Filip Macek - životopis a zápasy MMA bojovníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Filip Macek je český profesionální bojovník smíšeného bojového umění, který zápasil pod organizacemi Oktagon a KSW. V kuloárech bojového sportu je právem považován za jednu z nejlepších bantamových vah.

ŽIVOTOPIS A ZÁČÁTKYO TITUL S MAGARDEM – 
PŘEHLED ZÁPASŮ – O TITUL S DEÁKEM

Bojovník Filip Macek, Zdroj OKTAGON MMA Foto: OKTAGON MMA

Profil Filip Macek
Jméno Filip Macek
Narozen 6. března 1991, Mladá Boleslav, Česká republika
Přezdívka Máca
Národnost Česká
Výška 170 cm
Váha 61 kg
Váhová kategorie Bantamová váha
Výhry v MMA 28 - 5x KO/TKO, 19x submise, 3x rozhodnutí
Prohry v MMA 19 - 3x KO/TKO, 9x submise, 7x rozhodnutí ; 1x remíza
Tým Reinders MMA
Trenér André Reinders

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Filip Macek životopis

Filip Macek se narodil 6. března 1991 v Mladé Boleslavi, kde chodil do školy a také většinu života pobýval. V rodném městě, ve svých 15ti letech, také poprvé přičichnul k bojovému sportu. Sázej na MMA s bonusem za snadnou registraci ZDE

Filipovou první zkušeností bylo takzvané Wing Chun, což je bojové umění, které proslavil dnes už legendární Bruce Lee. Přestože se k tomuto bojovému sportu nachomýtnul v podstatě náhodou, díky kamarádovi kterého potkal na cestě na trénink, Wing Chun Filipa nadchlo natolik, že se mu nakonec věnoval přes tři roky.

MMA Macek začátek kariéry/MMA debut

Wing Chun Filipovi však nestačil a s kamarády ze střední školy se jednoho dne domluvili, že si pronajmou ring, ve kterém si lidově řečeno „rozbijou huby“. Právě při této kratochvíli si Filipa všiml i místní trenér Jiří „Didi“ Dimitrov, který v něm viděl talent a nabídl mu, zda by se zápasení nechtěl věnovat naplno. „Máca“ souhlasil a později si ve svých 19ti letech odbouchal první profesionální zápas.

Mackův první profesionální soupeř byl poměrně neznámý Tomáš Jeníček, kterého v mladoboleslavské sportovní hale porazil po závěrečném rozhodnutí rozhodčích.

Filip Macek v PML 8 – Macek vs. Meuji Batista

Po dvou neúspěších v KSW se Filip Macek zase přiblížil domácí půdě a tentokrát si zabojoval v rámci turnaje PML 8. Organizace původně zaměřená na zápasy v thajském boxu vůbec poprvé představila během galavečera i několik duelů v MMA.

Součástí jednoho z nich byl právě Filip Macek, jehož v kleci čekal brazilský bijec Meuji Batista. Mackovi se pod novou střechou podařilo vykročit pravou nohou a nejenže si po dlouhé době připsal na konto vítězství, ale povedlo se mu soupeře ukončit před limitem a udolat ho v prvním kole efektivním ground and pound.

Filip Macek vs. Oleksii Polishchuk – druhý zápas v KSW

Ani v druhém zápase v polské organizaci se Filipu Mackovi nevedlo o moc lépe. Tentokrát přišlo ukončení mnohem rychleji, než tomu bylo v debutovém souboji. Duel s ukrajinským bojovníkem Oleksiem Polishchukem se nedočkal ani druhého kola. Koncem prvního kola tvrdý Ukrajinec ukončil Macka armbarem a Filip si tak bohužel připsal na konto třetí prohru v řadě a celkově devátou porážku na submisi.

Filip Macek v KSW – debut se Sebastianem Przybyszem

Po třetím neúspěšném pokusu o to získat titul v OKTAGONu se Filip Macek rozhodl jít o dům dál a zamířil do největší polské organizace KSW. V květnu roku 2023 si tu odbouchal svůj debut s polským bijcem Sebastianem Przybyszem.

V prvním kole polský bojovník Macka potrápil sérií tvrdých lowkicků a aktivnější byl pak i v druhém kole, kdy souboj skončil na zemi. I tam měl bohužel situaci pod kontrolou Przybysz. Zápas sice dospěl až do třetího kola, ale těsně před koncem Polák českého bojovníka ukončil technickým knockoutem.

Filip Macek vs. Gustavo Lopez (původně Jonas Magard 2)

Filip Macek se na turnaji Oktagon 38 postavil ke své již třetí titulové výzvě. Soupeř v boji o mistrovský pás měl být stejný. Máca se měl předposlední den v roce 2022 utkat o vytoužený titul opět s dánským žralokem Jonasem Magardem. Všechno ale nakonec proběhlo úplně jinak.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Úřadující šampion bantamu Jonas Magard si ke konci přípravy zlomil čelist a musel ze zápasu odstoupit. Aby Filip Macek nepřišel z cizího přičinění o svou titulovou šanci, OKTAGON na poslední chvíli zlanařil do boje o prozatímní titul veterána UFC Gustava Lopeze. Navzdory očekáváním Lopezovi však stačilo první kolo, aby českého bojovníka ukončil na submisi.

Filip Macek vs. Mikael Silander

Na turnaji Oktagon 34 na Štvanici čekala "Mácu" pořádná výzva. Tentokrát čelil zkušenému finskému bojovníkovi Mikaelu Silanderovi (20-9). Ten má sice za sebou dvě porážky v ruské ACA, zároveň ale dokázal v této organizaci utáhnout někdejšího šampiona Oktagonu, Tomáše Deáka.

Filip Macek šel do zápasu v roli kurzového favorita. Případná výhra ho mohla znovu velmi přiblížit titulové šanci bantamové váhy. V samotném zápase český bojovník od úvodních vteřin zápasu jednoznačně dominoval. Nejprve poslal soupeře k zemi kopem z otočky a následně ho uškrtil technikou Anaconda choke. Tímto výsledkem a hlavně výkonem si Máca řekl o titulovou odvetu s Magardem.

Filip Macek vs. Ramon Emilio Martinez

Filip Macek se na cestě ke své třetí titulové výzvě utkal na turnaji Oktagon 32 s Dominikáncem Ramonem Martinezem (12-8). Soupeř měl před duelem na kontě dvě výhry v řadě a pro českého borce šlo o velice kvalitní prověrku.

Zápas ale trval jen necelé tři minuty. Poté, co se duel přenesl na zem, uplatnil "Máca" svoji nejsilnější zbraň a v nestřeženém okamžiku nasadil soupeři škrcení Rear Naked Choke, kterým ho donutil po chvíli odklepat. Český fighter si tak připsal neuvěřitelnou 19. vítěznou submisi a nejlepším možným způsobem se oklepal z druhé neúspěšné titulové výzvy.

Filip Macek vs. Jonas Mågård na Oktagonu Prime 4

Na české MMA scéně oblíbený "Máca" nastoupil do bitvy o titul na turnaji v sobotu 6. listopadu 2021. Jeho soupeř Jonas Mågård ho ovšem v zápase prakticky do ničeho nepustil a postupně českého fightera ničil ve všech pěti kolech. Mackovi v duelu nevyšlo vůbec nic. Bodoví rozhodčí proto jednoznačně přiřkli výhru dánskému žralokovi Jonasi Mågårdovi.

Svěřenec Andrého Reinderse a specialista na submise měl proti sobě rovněž skvělého zemaře. Magard (12-5) více než polovinu všech svých vítězství dosáhl právě na submisi. Zároveň jde o zkušeného borce, který prošel Cage Warriors a dalšími předními organizacemi v Polsku a Rusku.

Filip Macek vs. Luca Iovine

Filip Macek se na cestě k titulu bantamové váhy organizace Oktagon postavil italskému zápasníkovi Lucu Iovinemu, se kterým měl jít už v minulosti. Zápas, který byl součástí hlavní karty očekávaného turnaje Oktagon 24 doručil parádní podívanou dvou vynikajících wrestlerů.

Filip Macek i přes nepříznivý vývoj dokázal soupeře utáhnout na submisi Foto: OKTAGON MMA

Filipu Mackovi dlouho teklo do bot, a nemohl se proti výborně připravenému Italovi prosadit. V polovině třetího kola mu ale přeci jen vyšla technika Armbar, díky které si připsal svoji již 16. výhru na submisi v kariéře! Na video se podívej zde.

Filip Macek vs. Kostadin Vasilev Enev

Na turnaji Oktagon 21 se Filip Macek utkal s nebezpečným Bulharem Enevem. Atraktivní zápas nakonec rozhodl loket z otočky, po kterém český zápasník dílo dokončil sérií tvrdých úderů a zvítězil na TKO.

Filip Macek vs. David Dvořák

O necelý půl rok později šel Macek do svého druhého profesionálního zápasu, který by dnes patřil mezi velmi zvučné a žádané. Tehdy by však jen těžko někdo mohl tušit, že „zelenáči"  jako byli Filip Macek a David Dvořák, jsou budoucí hvězdy české bojové scény.

Dvořákovi bylo tehdy jen 17 let, šlo o debut a navíc měl za sebou pouhý půl rok bojového tréninku. Před MMA se fyzickým sportům nevěnoval, ale i přesto s o mnoho zkušenějším Mackem svedl vyrovnanou bitvu. Macek si po dvou kolech a verdiktu rozhodčích připsal druhou výhru kariéry.

Oba aktéři se v kleci znovu potkali o necelé dva roky později. Macek znovu ze zápasu vyšel vítězně. Tentokrát však Dvořáka porazil v úvodu druhého kola na TKO. Zajímavostí je, že Dvořák zápasící ve slavné UFC, za svou kariéru zažil pouze tři porážky z nichž hned dvě byly právě s „Mácou".

Pokud byste rádi viděli třetí střetnutí těchto kohoutů, budeme vás muset zklamat. Oba zápasníci jsou dnes prý velcí přátelé, kteří se v oktagonu zřejmě už nikdy neutkají.

Filip Macek MMA - přehled všech zápasů a statistiky

Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Výhra Meuji Batista 1 (0:00) TKO PML 8 3.2.2024
Prohra Oleksii Polishchuk 1 (4:06) Submise KSW 87 14.10.2023
Prohra Sebastian Przybysz 3 (4:51) TKO KSW 82 13.5.2023
Prohra Gustavo Lopez 1 (4:44) Submise Oktagon 38 30.12.2022
Výhra Mikael Silander 1 (1:34) Submise Oktagon 34 23.7.2022
Výhra Ramon Martinez 1 (2:49) Submise Oktagon 32 9.4.2022
Prohra Jonas Magard 5 (5:00) Rozhodnutí Oktagon Prime 4 6.11.2021
Výhra Luca Iovine 3 (2:29) Submise Oktagon 24 29.5.2021
Výhra Kostadin Vasilev Enev 1 (3:58) TKO Oktagon 21 30.1.2021
Výhra Jerry Kvarnstrom 2 (0:42) Submise Oktagon MMA - Oktagon 19 5.12.2020
Brno, Česká republika
Prohra Tomáš Deak 5 (5:00) Rozhodnutí Oktagon MMA - Oktagon 14: Bitva O Trůny 14.9.2019
Bratislava, Slovensko
Výhra Dmytro Vlasiuk 1 (2:15) Submise Oktagon MMA - Oktagon Prime 1 26.4.2019
Košice, Slovensko
Výhra Taras Gryckiv 1 (3:02) Submise Oktagon MMA - Oktagon 10 17.11.2018
Praha, Česká republika
Výhra Dragan Pešić 1 (0:00) Submise FNW - Fight Night West 4 28.9.2018 Karlovy Vary, Česká republika
Výhra Zaka Fatullazade 1 (3:30) Submise Oktagon MMA - Oktagon 7 28.7.2018
Praha, Česká republika
Výhra Ivan Ovchinnikov 1 (1:13) Submise Oktagon MMA - Oktagon 6 26.5.2018
Košice, Slovensko
Prohra Dmytro Vlasiuk 1 (1:56) Submise HG - Heroes Gate 20 4.5.2018
Praha, Česká republika
Výhra Zygimantas Linauskas 1 (3:40) Submise NOW - Night of Warriors 13 24.3.2018 Liberec, Česká republika
Prohra Haron Orzumiev 3 (5:00) Rozhodnutí ACB 70 - Barnatt vs. Askham 23.9.2017 Sheffield, Anglie
Prohra Shamil Shakhbulatov 3 (5:00) Rozhodnutí ACB 55 Tajikistan 24.3.2017
Dušanbe, Tadžikistán
Výhra Khamid Sultanbiev 3 (3:12) Submise ACB 45 Absolute Championship Berkut 45

17.9.2016
Petrohrad, Rusko

Prohra Oleg Borisov 2 (1:33) TKO ACB 38 Breaktrought

20.5.2016
Rostov na Donu, Rusko

Prohra Stipe Brcic 3 (5:00) Rozhodnutí HG - Heroes Gate 16 18.3.2016
Praha, Česká republika
Prohra Evgeniy Lazukov 2 (3:42) Submise ACB 24 - Grand Prix Berkut 2015 Final 24.12.2015
Moskva, Rusko
Výhra Vladimir Karasiov 1 (2:43) Submise Fusion Fight Night Series 2 - Macek vs. Karasiov 4.9.2015
Mladá Boleslav, Česká republika
Prohra Murad Kalamov 2 (3:49) Submise ACB 19 - Baltic Challenge 30.5.2015
Kaliningrad, Rusko
Výhra Murad Zeinulabidov 3 (0:55) Submise ACB 14 - Grand Prix 2015 28.2.2015
Grozny, Rusko 
Výhra Pavel Svoboda 2 (2:52) TKO GCF - Gladiator Championship Fighting 29 12.12.2014
Mladá Boleslav, Česká republika
Výhra Evgeniy Lazukov 1 (3:45) Submise OMMAF - Scythian Gold 2014 18.10.2014
Orenburg, Rusko
Výhra Miroslav Kubáň 2 (0:16) KO GCF 27 - Road to the Cage 21.3.2014 Praha, Česká republika
Výhra Tomáš Kozma 1 (N/A) Submise GCF Challenge - Cage Fight 3 13.12.2013
Brno, Česká republika
Remíza Miroslav Kubáň 3 (5:00) - GCF 23 -MMA Cage Fight 2 10.5.2013
Brno, Česká republika
Prohra Toni Tauru 2 (1:55) Submise LFN 8 - Lappeenranta Fight Night 8 27.4.2013
Lappeenranta, Finsko
Prohra Daniel Kmegy 2 (0:00) Submise HG - Heroes Gate 9 28.12.2012
Prague, Česká republika
Prohra Martin Buschkamp 1 (2:22) Submise SFC 12 - Tournament 2012 Part V 24.11.2012
Mainz, Německo
Výhra Souksavanh Khampasath 2 (0:00) Submise HG - Heroes Gate 8 12.12.2012
Praha, Česká republika
Výhra David Dvořák 2 (0:15) TKO GCF 12 - Cage Fight Brno 11.5.2012
Brno, Česká republika
Prohra Marcin Lasota 3 (5:00) Rozhodnutí GCF 10 - Battle in the Cage

7.4.2012
Mladá Boleslav, Česká republika

Výhra Ondřej Skalník 1 (4:16) Submise GCF 7 - Redemption

3.12.2011
Praha, Česká republika

Prohra Johannes Isaksson 3 (5:00) Rozhodnutí BP 10 - Botnia Punishment 10

23.9.2011 Seinäjoki, Finsko

Prohra Krzysztof Klaczek 1 (4:17) TKO Olimp Extreme Fight - Poland vs. Czech Republic 22.5.2011
Tarnobrzeg, Polsko
Prohra Joziro Boye 2 (4:22) Submise CFL - Cage Fight Live 1 9.4.2011 Midtjylland, Dánsko
Výhra Leszek Kulik 3 (5:00) Rozhodnutí GCF 2 - All or Nothing 20.2.2011
Mladá Boleslav,
Česká republika
Výhra Artur Jevsejčik 1 (2:30) Submise GCF 1 - Judgement Day 5.12.2010
Praha,
Česká republika
Výhra Roman Kalandra 1 (0:00) Submise EBR - East Bohemia Ring 15.8.2010
Česká Třebová,
Česká republika
Výhra David Dvořák 2 (5:00) Rozhodnutí NBR - Nord Bohemia Ring 6.6.2010
Ústí nad Labem, Česká Republika
Výhra Tomáš Jeníček 2 (10:00) Rozhodnutí Hell Cage Challenge Cup 24.1.2010
Mladá Boleslav,
Česká republika

Filip Macek ACB organizace

Mackovi bylo české bantamové pole malé a proto čím dál častěji přijímal zápasy se zahraničními soupeři. Mezi nimi byl i zápas s Evgeniyem Lazukovem, do kterého český bojovník vstupoval jako jasný outsider. Ruského soupeře však v prvním kole uškrtil a získal díky tomu lukrativní smlouvu v organizaci ACB (dnes ACA), která se prestiží řadí hned za slavné UFC a Bellator.

Filip Macek titul - Macek vs. Svoboda

Pouhé dva měsíce po ruském skalpu čekal Macka zápas o titul šampióna bantamové váhové kategorie. Jeho soupeřem byl Pavel Svoboda, kterého ve druhém kole porazil na TKO. Zápas byl pro Mácu významný nejen kvůli tomu že byl titulový, ale také kvůli tomu, že se konal v jeho rodném městě před domácím publikem.

Titul Oktagon Filip Macek vs. Tomáš Deák

V roce 2018 se vrátil do České republiky, kde podepsal smlouvu s českou organizací Oktagon vedenou spolumajitelem Ondřejem Novotným. Filip ve své váhové kategorii opět pokořitele nenašel a bylo tak namístě, aby si to o titul mezi sebou rozdali dva nejlepší českoslovenští zápasníci bantamové váhy - Tomáš Deák a Filip Macek.

Formát zápasu byl nastaven na nestandardních 5x (5:00) a i tak to bylo málo k tomu, abychom poznali vítěze před koncem poslední pětiminutovky. Ke slovu se tak dostali rozhodčí, kteří jako vítěze uznali Tomáše Deáka.

Zápas samotný byl velmi kontroverzní, jelikož český bojovník se po celou dobu velmi okatě snažil dostat Deáka z postoje na zem a to i za cenu pádů, které by „Máca" jinak běžně ustál.

Filip Macek výška

Macek nepatří mezi vysoké bojovníky. Měří pouhých 170 cm, ale to je v jeho váhové kategorii poměrně běžný jev. Výška tak není jeho hlavní zbraní jako tomu je například u Ronalda Paradeisera, který měří nevídaných 187 cm.

Macek svůj menší vzrůst kompenzuje výbornou technikou v souboji na zemi. Ne nadarmo je často nazýván jako „Mr. Submise".

Filip Macek Wikipedia, Instagram, Sherdog, Tapology

Přestože Macek patří mezi dlouhodobě nejlepší zápasníky ČR, není širší veřejnosti tolik znám jako například Karlos Vémola nebo Jiří Procházka. Důvodem jsou jeho štace v ruském ACB, které mezi českými fanoušky není tolik sledované jako konkurenční zápasnické organizace. Možná i proto „Mácu" na Wikipedii nenaleznete, ale co se týče Instagramu, Sherdog nebo Tapology, svůj profil zde má.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu


FAQ - často kladené otázky

1️⃣ Kdy a s kým se Máca utkal v posledním zápase?

Filipu Mackovi se v bantamové váze jako poslední postavil v rámci turnaje KSW 87 ukrajinský bojovník Oleksii Polishchuk. Ten bohužel na Mackem zvítězil.

2️⃣ Jaký je jeho bojový styl Filipa Macka a jeho celková bilance?

Český bojovník má skóre 27 výher, 19 porážek a 1 remízu. Filip Macek vyniká především fantastickým bojem na zemi. Obrovskou kvalitu a progres vykazuje i jeho nečitelný postoj, díky kterému například ukončil v poslední době Bulhara Eneva. Na celý zápas se podívejte ve videu uvnitř článku

3️⃣ Jaká zajímavost zdobí jeho kariéru?

Ve své rané kariéře hned 2x porazil Davida Dvořáka. Dnes jsou ale kamarádi, takže završení trilogie není na pořadu dne. O pozornost si říká i jeho dechberoucích 20 výher na submisi.


Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

David Dvořák bojuje v muší váze organizace UFC

David Killa Khroust Dvořák - životopis a zápasy MMA bojovníka

David Undertaker Dvořák ❤️ je česká hvězda v prestižní UFC, kde nastupuje v muší váhové kategorii✅. Aktuálně je na 9. příčce žebříčku.

Tomáš Deák je bývalý šampion Oktagonu a nyní zápasí v organizaci ACA

Tomáš Deák - životopis a zápasy MMA bojovníka

Tomáš Deák ⚡ dokázal vybojovat dva velké tituly v bantamové váze a v současné době působí v prestižní ruské organizaci ACA.✅ Toto je jeho...