Ronald Paradeiser - životopis a zápasy MMA bojovníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Obrovsky talentovaný a pokorný zápasník, který má na svém kontě i přes svůj nízký věk celou řadu cenných skalpů. Toto je příběh a kariéra Ronyho Paradeisera, jehož ambice sahají až do slavné UFC.

ZAČÁTKY A MMA KARIÉRAO TITUL S BUCHINGEREM
PŘEHLED ZÁPASŮKARIÉRA V OKTAGON MMA
ZAJÍMAVOSTI A SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Ronald Paradeiser slaví vítězství Foto: OKTAGON MMA

Profil Ronald Paradeiser
Jméno Ronald Paradeiser
Narozen 13. 6. 1997, Gbely, Slovensko
Přezdívka Rony
Národnost Slovenská
Výška 187 cm
Váha 70 kg
Váhová kategorie Lehká váha
Výhry v MMA 18 (11x KO/TKO; 3x submise, 4x rozhodnutí)
Prohry v MMA 8 (1x KO/TKO; 5x submise, 2x rozhodnutí)
Tým Cvičisko Gym
Trenéři Boris Topčič

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Ronald Paradeiser MMA začátky

Slovenská kometa MMA Rony Paradeiser vždycky tíhnul ke sportu a k pravidelnému pohybu ho vedli i rodiče. Nejprve to zkoušel s fotbalem, jeho trenér však naznal, že neoplývá dostatečným talentem, a tak tohoto kolektivního sportu velmi brzy nechal.

sipka Vyzvedni si bonus zdarma a sázej na MMA – registruj se jednoduše online ZDE

V 6 letech začal s karate a tento sport ho okamžitě oslovil. Ba co víc, položil základy k jeho skvělým postojářským schopnostem, ze kterých dokáže čerpat ve smíšeném bojovém umění do dnes. Když začal v 16 letech chodit na střední školu do Bratislavy, záhy se dostal do komunity lidí věnující se MMA. Hned na prvním tréninku si stanovil cíl, že chce mít do roka zápas. To se mu splnilo daleko dříve a po necelých 5 letech už zamířil mezi profesionály.

Už v amatérské kariéře prokazoval neskutečný talent a svoje působení před přestupem do profi zakončil s kladnou bilancí. První duel v profi kariéře se datuje do roku 2017, kdy bylo Ronymu pouhých 17 let. Tehdejší porážka s Michalem Petrišem byla ovšem lehce kontroverzní a podle Ronyho slov nemělo jít o profesionální zápas. Následně začal pravidelně zápasit až od roku 2016.

Aktuálně má na svém kontě 18 vítězství a 8 porážek, přičemž hned 14 soupeřů ukončil před časovým limitem. O jeho perspektivě hovoří i to, že si ho pro spolupráci vybrala Sázková kancelář Tipsport, která je tak aktuálně jeho největším sponzorem.

Rony Paradeiser váha, výška, styl boje

Zajímavostí je, že Rony nezačínal v lehké váze. Postupem času ale do lehčí váhové divize přesedlal a vyniká v ní především svoji výškou, díky které si udržuje od soupeřů potřebnou vzdálenost. Při jeho zápasech slýcháváme komentátory často používat termín „chirurgicky přesné údery“, což skvěle vystihuje jeho nebezpečný postoj. Ten zdobí i jeho skvělé a přesné highkicky.

Sám se považuje za stand-up fightera s oblibou v thajském i klasickém boxu. Z jeho zápasů ale lze vyčíst, že udělal obrovský progres na zemi a na submisi v posledním období ukončil například Karola Ryšavého či Lea Brichtu.

24letý slovenský zápasník se živí také jako osobní trenér thajského boxu a patří mezi ty MMA bojovníky, u kterých ihned rozpoznáte vysokou míru inteligence.

Ronald Paradeiser vs. Attila Korkmaz (Tipsport Gamechanger)

Sotva se stal šampionem lehké váhy, Rony Paradeiser má před sebou další nelehkou výzvu – Tipsport Gamechanger 2. Ta odstartuje 2. března v Ostravě, kde proběhnou kromě titulového souboje Kincl vs. Wawrzyniak i úvodní zápasy milionové pyramidy.

Rony bude hned na úvod čelit tvrdému oříšku v podobě německého zápasníka Attily Korkmaze (14-7). Ten má za sebou angažmá v organizacích Bellator nebo UAE Warriors. Korkmaz je komlexní zápasník a podle svých slov přípravu na šampiona nepodceňuje.

sipka Podrobnosti o Korkmazově přípravě čtěte zde: Attila Korkmaz popisuje přípravu na neortodoxního Ronyho. Poučení hledá v zápasu s Buchingerem

Už v sobotu se dozvíme, jak precizně se německý bojovník na Ronyho připravil. Jisté je, že ani poražení tohoto projektu neodejdou s prázdnou. Ti, co prohrají v osmifinále, si odnesou odměnu 15 000 euro.

Ronald Paradeiser vs. Ivan Buchinger 2 – odveta o titul v lehké váze

Jubilejní turnaj Oktagon 50 přinese titulový zápas mezi Ronaldem Paradeiserem a Ivanem Buchingerem. Zároveň půjde o odvetu a Rony je odhodlaný svou třetí titulovou šanci tentokrát proměnit v pás šampiona.

Navzdory tomu, že v předchozím zápase si vítězství odnesl Buki, sázkové kanceláře tentokrát favorizují Ronyho. I samotný Paradeiser tvrdí, že od jejich posledního střetu se mnohé změnilo a on za poslední dva roky učinil velký posun, o čemž koneckonců svědčí i jeho bilance.

➤ Čtěte také: Buki s Ronym si to vyříkali tváří v tvář. Připadáš mi falešný, prohlásil Paradeiser

Ronald Paradeiser vs. Vlado Šikić

Oktagon 39 se poprvé uskuteční v Mnichově a jedním z velkých lákadel je i odložený souboj Paradeiser vs. Sikič. Talentovaný chorvatský bojovník s parádním skóre 11-1-1 vyhlíží svůj debut v Oktagonu a zároveň střádá plány na překažení vítězné Ronyho série.

Ondřej Novotný se ve svém vysílání MMA letem světem nechal slyšet, že vítěz tohoto duelu s vysokou pravděpodobností dostane titulovou šanci v lehké váze. A právě to je velký cíl Paradeisera, který by o šampionský pás rád zabojoval i potřetí. Podaří se mu 11. 2. skolit kvalitního souputníka?

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Ronald Paradeiser vs. Felipe da Silva Maia

Na galavečeru Oktagon 37 v Ostravě se Ronymu povedlo něco, na co dlouhou dobu čekal. Proti brazilskému protivníkovi vytasil už po 21 vteřinách svůj pověstný KO úder, kterým rozhodl o další výhře. Zajímavostí je, že ani takto expresní knockout nestačil na Tipsport výkon večera.

Ronald Paradeiser vs. Iamik Furtado

Ronyho soupeřem na turnaji Oktagon 35 v Brně byl nebezpečný Iamik Furtado (7-5). Ten při své premiéře v Oktagonu kontroverzně prohrál na body s Jakubem Dohnalem, a tak si plánoval proti Ronymu spravit chuť.

Slovenský bijec šel ovšem do zápasu v pozici jasného kurzového favorita. Slovenský bijec v zápase jasně dominoval, a byť soupeře neukončil před limitem, došel si pro jednoznačné vítězství na body. Na celý zápas se podívejte v tomto videu.

Box: Rony Paradeiser vs. Vladimír Moravčík

Rony Paradeiser si na velkolepém boxerském turnaji Oktagon Underground vyzkoušel zápas ve velkých rukavicích. Jeho soupeřem v klasickém boxu byla slovenská legenda postoje Vlado Moravčík. Na celý zápas se podívejte tady.

Rony Paradeiser vs. Losene Keita

Slovenský talent Ronald Paradeiser se 26. 2. 2022 na turnaji Oktagon 31 v Praze utkal s tehdejší novou akvizicí Losene Keitou. Ten v prvním zápase naprosto vymazal Karola Ryšavého a do Oktagonu vlétl ve velkém stylu.

Duel Paradeiser vs. Keita byl bitvou o pás prozatímního šampiona lehké váhy. A zápas nabídl fantastickou podívanou! Rony na začátku přečkal ostrý nástup svého soupeře a sám se v prvním kole pokusil o škrcení. Tato několik minut trvající snaha sice nevyšla, i v dalších kolech dokázal být slovenský bijec Keitovi velmi rovnocenným oponentem.

Paradeiser dokázal Keitu hned několikrát pomocí takedownu dostat na zem, šikovný Belgičan ale ukázal kvalitu i v grapplingu a pokaždé se skvěle dokázal ubránit a vstát.

V postoji sbíral body naopak Losene Keita, který Ronyho přesně zasahoval a způsoboval mu krvavé stopy v obličeji, což se v moderním pojetí MMA hodnotí jako důležitější, než samotná kontrola na zemi. A právě tato skutečnost nakonec znamenala, že Losene Keita zvítězil v nejlepším zápase večera na body a připnul prozatímní pás lehké divize.

Ronald Paradeiser v Super League MMA 2

Přední slovenský zápasník Rony Paradeiser si v sobotu 9. října odskočil sbírat cenné zkušenosti na turnaj německé organizace Super League MMA 2. Jeho domovskou organizací však stále zůstává organizace Oktagon, kde by se chtěl postupně propracovat k odvetě s Ivanem Buchingerem.

Na turnaji Super League MMA 2 si Rony poradil s Gilberem Ordonezem, kterého ukončil na konci druhého kola na škrcení Rear Naked Choke.

Ronald Paradeiser vs. Abou Tounkara

Aktuální dvojku lehké váhy Ronyho Paradeisera měla původně čekat na turnaji Oktagon 27 v Bratislavě opravdu velká výzva! Prověřit jeho aktuální formu měl francouzský fighter Abou Tounkara, který v šesti ze svých sedmi výher ukončil soupeře před limitem. K duelu ale dojít nemohlo, kvůli zranění na straně Ronyho.

Ronald Paradeiser vs. Arda Adas

Ronyho tehdejší formu otestoval na turnaji Oktagon 25 německý zápasník Arda Adas. 29letý "warrior" se pyšnil toho času bilancí 9 výher a 4 porážek. Pro současnou trojku lehké divize Ronyho Paradeisera šlo o velmi kvalitní prověrku, která nakonec dopadla v jeho prospěch, díky vítězství na body.

Ronald Paradeiser vs. Ivan Buchinger

Byla to dosud největší Ronyho životní výzva! Mladý fighter si fantastickými výkony řekl o titulový zápas lehké váhy organizace Oktagon. Ten proběhl v rámci turnaje Oktagon 21 koncem ledna 2021 a soupeřem mu byl legendární Slovák Ivan Buchinger, který se na česko-slovenské scéně představil po řadě úspěšných zahraničních angažmá vůbec poprvé.

Duel Paradeiser vs. Buchinger byl hlavním zápasem fantastické karty a soubojem o uvolněný pás lehké váhy. Samotný zápas Ronymu vůbec nevyšel, podle vlastních slov volil "špatné údery ve špatný čas" a v polovině prvního kola bylo hotovo. Mnohem slavnější Buchinger dostal svého krajana velice brzy a snadno na zem, kde po chvíli přešel ke škrcení a na techniku Rear Naked Choke potvrdil obrovské kvality, jakožto elitního zemaře.

Ronald Paradeiser přehled zápasu – record (all fights)

profi MMA kariéra
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Attila Korkmaz Oktagon 54 2.3.2024
Výhra Ivan Buchinger 3 (5:00) TKO (doctor stoppage) Oktagon 50 9.12.2023
Výhra Andrew Fisher 3 (1:29) TKO Oktagon 44 17.6.2023
Výhra Vlado Šikić 2 (2:08) TKO Oktagon 39 11.2.2023
Výhra Felipe da Silva Maia 1 (0:21) KO Oktagon 37 3.12.2022
Výhra Iamik Furtado 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 35 17.9.2022
Prohra Losene Keita 5 (5:00 Rozhodnutí Oktagon 31 26.2.2021
Výhra Gilber Ordonez 2 (4:10) Submise Super League MMA 2 9.10.2021
Výhra Arda Adas 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 25 19.6.2021
Prohra Ivan Buchinger 1 (2:29) Submise Oktagon 21 30.1.2021
Výhra Karol Ryšavý 1 (3:30) Submise Oktagon 16 26.9.2020
Výhra Leo Brichta 2 (3:41) Submise Oktagon 14 14.9.2019
Prohra Mateusz Legierski 2 (1:41) TKO Oktagon 12 8.6.2019
Výhra Aliston Cordeiro Aguiar 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon Prime 1 26.4.2019
Výhra Aziz Dauliatov 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 10 17.11.2018
Výhra Vladislav Genov 1 (5:00) TKO Oktagon 6 26.5.2018
Prohra Matěj Kuzník 2 (4:29) Submise Oktagon 4 12.11.2017
Výhra Jaroslav Poborský 1 (0:27) KO XFN 4 15.9.2017
Výhra Jan Široký 2 (0:40) TKO Oktagon 3 29.7.2017
Výhra Michal Stefanov 3 TKO Fusion FN 15 15.6.2017
Prohra Matěj Truhan 2 (5:00) Rozhodnutí MFC 21.1.2017
Prohra Michal Wiencek 2 Submise Cage Club - Fight Night 1 22.10.2016
Výhra Adrian Barkac 1 (0:38) TKO PCF 14 18.6.2016
Výhra Hovhanes Markarian 1 (3:12) TKO X Fight 20.5.2016
Prohra Burak Kizilirmak 2 (0:00) Submise LCC 30.4.2016
Výhra Mikail Ozen 2 (1:47) TKO Iron Fist Gym Vienna - Vendetta 10 12.3.2016
Prohra Michal Petriš 1 Submise Gape Fight Night 1 - Open Air 2014 22.6.2014

Ronald Paradeiser Oktagon MMA

Rony, někdy přezdívaný také "Drak", poprvé nastoupil v nejlepší česko-slovenské organizaci Oktagon MMA v roce 2017 a ve své premiéře dokázal porazit Jana Širokého. Po krátké epizodě v dnes již zaniklé organizaci XFN se do Oktagonu vrátil a postupně se vyprofiloval v jednoho z nejlepších zápasníků lehké váhy.

Rony se v roce 2018 představil i v reality show Oktagon Výzva, ze které ovšem musel z pozice velkého favorita na celkové vítězství, odstoupit pro zranění.

Nechyběl ani v letním projektu Oktagon Underground, kde suverénním způsobem ovládl slovenskou pyramidu do 80 kg. V česko-slovenském Superfinále těsně nestačil na zaskakujícího náhradníka Matouše Kohouta.


„Po prohraném zápase s Matějem Kuzníkem v roce 2017 jsem se sám sebe ptal, co chci v životě dál dělat. Do té doby jsem k MMA nepřistupoval, jak bych měl. Tehdy se to ovšem zlomilo. Zakousl jsem se, začal makat. Jsem hladový po úspěchu. Mým snem je dostat se do světové TOP 10.“ R.P.


Ronald Paradeiser vs. Karol Ryšavý

Odložený souboj Rony Paradeiser vs. Karol Ryšavý byl hlavním zápasem Oktagonu 17, který proběhl 26. září 2020 v pevnosti Brno (Zoner Hall Boby Cetrum). Zároveň bylo dopředu jasné, že vítěz tohoto duelu se v příštím zápase může ucházet o titulový pás lehké váhy.

Očekávané bitvě dominoval Rony, který svého soupeře po pár vteřinách hodil na zem a tam jej doslova uškrtil. Na video se podívejte níže.

Ronald Paradeiser vs. Mateusz Legierski

Polský zápasník Mateusz Legierski je jedním z posledních fighterů, kdo dokázal Ronyho Paradeisera v rámci oficiálního zápasu jeho kariéry porazit. Stalo se tak na Oktagonu 12 v červnu 2019 a o osudu vyrovnaného zápasu rozhodl přesný úder polského ranaře, po kterém na zemi zasypal Ronyho sérií úderů a zvítězil TKO.

Dlouho prahnul Paradeiser po odvetě a po výhře s Ryšavým ji byl skutečně blízko. Legierski se ovšem rozhodl přestoupit do polské MMA organizace KSW a uvolnit tím titulový pás lehké váhy organizace Oktagon.

Ronald Paradeizer vs. Leo Brichta, Matěj Kuzník

V roce 2017 při zápase, kde bylo prolito spoustu krve, Paradeiser těsně nestačil na nepříjemného Matěje Kuzníka. Po tomto zápase několik věcí v přípravě změnil a přehodnotil svůj postoj k MMA. V létě 2019 potvrdil svoje kvality, když utáhl na Armbar vycházející hvězdu Lea Brichtu, což mu opět dodalo potřebné sebevědomí.

Ronald Paradeiser zajímavosti

  • v minulosti spároval s Jonem Jonesem, který ho (podle jeho vlastních slov) zbil jak psa
  • mezi Ronyho největší podporovatele patří fighter Tomáš Deák, naopak příliš nesympatizuje s Karlosem Vémolou
  • má rád knihy o osobním rozvoji
  • V lednu 2021 se mu narodil syn

Ronald Paradeiser sherdog, tapology

Na to, jakým směrem se bude dále ubírat cesta Ronyho Paradeisera, či na detaily jeho dosavadních zápasů se můžete podívat na renomovaných webech o smíšeném bojovém umění sherdog a tapology. Jsou tu k dispozici i přesné časy a techniky ukončení zápasů.

Paradeiser Ronald instagram, facebook

Přípravu, ale i soukromí či názory a reakce sdílí Rony se svými fanoušky na sociální síti Instagram. Ostatní sítě prakticky nevyužívá. Na instagramu se počet jeho followers aktuálně pohybuje okolo 20 tisíc.

Na takového Matěje Peňáze mu kupříkladu ještě pár tisíc fanoušků chybí. Jeho kariéra je nicméně stále ještě na začátku.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ V jaké váze zápasí Rony Paradeiser?

Slovenský bojovník Ronald Paradeiser aktuálně nastupuje v lehké váze, ve které dosáhl až na titul. Na začátku své kariéry zkoušel i velterovou váhu, do které se plánuje v budoucnu vrátit. Kompletní přehled jeho zápasů najdete tady.

2️⃣ Co je jeho největším úspěchem kariéry?

Jeho kariéra je stále relativně na začátku, nicméně už zaznamenal několik úspěchů. Vyhrál slovenskou část pyramidy Oktagon Underground, 14 z 18 dosavadních výher dosáhl před časovým limitem. Nepochybně největším úspěchem je ale titul lehké váhy OKTAGONu, který získal v odvetě s Ivanem Buchingerem. NA VIDEO TITULOVÉHO ZÁPASU SE PODÍVEJTE TADY.

3️⃣ V jakém gymu se připravuje a kdo ho trénuje?

Rony se dlouho připravoval v uznávaném Gymu OFA (Octagon Fighting Academy) pod vedením Ilji Škondriče a Borise Topčiče. V létě 2022 se však rozhodl z tohoto gymu odejít, připravoval se v bratislavském Cvičisku a později začal dojíždět i do sousedního Polska.

4️⃣ Jak se správně čte jeho jméno?

Věc, kterou Rony řeší prakticky denně, je správné znění jeho jména. Jediná správná výslovnost jeho jména je "Ronald Paradaizer". Další zajímavosti o Ronyho kariéře si přečti tady.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Miro Štrbák

Miroslav Štrbák – životopis a statistiky MMA bojovníka

Miroslav Štrbák patří k nejzkušenějším bojovníkům na česko-slovenské MMA scéně.🤩 Svoji kariéru načal už v roce 2011 a v současnosti je...

Lajoš Klein je známý svými brutálními kopy

Ľudovít Lajoš Klein - profil a zápasy MMA bojovníka

Ľudovít Klein 🧨 je zápasník MMA, který jako první Slovák v historii podepsal smlouvu se slavnou UFC.⚡ Ve své premiéře v nejprestižnější...

Robo Pukač při práci na zemi během zápasu

Róbert Pukač – profil a statistiky zápasníka MMA

Diamantový čávo 💎 Robo Pukač je jedním z nejznámějších slovenských MMA fighterů☝. Po překonání dlouhého zranění nastupuje od roku 2018 v...