Matúš Juráček - profil a kariéra MMA zápasníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Matúš „Slávista“ Juráček je aktuálně jedním z největších talentů organizace Oktagon. Jeho pestrý životopis nabízí cestu od fotbalového chuligána až po špičkového sportovce, který překonal i komplikované zranění kolene. Přečti si příběh fightera, jehož ambice míří pořádně vysoko!

ZAČÁTKY A ÚSPĚCHYSTYL A ZRANĚNÍDUEL S PRIMEROUZÁPASY

Juráček po výhře nad Borárosem, Zdroj OKTAGON MMA Foto: OKTAGON MMA

Profil Matúš Juráček
Jméno Matúš Juráček
Narozen 28. 12. 1994, Praha
Přezdívka Slávista
Národnost Česká
Výška 190 cm
Váha 77 kg
Váhová kategorie velterová váha
Výhry v MMA 11 (4x KO/TKO, 2x submise, 5x rozhodnutí)
Prohry v MMA 3 (1x KO/TKO, 1x submise, 1x rozhodnutí)
Tým RPG Praha
Trenéři David Vyvážil, Ondřej Pála, Rostislav Osička, Richard Andrš, Miroslav Soukup

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Matúš Juráček MMA začátky

Matúš Juráček se narodil v Praze a k bojovým sportům se dostal ve 13 letech na základní škole. Zkoušel to sice i ve fotbalovém oddílu Admiry Praha, chyběl mu ale potřebný talent. Jeho primární motivací tehdy bylo získat díky trénování výhodu nad protivníky v pouličních bitkách. Začal tedy navštěvovat lekce kung-fu a později se mu na soustředění zalíbily i další disciplíny, jako je box a kickbox.

sipka Sázej s parádním bonusem na MMA - klikni ZDE a zaregistruj se pohodlně online

Matúš Juráček úspěchy v bojových sportech

Nejen v postojových disciplínách, ale i v MMA začal brzy sbírat pěknou řádku úspěchů. Láska ke smíšenému bojovému umění u něj vzplanula, když se šel podívat na zápas někdejší MMA legendy Michala Hamršmída. Právě komplexní MMA si i pro svoji rostoucí popularitu vybral jako sport číslo jedna. Netrvalo dlouho a jeho nadání na bojové sporty si všiml trenér Rostislav Osička, který divokého Matúše navedl správným směrem nejen jako bojovníka, ale i člověka.

  • 🥇Juniorský mistr ČR v K1
  • 🥇Mistr ČR WFMC v MMA
  • 🥇Mistr světa WFMC v MMA
  • 🥇Vítěz prestižního MMA memoriálu Julia Tormy

Matúš Juráček věk, výška, váha a styl

Matúš měří 190 centimetrů a zápasí ve váze do 77 kilogramů. Jeho fyzické parametry mu umožňují v zápasech skvěle pracovat se vzdáleností, čehož často využívá ve svůj prospěch. Díky svým základům v thajském boxu je jeho největší devizou právě postoj. Jde však o komplexního bojovníka, který se díky pravidelným kempům v polské Poznani pořád zlepšuje i na zemi. Jeho domovským gymem je pražský Renegade Gym pod trenéry Davidem Vyvážilem, Ondřejem Pálou, Richardem Andršem a Miroslavem Soukupem.

V očích mnoha fighterů domácí scény je stále velmi nečitelným zápasníkem, což zapříčinila dlouhá pauza kvůli problémům s kolenní chrupavkou. Momentálně má na svém kontě v MMA 7 výher a 2 porážky a je připraven dostát své pověsti velkého talentu českého MMA.

Matúš Juráček vs. Henry Fadipe

Juráček si 17. února 2024 odbouchal svůj debutový zápas v polské KSW. První minuty souboje s irským protivníkem Henrym Fadipe probíhaly velmi opatrně, kdy se oba soupeři vzájemně testovali. Ke konci prvního kola se však podařilo Juráčkovi trefit protivníkovu bradu a poté ho dokončit tvrdým ground and pound. Juráček tedy vykročil do prvního souboje v organizaci pravou nohou a připsal si vítězství na TKO.

Matúš Juráček – přestup do KSW a napjaté vztahy s OKTAGONem

Matúš Juráček dostal laso od polské organizace KSW, která expanduje na český trh, a tak rekrutuje talentovaná česká jména. Juráčkův přestup z OKTAGONu do polské jedničky ale proběhl za celkem dramatických okolností.

Juráček si takovou příležitost nechtěl nechat ujít, nicméně promotér OKTAGONu Ondřej Novotný se posléze vyjádřil, že je z celé situace „kyselej“, protože se Juráček podle něho i celé organizace nezachoval fér. Vztahy organizace a bojovníka tedy ochladly podobně jako předtím s Leem Brichtou, se kterým se organizace kvůli odchodu i navzdory podepsané smlouvě soudí.

Matúš Juráček zranění a pomocná ruka od Jiřího Müllera

Extrémně důležitým člověkem, který dlouhodobě Matúše sponzoruje a pomáhá mu, je fotbalový agent společnosti ESAM Jiří Müller. Právě on mu hodil záchranné laso a nabídl finanční pomoc v dobách zranění kolene a odkázal ho ke správným lidem a doktorům. Díky této podpoře a kontaktům se Matúš z temného období dostal a může si dál plnit sen jako profesionální MMA bojovník. Vzájemná spolupráce, která započala před několika lety v legendárním pražském klubu „Kozička“, úspěšně trvá dodnes.

Cestu ven z komplikovaného zranění pomohla Matúšovi najít i bývalá boxerka a dnes kondiční trenérka Arleta Kruasová, která svého svěřence odkázala ke specialistovi na pohyb sportovců. Právě on ukázal Matúšovi, že recept k návratu do MMA vede přes rozpohybování jeho kyčlí. Následně byl Matúš do jednoho měsíce v ostrém MMA tréninku a restartu jeho kariéry nic nebránilo.

Matúš Juráček vs. Ioannis Palaiologos

V rámci turnaje OKTAGON 40 si to Juráček v březnu roku 2023 rozdal s řeckým „Emperorem“ Ioannisem Palaiologosem. Ani jednomu z bojovníků se nepodařilo soupeře ukončit, nicméne Juráček byl po celou dobu aktivnější a dominantnější. Po celých třech kolech měl na kontě více signifikantních úderů i doručených takedownů, a tak si odnesl vítězství na body.

Matúš Juráček vs. Alex Lohore

V prosinci roku 2022 si Juráček připsal na konto poslední ze svých tří proher. V kleci mu nesedl francouzský bojovník Alex Lohore, kterého sice český bojovník po celá první dvě kola natrefoval, ale pak rozhodla hned v úvodu třetího kola jediná dobře mířená rána. Lohoré se trefil na bradu a uštědřil Juráčkovi nepříjemné KO.

Matúš Juráček vs. Robert Pukač

Talentovaný Matúš Juráček se ve svém dalším zápase pokusí 30 prosince na turnaji Oktagon 30 vyzrát na zkušeného Roba Pukače. V organizaci Oktagon neporažený "slavista" Matúš Juráček může v případě vítězství poskočit na žebříčku velterové divize do TOP 5. Bude se však muset vypořádat s kvalitním grapplingem i nebezpečným postojem Diamantového čáva, který představuje velkou hrozbu pro jakéhokoliv soupeře!

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Matúš Juráček vs. Tato Primera

Velmi očekávaný zápas Juráček vs. Primera byl jednou z hlavních ozdob turnaje Oktagon 26 pod otevřeným nebem pražské Štvanice. 24. 7. 2021 Matúš Juráček ve své dosud největší MMA výzvě úspěšně bojoval o třetí vítězství v řadě, které ho katapultovalo k elitní TOP 5 našlapané velterové divize.

Utkání bylo i podle sázkových kurzů extrémně vyrovnanou záležitostí. Oba fightery pojila osoba Gábora Borárose, kterého dokázali Juráček i Primera v minulosti porazit. V zápase jsme byli svědky srovnání dvou skvěle fyzicky vybavených zápasníků, díky čemuž bylo utkání extrémně vyrovnané až do poslední vteřiny. Nakonec však bodoví rozhodčí přisoudili vítězství na body právě Matúši Juráčkovi, který natáhl svoji sérii výher v Oktagonu na 3 zápasy.

Matúš Juráček porazil na body Tata Primeru Foto: OKTAGON MMA

Matúš Juráček Oktagon MMA

Juráček si v začátcích kariéry prošel organizacemi GCF a XFN. Jeho profesionální debut v MMA se uskutečnil v roce 2012, když dokázal porazit Ladislava Erdélyiho Jr. Po utkání se Savo Lazičem v organizaci GCF v roce 2017 si ale Matúš musel vyslechnout velmi nepříjemnou diagnózu. Operace chrupavky v koleni si vyžádala nakonec 3letou pauzu a vůbec nebylo jasné, zda se k MMA ještě vrátí.

Díky zmíněné pomoci Jiřího Müllera se ale postupnými krůčky dokázal vrátit do plného tréninku a 5. 12. 2020 nastoupil ke své premiéře v organizaci Oktagon proti zaskakujícímu Janu Širokému. Zápas dokázal vyhrát a následně si i poradil s Gáborem Borárosem, kterého poměrně jednoznačně přejel na body. Zcela po zásluze tak nechybí v našem žebříčku TOP talentů organizace Oktagon, kde se od něj dají čekat velké věci!

Matúš Juráček zápasy - statistiky

Juráček se bojovým sportům věnuje dlouho, přestože profesionálních MMA zápasů nemá na svém kontě mnoho. Svého času dokonce uvažoval o tom, že opustí smíšené bojové umění a bude se plnohodnotně věnovat boxu.

O vyzápasenosti Matúše Juráček Juráčka vypovídá téměř 80 zápasu mezi amatéry v MMA, boxu a K1.

PROFESIONÁLNÍ MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Výhra Henry Fadipe 1 (4:00) TKO KSW 91 17.2.2024
Výhra Ioannis Palaiologos 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 40 4.3.2023
Prohra Alex Lohore 3 (0:16) TKO Oktagon 38 30.4.2022
Výhra Robert Pukač 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 30 30.12.2021
Výhra
Tato Primera 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 26 24.7.2021
Výhra Gábor Boráros 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 21 30.1.2021
Výhra Jan Široký 3 (2:58) TKO Oktagon 19 5.12.2020
Výhra Savo Lazič 3 (5:00) Rozhodnutí GCF 41 12.10.2017
Prohra Miroslav Vacek 2 (3:25) Submise GCF 39 17.6.2017
Prohra
Carlo Pedersoli Jr. 3 (5:00) Rozhodnutí XFN 12.6.2016
Prohra David Ziopulos 2 (0:46) TKO GCF 31 22.5.2015
Výhra
Radek Vašenda 3 Submise GCF 21 26.4.2021
Prohra David Ziopulos
1 (1:50) Submise GCF 18 1.12.2012
Výhra
Ladislav Erdelyi 2 (1:54) TKO GCF 10 7.4.2012

Matúš Juráček slavia jako životní vášeň i temná minulost v Hooligans

Příběh Matúše Juráčka provází hodně peprná minulost. Jako celoživotní fanoušek fotbalového klubu Slavia Praha byl totiž členem radikálních příznivců aktuálně nejlepšího klubu české Fortuna Ligy. Právě opakované problémy se zákonem ho málem stály kariéru.

Svého času dokonce za výtržností spolu s dalšími členy ultras vyfasoval pětiletý zákaz vstupu na všechny zápasy jeho milovaného klubu. Kvůli soudním líčením se navíc trest protáhl na 6 let. Dnes už chodí na fotbal jako spořádaný fanoušek a na rozdíl od Lea Brichty či Tadeáše Růžičky, žádný boj mimo klec Oktagonu nevyhledává. Matúš Juráček má vytetované logo Slavie na své hrudi a k tomuto klubu se stále hrdě hlásí.

Matúš Juráček vs. Gábor Boráros

Právě díky zápasu s Gáborem Borárosem na konci ledna 2021 se Matúš Juráček dostal výrazněji do povědomí fanoušků. Jejich duel se oproti předpokladům odehrával většinu času na zemi, kde český borec ukázal obrovský výkonnostní vzestup a jasně zápasu dominoval. Na celý zápas se podívej v tomto videu.

Matúš Juráček vs. Jan Široký

První, kdo vyzval Matúše Juráčka po jeho dlouhé zápasové pauze, byl Jan Široký. Ten vzal utkání pár dní předem za nemocného Michala Dobiáše. Utkání mělo hodně vyrovnaný průběh a především hodně kontroverzní ukončení zápasu. Na celý průběh zápasu se podívej ve videu níže.

Matuš Juráček vs. Savo Lazič

Do zápasu se Savo Lazičem nastupoval Matúš Juráček v roce 2017 už s vědomím, že jeho koleno není úplně v pořádku. Přesto dokázal na body porazit nebezpečného „Hitmana“ Laziče, který aktuálně působí v polské organizaci KSW.

Matuš Juráček přítelkyně a další zajímavosti

Matúš je už delší dobu šťastně zadaný a se svoji přítelkyní Sabinou prožívají radosti i strasti života profesionálního sportovce. Společně se starají o pitbula jménem Oldřich.

Bývalý fotbalový chuligán je v MMA světě oblíbený pro svou stále dobrou náladu i upřímné chování. Matúšovu povahu nejlépe vystihuje rčení „co na srdci, to na jazyku.“ Jeho velkými kamarády a dvorními sparing partnery jsou Miroslav Brož, Vašek Mikulášek, nebo David Hošek. V UFC fandí Jirkovi Procházkovi.

Jednou ze zajímavostí je, že se Matúš Juráček utkal s vnukem legendárního herce Buda Spencera. Právě Carlo Pedersoli se v červnu 2016 postaral o dosud poslední porážku pro Matúše Juráčka v profesionálním MMA. Následně člen slavného klanu zamířil do organizace UFC a poté Bellatoru.

Kromě fyzické a kondiční přípravy nepodceňuje Matúš ani duševní průpravu a spolupracuje s mentálním koučem. Je také pravidelným uživatelem uklidňující látky CBD. Další zajímavosti ze života Matúše Juráčka si poslechni v podcastu Fight and Talk Patrika Kincla a Tomáše Kvapila.

Matúš Juráček Instagram, Facebook

Matúš Juráček je na sociálních sítích poměrně aktivní, kromě bezprostřední předzápasové přípravy, kdy se pravidelně od nich zcela oprostí. Na Instagramu ho sleduje přes 17 tisíc fanoušků a oficiální profil má také na Facebooku.

Matúš Juráček sherdog, tapology, fightmatrix

Detaily zápasů Matúše Juráčka lze dohledat také na webech Sherdog či Tapology. Jeho statistiky a pohyby na žebříčku velterové váhy mapuje uznávaný web fightmatrix.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy má Matúš Juráček zápas?

Matúš Juráček se naposledy představil na turnaji Oktagon 26, tedy 24. července 2021. Jeho soupeřem byl nebezpečný Španěl Tato Primera. Momentálně se připravuje na zápas s Robo Pukačem, který proběhne na turnaji Oktagon 30. Podrobnosti k zápasu s Tato Primerou najdeš uvnitř článku.

2️⃣ Jak dopadl poslední zápas Matúše Juráčka?

Člen pražského RPG v posledním utkání změřil síly s nebezpečným Tato Primerou. V zápase předvedli oba velkou bitvu, ale Matúš si přeci jen připsal jednu z nejcennějších výher kariéry. Na předchozí Juráčkův zápas s Borárosem se podívej ve videu ZDE.

3️⃣ Proč má Matúš Juráček přezdívku Slávista?

Matúš celý život fandí a podporuje fotbalový tým SK Slavia Praha. V minulosti měl ale díky řádění v hooligans velké problémy se zákonem. Zajímavosti z jeho života se dočteš v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

UFC bojovnice Mackenzie Dern na váze

Váhové kategorie v MMA (Mixed martial arts) - ženy a muži

Bojovníci v MMA se rozdělují do několika váhových divizí.⭐ Podívejte se na kompletní seznam mužských i ženských váhových kategorií a další...

Robo Pukač při práci na zemi během zápasu

Róbert Pukač – profil a statistiky zápasníka MMA

Diamantový čávo 💎 Robo Pukač je jedním z nejznámějších slovenských MMA fighterů☝. Po překonání dlouhého zranění nastupuje od roku 2018 v...

David Kozma a Ondřej Novotný

David Pink Panter Kozma - MMA zápasy, statistiky a životopis

David Kozma ✨ je bývalým šampiónem velterové váhy organizace Oktagon MMA. Za sebou má 5 úžasných obhajob titulového pásu. Díky své...