkoumání komisí. Jeden ze spolumajitelů KSW Maciej Kuwalski ostře zkritizoval dané rozhodčí a výsledek označil za skandální. Nic z toho ale nakonec nepomohlo.

Mezinárodní komise rozhodčích s týdenním odstupem vynesla závěrečné stanovisko. Sbor rozhodců se shodl na vítězství Michala Martínka, nicméně neshledali v zápase žádný záměr či pokus o manipulaci, a z toho důvodu se již výsledek měnit nebude. Ke zpětné změně výsledku mimochodem nikdy nedošlo za celou existenci KSW. A bohužel ani tentokrát.

Sám český bojovník k tomu na svém Instagramu napsal následující vyjádření:

„Máme verdikt protestu. Prý jsem vyhrál, ale nic se měnit nebude, protože by se musel prokázat nějaký záměr manipulace a že z principu se nic měnit nebude. Nevím co na to říct. Bylo mi jasný, že bude hodně střetů zájmu…. Odveta mě nezajímá, protože nevím proč bych měl znovu něco dokazovat, když jsem byl podle asociace a majitelů vítězem a hlavně podle většiny fanoušků i polské scény. To už samo o sobě o něčem vypovídá vzhledem k tomu, že jsem zápasil s polským závodníkem. Pokud se máme potkat znovu, Bude to v rámci nějakého boje o ranking, ale nikoliv odveta jako taková.

Soupeři gratuluju. Není to jeho chyba, že to dopadlo takto. Oba jsme dělali to nejlepší, co jsme mohli a jsem rad ze jsem se danielovi postavil a toho chlapa mám rád a respektuju ho, protože oba víme s kým jsme zápasili v Rusku, můj respekt budeš mít vždy bez ohledu na to co se děje. Za tímto zápasem zůstane jizva na mém srdci a navždy zjizveny Sherdog a můj ranking. Ale to se holt asi může stát vzhledem k tomu, že tady teď sedím a čtu si tisíce zpráv celé scény na mou podporu. Takže velké děkuji všem fanouškům, kteří drží při mé osobě.

Jsem plný emocí a teď to sám musím rozdýchat, protože to je pro mě velké sousto a nečekal bych, že se mi něco takového stane při takhle těžkém zápase a ostře sledovaném v mezinárodní asociaci, která je vysílána v několika zemích světa. Ja si teď dám na pár dní pauzu od médií, protože jsem pěkně nasranej a nechci bejt neslušnej. Už tohle jsem napsal nejslušněji jak umím a teď se mi opravdu nechce být slušnej.“

Bodovací systém v MMA tak bohužel zase jednou ukázal svou odvrácenou stranu mince a Michala Martínka chybné rozhodnutí lehce zabrzdí v cestě k titulu. Navíc mu v oficiálních statistikách navždy zůstane červené políčko, bez ohledu na okolnosti. Přestože si Michal nyní vezme čas na oddych, nemá v povaze se vzdávat, a proto je jisté, že ho v boji uvidíme znovu.

Jisté je, že tentokrát už nebude chtít nechat nikoho na pochybách a o svých kvalitách přesvědčit s předstihem. Věříme, že i z této negativní zkušenosti může český těžkotonážník v budoucnu čerpat.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

Michal Martínek v Oktagonu

Michal Blackbeard Martínek - životopis a zápasy MMA bojovníka

Michal Blackbeard Martínek ⚡ je přední český zápasník a bývalý šampion těžké váhové kategorie organizace Oktagon MMA. Aktuálně nastupuje v...

Michal Martínek má před sebou velkou kariérní výzvu

KSW 75: Martínek vs. Omielanczuk kurzy, tip a livestream

Michal Martínek má před sebou jednu z největších výzev dosavadní kariéry ⚡. Přiblíží se titulové šanci? ✔️ Vše o turnaji KSW 75 se dočtete...