Losene Keita - životopis a zápasy MMA bojovníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Je mladý, nespoutaný a extrémně kvalitní. V kariéře neporažený Belgičan s guinejskými kořeny Losene Keita vlétl na půdu Oktagonu ve velkém stylu a hned ve třetím zápase získal titul šampiona našlapané lehké váhy. Toto je příběh napraveného kriminálníka, který má to nejlepší teprve před sebou.

RODINA A VĚZENÍMMA KARIÉRA
ZÁPAS S BUCHINGEREM
STATISTIKYZAJÍMAVOSTI

Bojovník lehké váhy Oktagonu Losene Keita Foto: OKTAGON MMA

Profil Losene Keita
Jméno Losene Keita
Narozen 30. 12. 1997, Conakry, Guinea
Přezdívka Black Panther
Národnost Guinea, Belgie
Výška 176 cm
Váha 70 kg
Váhová kategorie lehká, pérová
Výhry v MMA 11 (7x KO/TKO, 4x rozhodnutí)
Prohry v MMA 1 (TKO - zranění)
Tým Lamiro Fight Club Belgium
Trenér Steven Wauters
Instagram keitaplusser

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Losene Keita dětství, rodina a problémy se zákonem

Losene Keita se narodil ve městě Conakry v Guineji, kde žil a vyrůstal až do svých 11 let. Poté se rodina rozhodla z této africké země uprchnout a jako svůj nový domov si vybrala belgický Kortrijk.

Malý Losene byl hodně problémové dítě. V mládí zkoušel hrát i fotbal, ale láska pro tento sport nakonec nebyla dostatečně silná. Ve škole měl velmi neuspokojivé výsledky a jeho divoká povaha byla jednou z hlavních příčin, proč se s postupem času dostával do čím dál častějších problémů s policií.

Zaregistrujte se pohodlně a zdarma online ZDE. Dostanete pěkný vstupní bonus na vaše sázky a k tomu příležitost sledovat mnoho sportovních livestreamů, včetně turnajů organizace Oktagon MMA živě!

Losene Keita vězení, peníze, sláva i drogy

Losene Keita se totiž často a rád rval na ulicích, což belgickou policii nutilo pravidelně klepat na jejich domovní dveře. Stal se dokonce hlavním mozkem gangu a v roce 2016 za plánované přepadení a organizovaný zločin vyfasoval 275 hodin veřejně prospěšných prací a za další drobný prohřešek už to bylo nemilosrdných 5 let „natvrdo“. Ve vzduchu dokonce visel trest odnětí svobody na 15 let!

Kromě násilí se Keita pohyboval i v prostředí drog, přestože on sám se podle vlastních slov naštěstí nikdy do spárů těchto látek nedostal. K výkonu trestu každopádně nenastoupil a rozhodl se tuto skutečnost ignorovat. To se mu však krutě vymstilo a policie si na něj o několik let později došlápla při běžné kontrole. Soud ho poslal nekompromisně za mříže. Nad kariérou talentovaného bojovníka se začala stahovat mračna.

V té chvíli to vypadalo s budoucností Losena Keity všelijak. Problémy ho stíhaly všude, kde se objevil. Žil se svojí babičkou a rozešla se s ním půvabná přítelkyně Kedist Deltour, miss Belgie pro rok 2021. Právě románek s krásnou modelkou přitom udělal z Keity v Belgii veřejně známou osobu ještě před tím, než začala stoupat jeho MMA hvězda. Zajímavostí je, že dnes spolu opět tvoří pár.

Z nepodmíněného trestu si Losene Keita nakonec jako zázrakem odseděl „pouze“ týden. Za svoje chování se totiž opakovaně omluvil a oproti předchozímu jednání, začal všeho litovat. Soud nakonec rozsudek změnil na nepravomocný, díky čemuž se Keita dostal na svobodu a mohl se naplno věnovat smíšenému bojovému umění.

Losene Keita MMA kariéra, titul WFL

Keita se k MMA dostal poměrně velkou náhodou. Jeden z jeho kamarádů mu poradil, aby svoje pouliční šarvátky přenesl do tělocvičny a začal se věnovat bojovému umění s jasně danými pravidly. Losene nejprve nechtěl, v té době u něj ještě vítězil fotbal. Když ale přišel v roce 2019 poprvé na trénink, všechno se změnilo.

Od té doby si žije svůj sen, tvrdě maká a o své bouřlivé minulosti mluví upřímně a s pokorou. Urovnal vztahy s rodinou a chová se jako příkladný sportovec. Kromě tohoto za ním stojí obrovské zástupy fanoušků, kteří ho podporují prakticky od začátku jeho cesty.

Do profesionální MMA klece přitom přešel po pouhých dvou měsících trénování. Jeho potenciál, sebevědomí, dravost a talent však byla na takové úrovni, že trenéři v Ultimate Gymu a Lamiro Fight Clubu v Kortrijku naznali, že není na co čekat. A tak Keita šel a začal ničit jednoho soupeře za druhým.

BILANCE A STATISTIKY
Výhry Prohry
11 1
7 KO/TKO 1 KO/TKO
0 submisí 0 submise
4 na body 0 na body

V polovině roku 2021 vybojoval Keita titul velterové divize organizace World Fighting League (WFL), když už v prvním kole knokautoval polského fightera Gorczycu. Po tomto vítězství jej ulovila organizace Oktagon MMA, kde se uvedl koncem roku 2021 prvním vítězstvím. Od té doby oktagonský Black Panther sbíral jednu výhru za druhou a sebevědomě si tvořil aureolu neporazitelnosti.

Losene Keita Oktagon MMA

Premiéru v organizaci Oktagon MMA si Losene Keita odbyl na turnaji Oktagon 29 proti slovenskému Karolu Ryšavému. A nutno říci, že to byl debut jako hrom! Keita sice přicházel do největší domácí organizace jako neporažený fighter, jeho předchozí seznam soupeřů však příliš respektu nebudil.

Než podepsal smlouvu s Oktagonem, v prvních šesti profesionálních zápasech bojoval výhradně ve velterové váze. Až s přestupem do Oktagonu přešel také do nižší lehké váhové kategorie.

Opak se ale ukázal býti pravdou a kurzový outsider Keita naprosto zdemoloval tehdejší trojku lehké váhy už v prvním kole. Agresivita a rychlost, s jakou Keita Ryšavého přejel, zanechala velký dojem a nová akvizice si díky svému vystoupení v kleci i pozápasovému rozhovoru okamžitě získala davy fanoušků z Česka i Slovenska.

Tímto výkonem si Keita řekl o následnou titulovou bitvu o pás prozatímního šampiona proti Rony Paradeiserovi. I díky prodělané nemoci těsně před fightem Keita tentokrát nedokázal zástupce OFA ukončit před limitem, přesto to stačilo na výhru na body. Po tomto duelu bylo více než jasné, že souboji s Ivanem Buchingerem už nestojí nic v cestě.

Losene Keita vzbudil na domácí scéně pozornost nejen svými výkony v kleci, ale i zástupy lidí, kteří za ním stojí. Promotér Ondřej Novotný například prohlásil, že tak početný tým, jaký má kolem sebe Losene Keita, u nikoho nepamatuje. Spolu s Keitou cestují na jeho zápasy i belgičtí fanoušci, kteří dokáží v hale udělat pořádný humbuk.

Losene Keita vs. Niko Samsonidse o titul pérové váhy

O uvolněný titul pérové váhy organizace Oktagon se Losene Keita při svém návratu po zranění utká s německým protivníkem Niko Samsonidsem. Keita jde do hlavního zápasu turnaje Oktagon 50 v pozici velkého kurzového favorita. Předvede v Ostravě opět dominantní výkon?

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Losene Keita vs. Mate Sanikidze – nečekané zranění a zasnoubení

Hlavní zápas červencového letního turnaje měl rozhodnout, zda si právoplatný titul v pérové váze ponechá Maté Sanikidze nebo Losene Keita, který od duelu s Jakubem Tichotou držel prozatímní titul šampiona. Šlo o jeden z nejočekávanějších soubojů letošní Štvanice, ale jak už to v MMA bývá, vše nakonec probíhalo úplně jinak, než by kohokoli napadlo.

Keita se Sanikidzem se spolu dlouho v kleci neohřáli – zápas začal dynamicky, jak se u těchto bojovníků očekávalo, jenže už v první minutě musel být ukončen, když dal Keita jasně najevo, že není s to se zraněnou nohou pokračovat. Ukázalo se, že si Keita zlomil holeň v podstatě hned na začátku, když špatně trefil low kick. Sanikidze tak tedy získal tímto netradičním (a pro bojovníka zřejmě nijak slávyhodným) způsobem pás šampiona.

Souboj o definitivní držení pásu v pérové váze mu sice nevyšel, nedá se však říct, že by Keita odcházel z turnaje na Štvanici jako zcela poražený. Když se nedaří v profesi, je třeba kout železo v osobním životě, a podle toho se Keita zařídil. Během smutného finále zápasu, který ukončila Keitova zlomená noha, přišla do klece jeho přítelkyně, před níž Losene navzdory zranění poklekl a požádal ji před šesti tisíci diváky o ruku.

Losene Keita vs. Jakub Tichota

Vzhledem ke zranění původního soupeře a šampiona pérové divize, Matého Sanikidzeho, se Losene Keita na turnaji Oktagon 42 29. dubna 2023 utkal o prozatímní pás s Jakubem Tichotou. Úřadující šampion lehké váhy šel do zápasu se šikovný grapplerem v roli obrovského kurzového favorita a znovu předvedl fantastický výkon.

Jakub Tichota sice dlouho srdnatě vzdoroval, Keita jej ale několikrát dokázal tvrdě knockdownovat, a tak byla spíše otázka času, než rozhodčí zápas ukončí. Stalo se tak na konci 4. kola a Tichota si ze zápasu kromě porážky odnesl i zlomeninu klíční kosti. Na celý zápas se podívejte ve videu zde.

Losene Keita vs. Samuel Bark

Svou misi získat k titulu lehké váhy i šampionský pás pérové divize započal Losene Keita na turnaji Oktagon 39 v Mnichově, kde ho prověřil nesmírně kvalitní švédský bojovník Samuel Bark.

Nebezpečný seveřan je podobně jako Keita především vynikajícím postojářem. V očích sázkařů byl ale Losene Keita obrovským favoritem. V samotném zápase předvedl Černý panter obrovskou dominanci a odolného Barka nakonec ukončil na začátku třetího kola TKO.

Losene Keita vs. Milan Páleš

Šampion lehké váhy Oktagonu Losene Keita se na turnaji Oktagon 38 postavil do netradičního utkání. V zápase pod pravidly Undergroundu vyzval ve velkých rukavicích elitního slovenského postojáře Milana Minči Páleše. Zápas na 3x3min. proběhl 30. prosince 2022 jako hlavní předzápas celé karty.

Velmi vyrovnaný zápas během vypsaných 3 kol vítěze nepřinesl, a tak následoval extra round. V něm si o něco přesněji počínal Losene Keita, který v očích bodových rozhodčích tento zápas ovládl. Zajímavostí je, že pro Keitu to byl vůbec první profesionální kickboxerský souboj.

Páleš po utkání neskrýval rozčarování nad způsobem, jakým rozhodčí tento duel bodovali. V každém případě si Keita připsal nesmírně cenné vítězství a dál zůstal v profi kariéře neporažen. Na zápas se podívejte v tomto videu.

Losene Keita vs. Ivan Buchinger

Prozatímní šampion lehké váhy Losene Keita vyzval na turnaji Oktagon 33 v německém Frankfurtu právoplatného držitele titulu, Ivana Buchingera. Černý panter legendu slovenského MMA vyzýval už mnohokrát předtím. Promotéři nakonec umístili tento parádní duel na kartu vůbec prvního galavečera v Německu, který Oktagon pořádal v ikonické Festhalle ve Frankfurtu v sobotu 4. června 2022.

Oba kohouti si před zápasem vyměnili několik ostřejších slov a v pozici kurzového favorita šel do zápasu Ivan Buchinger. Ten kromě pásu lehké váhy držel v té době i titul pérové divize do 66 kilogramů. Losene Keita si však na BJJ specialistu věřil a o svém vítězství nepochyboval.

Samotný průběh utkání přinesl poměrně nečekaný a jednoznačný průběh. Keita totiž mnohem zkušenějšího Buchingera doslova zdemoloval už po 3 minutách boje. Slovenský veterán po utkání přiznal, že celý den nebyl ve své kůži, což dravý Belgičan nelítostně trestal. Na celý zápas se podívejte zde.

Losene Keita vs. Rony Paradeiser

Ve svém druhém zápase pod Oktagon MMA se Losene Keita postavil na turnaji Oktagon 31 v O2 Areně slovenskému zápasníkovi Ronymu Paradeiserovi. Vzhledem ke zranění Ivana Buchingera šlo v tomto zápase o titul prozatímního šampiona lehké váhy.

Utkání na 5x5 minut nabídlo divákům fantastickou podívanou a skvělé výkony obou borců. Losene Keita se hned v prvním kole dostal do poměrně velkých problémů na zemi, kde se mu Rony pokusil nasadit škrcení. Keita však předvedl houževnatou obranu a s přibývajícími koly naopak on sám postupně přebíral otěže zápasu, vysílal více úderů a hlavně způsoboval soupeři viditelné krvavé stopy v obličeji, což se dnes v rámci bodového hodnocení bere jako extrémně důležité.

A přesně to se nakonec potvrdilo. Paradeiser sice dokázal doručit více takedownů, větší počet signifikantních úderů a damage však přinesly vítězství a titulový pás Losenu Keitovi. Ten po bezprostřední pozápasové oslavě se svými fanoušky neváhal znovu vyzvat Ivana Buchingera o pozici krále lehké divize. Na celý zápas s Ronym Paradeiserem se podívejte zde.

Losene Keita vs. Karol Ryšavý

Prvním, kdo v organizaci Oktagon odnesl extratřídu Losena Keity, byl na turnaji Oktagon 29 Karol „Bomby“ Ryšavý. Ten dokázal belgické střele vzdorovat jen necelé tři minuty a po sérii několika tvrdých úderů šel s bolestivou grimasou k zemi. Na celé utkání se podívejte v tomto videu.

Losene Keita zápasy – statistiky (pro record)

Losene Keita patří mezi nejšikovnější postojáře organizace. Je to dynamický a odhodlaný bojovník s velice precizní technikou boje. Většiny svých výher Keita dosáhl před limitem a není výjimkou, že soupeře ukončí hned v prvním kole. Oproti sedmi výhrám KO/TKO má čtyři výhry na body, z nichž tři absolvoval v úplných začátcích kariéry. V rámci Oktagon MMA si připsal jen jednu výhru na body, to v souboji s Ronaldem Paradeiserem, kterého překonal v celkovém počtu úderů.

PROFESIONÁLNÍ MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Niko Samsonidse Oktagon 50 9.12.2024
Prohra Mate Sanikidze 1 (1:08) TKO Oktagon 45 29.7.2023
Výhra Jakub Tichota 4 (3:53) TKO Oktagon 42 29.4.2023
Výhra Samuel Bark 3 (0:30) TKO Oktagon 39 11.2.2023
Výhra Ivan Buchinger 1 (3:00) TKO Oktagon 33 4.6.2022
Výhra Ronald Paradeiser 5 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 31
26.2.2022
Výhra Karol Ryšavý 1 (2:55) KO Oktagon 29 4.12.2021
Výhra Bartosz Gorczyca 1 KO WFL MMA 6 15.8.2021
Výhra Raymond Jarman 1 KO WFL MMA 5 30.5.2021
Výhra Tayron Chavarro 1 TKO WFL MMA 4 16.2.2020
Výhra Sofiane Oudina 3 (5:00) Rozhodnutí Ultimate Contest 7.12.2019
Výhra Karol Michalak 3 (5:00) Rozhodnutí ATLAS MMA 6 2.11.2019
Výhra Gracjan Golebiowski 3 (5:00) Rozhodnutí SHC 15 5.10.2019

Losene Keita Instagram, Facebook, Twitter

Bojovník Losene Keita má svoje oficiální účty také na Instagramu, Facebooku a dokonce i Twitteru. Na svůj instagramový profil, který sleduje okolo 44 tisíc fanoušků přidává fotky z přípravy, ale rád se například nechává fotit i s drahými auty, se kterými obchoduje jeho kamarád.

Losene Keita Sherdog, Tapology, fightmatrix

Oficiální statistiky Losene Keity najdeme i na všech světově uznávaných MMA webech, jako jsou Sherdog, nebo Tapology. Vzhledem k tomu, že Keita dříve nastupoval výhře ve velterové divizi, patří mu aktuálně na žebříčku lehkých vah uznávaného portálu fight matrix pozice okolo 85. místa. V rámci pérových vah pak dokonce figuruje jeho jméno v první světové padesátce!

sipka žebříček TOP fighterů Oktagon MMA najdete ZDE

Losene Keita nástupovka

Belgická hvězda MMA má dokonce svou vlastní nástupovku, kterou mu narapoval známý belgický umělec Fredy Collins. Tuto skladbu tak mohli fanoušci slyšet v rámci nástupů Losene Keity do klece.

Losene Keita UFC

Po skvělých výkonech zejména v Oktagon MMA se na sociálních sítích začalo mohutně spekulovat o možné odchodu Keity do slavné UFC. V současné době už má  světová organizace mladého fightera ve svém hledáčku. Sám Keita se ovšem vyjádřil v tom smyslu, že se z Oktagonu momentálně nikam nehrne.

Zajímavostí je, že Losene Keita dostal před příchodem do Oktagonu nabídku od zámořské organizace LFA, odkud vede často přímá cesta právě do UFC. Kromě toho se ozvala také polská KSW. Trenérský štáb v čele s talentovaným fighterem ale nakonec kývl na nabídku Ondřeje Novotného a Pala Nerudy.

Losene Keita wikipedia

Stačily dva zápasy, aby na sebe Losene Keita strhl velkou pozornost médií i fanoušků u nás. Jeho detailnější profil podobný tomu, který právě čtete, však prozatím na české wikipedii chybí. Vše důležité o tomto fighterovi vám ale díky tomuto článku neunikne.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy, kde a s kým má Losene Keita zápas v Oktagonu?

Losene Keita se po zranění vrací do zápasového rytmu. V Ostravě na turnaji Oktagon 50 ho vyzve Němec Niko Samsonidse.

2️⃣ Jakou má Losene Keita bilanci v profil MMA?

Losene Keita v profi MMA dosud poznal hořkost porážky jen v posledním souboji s Maté Sanikidzem. Ten však skončil prohrou kvůli Keitově náhlé zlomenině nohy. Více o zranění i zápasech se dozvíte v článku.

3️⃣ Jaký je bojový styl Losena Keity?

Losene Keita zaujal v organizaci Oktagon zejména neuvěřitelně rychlým a tvrdým strikingem. Velké kvality má ale i v práci na zemi a wrestlingu. Jde o komplexního bojovníka s vynikajícím kardiem a potřebným sebevědomím.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Leo Brichta vyhlíží svoji budoucnost v RFA

Leo Brichta - kariéra, životopis a statistiky MMA bojovníka

Leo Brichta je svérázný, český MMA fighter, který má v 26 letech našlápnuto k velké kariéře.⭐ Momentálně je jednou z nejvýraznějších tváří...

David Kozma a Ondřej Novotný

David Pink Panter Kozma - MMA zápasy, statistiky a životopis

David Kozma ✨ je bývalým šampiónem velterové váhy organizace Oktagon MMA. Za sebou má 5 úžasných obhajob titulového pásu. Díky své...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...