Radek Roušal - zápasy a životopis kontroverzního bojovníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Synot Tip

Ke vkladu až 10 000 Kč + 300,- zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Brněnský zápasník Radek Roušal je aktuálně jedním z nejlepších českých stand-up fighterů s velmi složitým životním příběhem a minulostí. Vhled do jeho duše a zápasových statistik vám přinášíme v následujícím článku.

KARIÉRATITUL V DFNNEVHODNÉ TETOVÁNÍ
STATISTIKYZÁPASOVÁ VIDEA

Bojovník Radek Roušal Foto: OKTAGON MMA

Profil Radek Roušal
Jméno Radek Roušal
Narozen Brno
Přezdívka Ruchy
Národnost Česká
Výška 178 cm
Váha 70 kg
Váhová kategorie Lehká
Výhry v K1 a MT 22
Prohry v K1 a MT 7
Tým Muay Thai Brno
Trenér Karel Kaiser

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Radek Roušal životopis a složité dětství

Jeden z nejlepších domácích postojářů současnosti Radek Roušal vyrůstal ve velmi komplikovaném prostřední brněnského ghetta, na nechvalně proslulé „bratislavské ulici“, kousek od centra.

Radek Roušal žil v jedné domácnosti s matkou a sestrou, a přestože on sám nebyl primárním iniciátorem nejrůznějších problémů, často se dostával do potyček s všudypřítomnými romskými spoluobčany.

„Mlátili mě pořád dokola, každý den. Někdy jsem se jim postavil, jindy raději utekl. Bylo jich spoustu, já byl sám. Byly to hrozné časy,“ vypráví Radek Roušal při vzpomínce na období, kdy mu bylo okolo 13 let. Roušalovi neměli peněz nazbyt a každodenní šikana mu dávala pořádně zabrat. Zároveň ale utvářela jeho nezlomný charakter bojovníka, který se později mohl naplno rozvinout díky profesionální kariéře.

sipka Berte bonus na sázení za snadnou online registraci ZDE

Složité dospívání ho nezlomilo. Naopak. I přes množství drobných prohřešků a přestupků, do kterých se zapletl, nikdy nesešel zcela z cesty a naštěstí pro něj se našel v bojových uměních. Pravidelné tréninky mu podle vlastních slov dodávaly odvahu čelit pouličnímu násilí. Na prahu dospělosti si definitivně ujasnil, že bojové sporty jsou jeho životní cestou, po které chce kráčet a neustále se zlepšovat.

Radek Roušal bojovník postojových disciplín

Radek Roušal začínal v bojových sportech úplně od nuly. Vše, čeho později dosáhl, si tvrdě vydřel v tělocvičně. V pubertě koketoval vedle bojových sportů i s fotbalem, zakrátko s tímto kolektivním sportem ale skončil a začal pravidelně docházet na soukromé tréninky boxu a K1. Jeho životní směr začínal mít stále jasnější obrysy.

Radek Roušal Muay Thai Brno Gym pod vedením trenéra Kaisera

Důležitý zlom v kariéře Radka Roušala nastal ve chvíli, kdy se dostal pod křídla známého brněnského trenéra Karla Kaisera v oddílu Muay Thai Brno v roce 2020. Do té doby působil v týmu Gibu gym Brno, zdaleka ale neměl takovou tréninkovou disciplínu. Karel Kaiser stojí například za úspěchy nejlepšího českého boxera Vasila Ducára, Juraje Tutury, nebo všestranného znojemského rváče, Vlada Lengála.

Právě trenér Kaiser vštípil horkokrevnému Roušalovi tréninkovou morálku a nasměroval ho na cestu bojovníka. V Muay Thai Brno Roušal trénuje dodnes a podle vlastních slov zde má vynikající podmínky i dostatek kvalitních sparingů a hlavně přátel.

Doma v Brně se Roušal těší velké podpoře od přátel a rodiny. Díky několika sponzorstvím se věnuje jen a pouze milovanému sportu. Trénuje dvoufázově a v současné době má podmínky hodné profesionálního sportovce TOP úrovně.

Radek Roušal přechod do MMA

V březnu 2023 Roušal oznámil, že se chce dále vyvíjet a hodlá se přesunout do MMA. Jedním z hlavních důvodů této změny je kromě mnohonásobně větší pozornosti i fakt, že stejný krok učinil již dříve Roušalův tréninkový parťák, Vlado Lengál, pro kterého je navzdory mnoha úspěchům v thajském i klasickém boxu, MMA na prvním místě.

V jeho stopách se nyní vydává i Radek Roušal, který má před sebou transformaci z čistokrevného postojáře na komplexního MMA bojovníka. Zdaleka se však nejedná o nic zvláštního. Podobný krok v kariéře udělalo mnoho borců, jmenovitě například Daniel Škvor nebo Matouš Kohout.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Radek Roušal vs. Kallum Parker

Ruchy se do klece vrátí v posledním turnaji roku 2023. OKTAGON 51: Veličkovič vs. Michailidis se odehraje v O2 aréně, a tak se Roušalovi poštěstí už podruhé bojovat v největší české hale. Ruchyho tentokrát prověří o něco zkušenější anglický bojovník Kallum Parker.

Parker má na kontě čtyři profi zápasy s bilancí 2-2. Největší dojem anglický bojovník udělal bezesporu při svém debutu, který si odbouchal v rámci turnaje UWC Mexico 34 – Carvalho vs. Camilo a kde soupeře sestřelil za pouhých dvacet sedm vteřin. Parker má za sebou také jeden zápas v organizaci Cage Warriors, kde ale prohrál na body.

Radek Roušal vs. Armand Herczek

Ruchy se představil na posledním letním turnaji OKTAGON 45 Special na Štvanici, která je známá nezaměnitelnou atmosférou. Ta zřejmě zapůsobila i na Roušala, pro něhož šlo o první profi MMA zápas.

Že má brněnský rodák perfektně zvládnutý postoj, nikoho nepřekvapilo, Ruchy ale dokázal v zápase předvést výbornou obranu proti takedownům. Když už se Herczegovi podařilo Ruchyho dostat na zem, český bojovník se dokázal ihned vrátit zpátky na nohy.

Roušalovi se podařilo irského zápasníka po plných třech kolech zápasu porazit na body (byť nejednomyslně). Ruchy si tak připsal první vítězství v profesionálním MMA a druhé v OKTAGONu.

Radek Roušal vs. Marek Bartl

Na turnaji Oktagon 35 v Brně čelil Roušalovi zkušený slovenský bijec Marek Bartl. Ruchy se tentokrát představil na domácí půdě ve Winning Group Areně, kde ho hlasitě hnali fanoušci za dalším vítězstvím a nejcennějším skalpem kariéry.

Postojářský souboj Roušal vs. Bartl byl hlavním zápasem úvodní prelims karty a právě Ruchy šel do utkání v pozici kurzového favorita. Bartl ale není ve stand-upu žádným nováčkem a ještě před kariérou v MMA se právě na postoj specializoval.

Samotný duel nabídl skvělou štípanou, po které Bartl přiznal, že ho soupeř překvapil svou tvrdostí. Domácí Radek Roušal si v tomto utkání díky několika knockdownům zaslouženě připsal vítězství na body. Na celý zápas se podívejte zde.

Radek Roušal DFN titul

Dosud největšího kariérního úspěchu dosáhl Radek Roušal ve slovenské organizaci Dracula Fight Night. Právě tady postupně v zápasech pod pravidly thajského boxu převálcoval pět soupeřů a v červnu 2022 se stal vůbec prvním šampionem organizace DFN, když v dramatickém zápase porazil na body Poláka Rutkowskiho (video níže).

Radek Roušal Oktagon MMA

Skvělých výsledků a dominantních výkonů Radka Roušala si všimla i největší domácí organizace Oktagon MMA. Přestože Roušal byl a v současnosti je čistokrevným postojářem, nabídl mu Oktagon příležitost zde zápasit a udělat si jméno v rámci postoje pod pravidly Oktagon Underground, tedy K1 s povolenými lokty a koleny, v malých rukavicích.

PROFESIONÁLNÍ MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Způsob Událost Datum
Kallum Parker OKTAGON 51 29. 12. 2023
Výhra Armand Herczeg body OKTAGON 45 Special 28. 7. 2023

Radek Roušal tetování

Přísně vyhlížející blonďák s ohněm v očích se bohužel do povědomí fanoušků zapsal i velmi nepříjemnou aférou. Roušal dostal na poslední chvíli pozvánku na turnaj Oktagon 30, který se konal 30. prosince 2021. Jeho soupeřem měl být tehdy Nikolas Krivák, k zajímavému utkání však nakonec nedošlo.

Po oficiálním vážení turnaje Oktagon 30 média upozornila na tetování Hitlera na vnitřní straně bicepsu pravé ruky Radka Roušala, pro které byl vedením organizace okamžitě z turnaje suspendován. Následně se rozpoutala poměrně velká kauza a jméno Radka Roušala bylo opakovaně spojováno s nevhodnými ideologiemi bývalého diktátorského režimu.

Roušal ovšem později dostal od DFN i Oktagonu druhou šanci. Podmínkou však bylo, že své tetování překryje, či odstraní, což se stalo a na místě podobizny Hitlera má teď lebku. V každém případě musel vše okolo tetování veřejnosti i svému okolí složitě vysvětlovat a do povědomí fanoušků i široké veřejnosti se zapsal hodně nešťastným způsobem. Roušal totiž žádnou radikální ideologii navzdory šílenému tetování nevyznává a sám o této kauze mluví jako o chybě z mládí. Nálepka problémového sportovce mu však nejspíš ještě dlouho zůstane.

Radek Roušal zápasy a statistiky

Brněnský rodák má podle všeho nejlepší roky kariéry teprve před sebou. V následující tabulce se podívejte na jeho zápasové statistiky z posledních let.

PROFESIONÁLNÍ MUAY THAI KARIÉRA
Výsl. Soupeř Způsob Událost Datum
Výhra Marek Bartl body Oktagon 35 17.9.2022
Výhra
Hubert Rutkowski body DFN 7 18.6.2022
Prohra Deiga Scheck body Oktagon 31 26.2.2022
Výhra Radek Fojtík body DFN 6 12.2.2022
Výhra Ján Pajtaš body DFN 5 23.10.2021
Výhra Jiří Páv KO DFN 4 8.8.2021
Výhra Attila Garamszeghy body DFN 2 4.3.2020
Výhra Adrian Babela body DFN 1 5.10.2019
Prohra Cristian Milea body Fight Box Colosseum Tournament 29.3.2019

Radek Roušal vs. Hubert Rutkowski

Jeden z nejtěžších zápasů absolvoval Radek Roušal 18. června na turnaji DFN 7. Jeho vyrovnaná titulová bitva s nesmírně odolným polským fighterem Hubertem Rutkowskim nakonec přinesla českou radost. Ruchy porazil svého soupeře na body a jako vůbec první bojovník organizace DFN připnul krásný šampionský pás. Na celý zápas se podívejte v následujícím videu.

Radek Roušal vs. Deiga Scheck

Poprvé po skandálu s tetováním se Radek Roušal představil v organizaci Oktagon v O2 aréně 26. února 2022. Na turnaji Oktagon 31 se pod pravidly Undergroundu poměřil s Brazilcem Deigou Scheckem, který sice přijel na turnaj v roli trenéra své svěřenkyně, nakonec se ale sám postavil do klece. Oba borci přijali zápas méně než 24 hodin před jeho začátkem.

Zápas přinesl vynikající podívanou a poměrně překvapivý výsledek. Za vítěze totiž bodoví rozhodčí určili právě Michaela Deigu Schecka, což Ruchy dodnes bere jako „krádež“. Názor si udělejte sami díky následujícímu videu.

Radek Roušal vs. Ján Pajtáš

Vůbec poprvé dal o sobě Roušal výrazněji vědět díky vyhrocené odvetě pod DFN s Jánem Pajtašem. Vzájemná odveta byla promována jako Zápas o Brno a přinesla velké emoce i ostrý staredown. V samotném zápase měl navrch Radek Roušal, který svého velkého rivala porazil na body.

Radek Roušal vs. Radek Fojtík

Na turnaji DFN 6 si Roušal poradil jednoznačně na body i s nevyzpytatelným Radkem Fojtíkem a právě díky této výhře se přiblížil titulovému zápasu.

Radek Roušal box

Radek Roušal se může pochlubit i zápasy v klasickém boxu. V královské disciplíně bojových sportů si připsal dosud dvě výhry a jednu porážku. V polovině dubna 2022 si v Plzni vyšlápl na domácího Jiřího Kordu, kterého dokázal porazit navzdory tomu, že díky brigádnické výpomoci (jako ostraha na jedné z brněnských diskoték) naspal před zápasem pouhé tři hodiny. I tak ale ukázal v ringu parádní výkon a právem odcházel jako vítěz.

Radek Roušal Instagram, Sherdog, Tapology, Boxrec

Sociální sítě mají v současném světě bojových sportů velký vliv a Radek Roušal si to dobře uvědomuje. O svůj původní profil na Instagramu sice přišel, vzhledem k jeho rostoucí popularitě se ale dá čekat, že si zde brzy vybuduje solidní fanouškovskou základnu. Zápasové statistiky najdeme i na všech uznávaných světových webech, jako je Tapology nebo Sherdog.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy a s kým má Radek Roušal příští zápas?

Brněnský fighter Radek Roušal se v nadcházejícím utkání představí v pražské O2 aréně, kde se v rámci turnaje OKTAGON 51 utká s Angličanem Kallumem Parkerem.

2️⃣ Plánuje Radek Roušal MMA kariéru?

Radek Roušal se rozhodl přesunout do MMA. V O2 aréně svede svou druhou profesionální MMA bitvu. Ve svém debutovém zápase skončil jako vítěz. Více o jeho kariéře se dočtete zde

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vašek Sivák

Václav Sivák - profil a kariéra talentovaného zápasníka

Vašek Sivák je kometa ⭐ bojových sportů u nás i v zahraničí. Jako první Čech v historii 🥇 vybojoval mezi amatéry prestižní světový titul...

Ondřej Novotný je autor úspěšného podcastu MMA LETEM SVĚTEM

Podcast MMA Letem světem Ondřeje Novotného

MMA Letem světem je podcast 🎙️ o bojových sportech, který pravidelně vysílá promotér organizace Oktagon Ondřej Novotný✔️. Na co se v něm...

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...