Michael Trizano - profil, kariéra a zápasy UFC bojovníka

29letý Američan Michael Trizano je bývalým šampionem organizace Ring Of Combat a vítěz 27. série show The Ultimate Fighter z dílny UFC. V nejlepší lize smíšeného bojovného umění nastupuje od roku 2018 a ve svém třetím zápase vyzve Slováka Lajoše Kleina.

ZÁPAS S LAJOŠEM KLEINEMTHE ULTIMATE FIGHTERPŘEHLED ZÁPASŮ

Michael Trizano Foto: Instagram/thelonewolfmma

Profil Michael Trizano
Jméno Michael Charles Trizano
Narozen 31. 12. 1991, New York, USA
Přezdívka The Lone Wolf
Národnost Americká
Výška 180 cm
Váha 66 kg
Váhová kategorie Pérová, lehká váha
Výhry v MMA 8 (2x KO/TKO, 2x submise, 4x rozhodnutí)
Prohry v MMA 1 (submise)
Tým Team Tiger Schulmann

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Michael Trizano MMA kariéru mezi profesionály odstartoval v roce 2016

Mike Trizano se narodil v New Yorku, ale dětství strávil se svými dvěma mladšími bratry ve státě New Jersey na východě USA. Zde žije a trénuje i dnes. Ke smíšenému bojovému umění se dostal na střední škole v 17 letech. Toho času začal docházet do známé Schulmannovi akademie a na vysoké škole se definitivně rozhodl, že tento sport bude jeho životní cestou. Sleduj turnaje UFC živě a zdarma na Fortuna TV s bonusem za registraci

Na amatérské úrovni začal zápasit v roce 2014 a připsal si zde 5 výher. Do profesionální MMA klece se poprvé postavil v roce 2016, když dokázal na body porazit Jamese Gonzalese. Následně si připsal dalších 7 výher, než přišla v roce 2019 jeho doposud jediná porážka kariéry.

Mike „The Lone Wolf“ Trizano výška, váha a zranění

Osamělý vlk Michael Trizano měří 180 centimetrů a momentálně nastupuje v pérové váze. V minulosti zápasil zejména v lehké divizi, kde zaznamenal i svůj vítězný debut v UFC proti Luisi Peňovi. Jeho výškové predispozice ho prakticky vždy předurčují k náročnému shazování do pérové váhy (66 kg), ale zároveň výškové převaze oproti většině soupeřů.

Trizano má za sebou dlouhou rekonvalescenci po zranění kolene, které si přivodil v roce 2019. Téměř dvouletou zápasovou pauzu navíc ovlivnil i poraněný kotník ze začátku roku 2021, díky kterému musel zrušit zápas s Rafaelem Alvesem.

Michael Trizano vs. Ľudovít Klein

Velmi očekávaný zápas Trizano vs. Klein je na programu 8. května 2021 na turnaji UFC Fight Night v Las Vegas. Trizano v něm podle vlastních slov očekává spoustu krve, do samotného utkání jde ale v roli obrovského kurzového outsidera.

Historicky první Slovák v UFC Lajoš Klein se totiž v elitní organizaci uvedl nejlepším možným způsobem a jeho vyhlášený high kick znovu úřadoval. Zajímavostí je, že Trizanovi zápasy poměrně často končí bodovým rozhodnutím, což by se ale proti slovenskému specialistovi na ukončení před časovým limitem nemělo opakovat.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Michael Trizano UFC ranking a krátká epizoda v Bellatoru

Mezi největší úspěchy amerického zápasníka patří nepochybně titul v pérové váze organizace Ring Of Combat, který vybojoval v roce 2017. Následně se mihnul ve druhé nejlepší světové organizaci Bellator, kde „uškrtil“ Mikea Otwella. Trizano se momentálně na žebříčku pérové váhy pohybuje okolo 160. místa na světě, což ale do velké míry ovlivňuje dlouhá zápasová pauza.

Michael Trizano The Ultimate Fighter

Nejdůležitějším milníkem v kariéře Michaela Trizana bylo účinkování v 27. sérii americké reality show s názvem The Ultimate Fighter. Tento populární pyramidový projekt organizace UFC dokázal v roce 2018 celý vyhrát a získal oficiální smlouvu. Trizano se tehdy připravoval pod vedením bývalého šampiona těžké váhy Stipe Miocice, a právě tato spolupráce mladého zápasníka podle jeho slov obrovsky posunula. Vítězství v uznávané show (lehká váha) jednoznačně patří mezi největší úspěchy dosavadní kariéry Michaela Trizana.

Michael Trizano zápasy – pro record (statistiky)

Na prahu 30 let nemá Trizano odzápaseno mnoho duelů. Takový Jirka Procházka má za sebou pro zajímavost ve stejném věku více než tři desítky fightů. Trizanovi zápasové zkušenosti tak rozhodně nebudí příliš velký respekt, leč není radno je podceňovat.

PROFESIONÁLNÍ MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Ludovít Klein UFC on ESPN: Rodriguez vs. Waterson 8.5.2021
Prohra Grant Dawson 2 (2:27) Submise UFC Fight Night 152 18.5.2019
Výhra
Luis Pena 3 (5:00) Rozhodnutí UFC Fight Night 139 10.11.2018
Výhra
Joe Giannetti 3 (5:00) Rozhodnutí UFC The Ultimate Fighter- finale 6.7.2018
Výhra
Mike Otwell 2 (2:07) Submise Bellator 186 3.11.2017
Výhra
James Gonzales 3 (5:00) Rozhodnutí ROC 60 15.9.2017
Výhra
Eddie Lenoci 2 (0:34) TKO ROC 59 2.6.2017
Výhra
Tim Kunkel 1 (0:51) KO Maverick MMA 1 7.4.2017
Výhra
Raul Gonzales 1 (3:59) Submise ROC 55 3.6.2016
Výhra James Gonzales 3 (5:00) Rozhodnutí ROC 54 4.3.2016

Michael Trizano vs. Grant Dawson

Nejméně povedené vystoupení Mikea Trizana v profesionální kleci se odehrálo v květnu 2019. Na galavečeru UFC Fight Night 152 utrpěl svoji první profesionální porážku, když jej na Rear Naked Choke utáhl nesmírně kvalitní Grant Dawson (17-1). Po tomto duelu následovala pro Trizana zmíněná dlouhá stopka zaviněná zraněními.

Michael Trizano vs. Joe Giannetti - finále TUF 27

Právě jiný americký bojovník Joe Giannetti byl poslední překážkou na cestě k titulu The Ultimate Fighter 27. Trizano předvedl ve finále vyspělý výkon a zápasu dominoval, čímž si zajistil vítězství na body. Na jeho bezprostřední reakce po zápase se podívej tady:

Michael Trizano Instagram, Facebook, Twitter

Oficiální účty Michaela Trizana nechybí na největších sociálních sítích. Nejvíce fanoušků jej sleduje na Instagramu, kde míří na metu 10 tisíc sledujících. S fanoušky dále komunikuje i skrze facebook a Twitter. Přípravu Michaela Trizana mapujeme také my prostřednictvím oficiálního instagramovém účtu.

Michael Trizano sherdog, tapology, fightmatrix, Youtube

Zápasové statistiky milovníka kovbojských klobouků, u kterého na první pohled zaujmou výrazné karfiolové uši, můžeš najít nejenom na webu UFC, ale i Sherdog či Tapology, kde jsou všechny záznamy jeho kariéry.

Na uznávaném portále fightmatrix můžeš navíc sledovat i pohyby na žebříčku, v Trizanově případě pérové a lehké váhy. Některá zápasová videa lze dohledat také na Youtube.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny


FAQ - často kladené otázky

1️⃣Kdo je Mike Trizano a kde zápasí?

Michael Trizano je americký MMA zápasník, který momentálně nastupuje v UFC. Mezi světovou elitou má aktuální bilanci 1 výhry a 1 porážky. Více o jeho kariéře se dočteš uvnitř článku ZDE

2️⃣Kdy má nejbližší zápas

Trizano 8. 5. 2021 prověří formu Ľudovíta Kleina, pro kterého to bude druhý zápas v UFC. Více informací o duelu s Lajošem Kleinem najdeš tady

3️⃣Co jsou jeho největší úspěchy kariéry

Michael Trizano vyhrál 27. sérii projektu The Ultimate Fighter, čímž si vysloužil oficiální kontrakt s UFC. V minulosti zápasil v Bellatoru. Přehled jeho zápasu najdeš v článku.


Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Ľudovíta Klein čeká v UFC druhý zápas

UFC Fight Night: Michael Trizano vs. Ľudovít Klein kurzy

Nejlepšího slovenského fightera současnosti ⏰ čeká druhé vystoupení v UFC už 8. května. Lajoš Klein se v něm postaví Michaelu Trizanovi,...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...