Co je to Oss - kdy a kde se používá

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Synot Tip

Ke vkladu až 10 000 Kč + 300,- zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Oss je slovo, chcete-li zkratka, či pozdrav, který má v bojových sportech hluboký význam. U nás ho zpopularizoval především Karlos Terminátor Vémola. V tomto článku se vydáváme po stopách jeho významu, důležitosti a používání.

Karlos Vémola při tréninku Foto: Karlos Vémola

Oss co to je?

Málokteré citoslovce se u nás váže k danému bojovníkovi tak, jako právě zkratka Oss. Karlos Vémola svým osobitým a rázným způsobem jím zakončuje zpravidla každý svůj projev, či pozdrav směrem k fanouškům. Položili jste si ale někdy otázku, co Oss vlastně znamená?

sipka Zaregistrujte se ZDE a získejte parádní vstupní bonus. Za něj si můžete vsadit na MMA i další sporty a sledovat spoustu živých přenosů.

Význam hledejme v karate i dalších bojových sportech

Výraz Oss se dá vnímat různě a je možné ho použít ve vícero situacích. Význam Oss je často spojován s karate, či Jiu Jitsu. Jeho principy jsou ale využívány napříč všemi bojovými uměními. Oss lze chápat, jako pozdrav, pochopení, projevení respektu i celoživotní postoj.

Kořeny používání této zkratky nás zavedou do dávné minulosti a její základy vychází z duchovna. Oss má velmi hluboký význam, což samo o sobě překvapí nejednoho MMA fanouška.

Zkratka Oss vzešla z japonských slov:

  • Oshi – snaha
  • Shinobu – vytrvat

Nejpřesněji lze význam Oss pojmenovat těmito lidskými vlastnostmi:

  • Trpělivost
  • Odhodlanost
  • Houževnatost

Prostřednictvím výrazu Oss si dotyčný uvědomuje jeho duchovní podstatu, kdy se do popředí dere nezlomná mysl a duch bojovníka. Je schopný vydržet jakýkoliv tlak na svoji osobu a podstupovat tvrdé tréninky.

Tím se tak rozvíjí charakter daného zápasníka. Fyzično tu ustupuje do pozadí. Člověk, který tuto zkratku používá dává najevo, že je schopný snést jakoukoliv bolest a zároveň je oddaný, moudrý i odvážný. Být silný a vydržet. To je to oč tu běží.

Karlos Vémola Oss

Český MMA zápasník Karlos Vémola je jedním z nejznámějších fighterů domácí scény, který se výše popsanými zásadami nejen řídí, ale i tuto zkratku pravidelně vyslovuje. Klade tím důraz na svoje životní postoje, od kterých se odvíjí jeho kariéra i osobní život.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Detailní záběr na karfiol

Karfiolové (květákové) uši zápasníků: jaká je příčina?

Možná jste si už někdy položili otázku,☝ proč mají zápasníci různých bojových odvětví na první pohled zdeformované a nehezky vypadající...

UFC bojovnice Mackenzie Dern na váze

Váhové kategorie v MMA (Mixed martial arts) - ženy a muži

Bojovníci v MMA se rozdělují do několika váhových divizí.⭐ Podívejte se na kompletní seznam mužských i ženských váhových kategorií a další...