Václav Sivák - profil a kariéra talentovaného zápasníka

Vašek Sivák je kometa bojových sportů u nás i v zahraničí. Jako první Čech v historii vybojoval mezi amatéry prestižní světový titul kickboxerské organizace WAKO a zároveň připnul i pás šampiona České Republiky v klasickém boxu. V listopadu 2021 vybojoval nejcennější světový titul WAKO PRO. To vše stihl v pouhých 22 letech.

ZAČÁTKY A TITULYTITUL WAKO PRO
OKTAGON / RFA / XFN
ZAJÍMAVOSTI O VAŠKOVI
SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Vašek Sivák Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia.cz

Profil Václav Sivák
Jméno Václav Sivák
Narozen 27. 5. 1999, Ostrava-Zábřeh
Přezdívka Bad Boy, badsivak
Národnost česká, romská
Výška 177 cm
Váha 64 kg
Váhová kategorie 63-70kg
Profi výhry 26
Profi porážky 0
Tým (Gym) Hamr Gym, Lanna Gym
Trenéři Petr Mahr, Viktor Petrlík, Sivák st.
Manažer Adrian Smrčka

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Vašek Sivák začátky kariéry a rodina

Vašek Sivák se narodil v Ostravě a spolu se svoji rodinou vyrůstal ve vyloučené romské lokalitě ve Vítkovicích. Většinu svého dětství strávil s kamarády venku a byl součástí pouličního gangu. Jeho členové ale na rozdíl od něj skončili postupně buď v nápravných zařízeních, nebo ve vězení. Vaška od propasti zachránil sport, ke kterému ho přivedl jeho otec, který tíhnul k thajskému boxu a od 4 let Vaška sám trénoval.

sipka Sázejte na bojové sporty s bonusem zdarma za jednoduchou registraci

Vašek se začal v 6 letech věnovat karate, kde získával základy boje. Tato disciplína se však záhy neukázala být tím „pravým ořechovým“, jelikož byl Vašek často diskvalifikován za svoji přehnanou, a v tomto odvětví nepovolenou, tvrdost a agresivitu.

V 11 letech tedy přešel k thajskému boxu a podle svého trenéra z něj už tehdy vyzařovala velká nebojácnost. Poté, co během 5 letech nasbíral první zkušenosti, přestoupil v 16 letech do ostravského Hamr Gymu, kde se pod vedením trenéra Viktora Petrlíka připravuje do dnes. Mezi amatéry mu v kickboxu patřila před přestupem mezi profesionály pozice světové jedničky!

Václav „badsivak“ Sivák bilance, úspěchy, vzdělání

Vašek Sivák má vystudovanou Střední odbornou školu v Ostravě, obor sportovní management, ekonomika a podnikání. V tomto ohledu naslouchal svým rodičům, kteří mu od začátku jeho sportovní kariéry kladli na srdce, že škola a disciplína rozhodují v životě o (ne)úspěchu. Sám Vašek je na svůj romský původ hrdý a jeho motivací je ukázat svým následovníkům, že se jde prosadit na vrchol tvrdou pílí a vůlí jít si za svými sny.

Václav Sivák skore (record, věk a videa ze zápasů)

Vašek toho do svých 20. narozenin stihl poměrně dost a jeho příběh si říká o velkou pozornost, třebaže jeho profesionální kariéra je stále teprve na začátku. Dohromady má za sebou okolo 100 zápasů, ve většině případů mezi amatéry. V současné době mu je 24 let.

V profi si doposud připsal 25 výher a žádnou porážku. V současné době trénuje střídavě doma v Ostravě a také v pražském Lanna gymu. Jeho dlouhodobým cílem je měřit se s absolutní světovou špičkou a pořádně prorazit v zahraničí.

Tady je výčet jeho úspěchů:

  • 🥇 2023 Obhajoba profi titulu WAKO PRO (64,5 kg)
  • 🥇 2022 Šampion RFA (K1, 66 kg)
  • 🥇 2021 Světový mistr světa WAKO PRO (64,5 kg)
  • 🥇 2021 WAKO K-1 World Grand Prix
  • 🥇 2020 Mistr ČR v klasickém boxu (váha do 69 kg)
  • 🥇 2020 Vítěz Slovakopen
  • 🥇 2019 Amatérský mistr světa v kickboxu organizace WAKO (váha do 63,5 kg)
  • 🥇 2019 Vítěz World games WMAC K-1
  • 🥇 2020 a 2017 Vítěz Světového poháru
  • 🥇 2017 Juniorský mistr Evropy organizace WAKO v kickboxu
  • 🥇 2015, 2017, 2018 Vítěz Evropského poháru
  • 🥇 Mistr ČR v kickboxu
  • 🥇 Člen reprezentace ČR

Vašek Sivák vs. Michal Królik v KSW

V sobotu 24. 2. 2024 Václav Sivák poprvé bojoval pod střechou polské organizace KSW. Dlouho se mluvilo o tom, že se elitní postojář časem přesune k MMA, k čemuž by největší evropská MMA organizace byla jako stvořená, přesto Sivákova premiéra v KSW bude prozatím v postoji.

Zápas proběhl sice v malých rukavicích, ale pod pravidly Muay Thai. V souboji na 3x3 minuty si to Sivák rozdal s Polákem Michalem Królikem. Promotér organizace Lewandowski nicméně prohlásil, že má u nich Sivák do světa MMA dveře otevřené a je to jen na něm, kdy se rozhodne do nich vstoupit.

Nabídka do KSW podle slov Vaška Siváka přišla znenadání. „Přišla mi zničehonic nabídka. Je to sice spíše MMA organizace, ale teď výjimečně kvůli mně udělali postojový turnaj,“ prozradil Sivák.

„Nebo nevím, mám pocit, že už tam nikdo jiný nemá postoj, jsem jediný. Ale je tam Mamed Khalidov. KSW je jedna z největších evropských organizací, opravdu něco velkého. Beru to jako příležitost se potkávat s lepšími a lepšími fightery,“ dodal.

Jak dlouhou spolupráci Sivák s KSW plánují, neví v tuhle chvíli ani bojovník. „Nevím, na jak dlouho mám smlouvu, neřeším to. Teď mám zápas a uvidíme, co bude dál,“ pronesl.

V samotném zápase Sivák potvrdil roli favorita a Michala Królika porazil jednomyslně na body. Průběh zápasu si přečtěte zde. Sivák tím natáhl profesionální bilanci už na 26–0.

Vašek Sivák plánuje v roce 2024 zápasit v Rusku

Po vítězném zápase v Lucerně na konci roku 2023 Sivák uvedl, že ho v únoru čeká výzva v Rusku. To následně potvrdil i otec Václav Sivák st. Zároveň se čím dál více mluví o zápase s Tadeášem Mawarem Růžičkou pod RFA, kde se v současné době ladí detaily ohledně pravidel, termínu a platových podmínek.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Obhajoba titulu WAKO PRO: Václav Sivák vs. Anass Ahmidouch – Lucerna 2023

Vašek Sivák 30. prosince 2023 poprvé v kariéře obhajoval světový titul K1 WAKO PRO. Jeho soupeřem byl nepříjemný a velmi kvalitní španělský soupeř Anass Ahmidouch. Podrobnosti k tomuto zápasu najdete zde.

Titulový duel Sivák vs. Ahmidouch byl hlavním zápasem tradičního galavečeru v pražské Lucerně. Od závěrečné akce letošního roku se opět očekávala vysoká úroveň zápasů a velká sledovanost, což se také potvrdilo.

Sivák působil od začátku zápasu tradičně hodně sebevědomě a postupně rozebíral svého protivníka rychlými lowkicky i údery na spodek. Ahmidouch sice vydržel v ringu celých 5 kol, o vítězství a úspěšně obhajobě Vaška Siváka ale nemohlo být pochyb. Na zápas se můžete podívat v přiloženém videu.

Václav Sivák vs. Christopher Hopp

Sivák se na turnaji RFA 14 v Košicích vrátil do akce ke svému druhému fightu v roce 2023. Jeho soupeřeme byl v sobotu 2. prosince 2023 nepříliš známý německý zápasník Christopher "Crazy Chris" Hopp, který je o 10 let starší, než Vašek.

Sivák zápas od samého začátku držel ve své režii a byť se mu nepovedlo německého protivníka ukončit před limitem, došel si pro jednoznačnou výhru na body. Na celý zápas se můžete podívat zde.

Václav Sivák vs. Ruslan Tokhtarov

Ke své první obhajobě titulu RFA nastoupil Vašek Sivák v sobotu 13. května v Havířově. Souboj s Ruslanem Tokhtarovem sliboval zajímavou podívanou, kterou ovšem do jisté míry ovlivnily problémy na váze Ruslana Tokhtarova.

Hvězdný Sivák šel do zápasu v pozici velkého kurzového favorita i proto, že měl za sebou vydařenou přípravu v Thajsku a stav jeho poraněné ruky se s každým dnem zlepšoval. V samotném zápase nenechal Vašek nikoho na pochybách a dominantním způsobem obhájil titul. Na celý zápas se můžete podívat zde.

Václav Sivák vs. Kiamran Nabati zrušeno

Vašek Sivák se 18. února měl utká o titul prestižní ruské organizace RCC. Jeho soupeřem měl být neporažený mnohonásobný šampion Kiambran Nabati, ze zápasu ale nakonec sešlo pro zdravotní trable na straně Vaška Siváka. Více o tom si přečtete zde.

Václav Sivák vs. Patrik Záděra

V roce 2022 se ostravský badboy naposledy představil fanouškům 17. prosince v pražské hale Královka. Vašek Sivák se zde utkal s Patrikem Záděrou o titul na turnaji RFA 7. Vůbec poprvé se bojovalo o pás šampiona organizace Real Fight Arena. Ostře sledovaný duel proběhl pod pravidly Real Fight (postoj, malé rukavice) ve váze do 66 kilogramů a nabídl neuvěřitelnou štípanou.

Václav Sivák šel do utkání v roli obrovského favorita. Podceňovaný Patrik Zádera ale nehodlal dát kůži lacino a přesně toho se v zápase také držel. Sivák sice dokázal Záděru několikrát poslat do počítání, zástupce Spejbl gymu ale předvedl obrovskou odolnost, když dokázal vstát po doslova smrtícím KO highkicku Vaška Siváka.

Václav Sivák si nakonec došel pro jasné vítězství na body a jako vůbec první bojovník připnul krásný titulový pás organizace RFA. Nyní se vyjednává o jeho zápase s Tadeášem Mawarem Růžičkou. Více jsme o tom psali zde.

Václav Sivák vs. Vladimír Lengál

Na turnaji Heroes Gate 26 se Vašek Sivák utkal s elitním Čechem Vladimírem Lengálem. Mistr ČR v boxu přijal zápas doslova na poslední chvíli a do zápasu šel v sobotu 19. listopadu 2022 bez větší přípravy.

Sivák byl od začátku zápasu živější a sbíral signifikantní údery. Na oko diváka pohledný zápas v K-1 nakonec dospěl až do bodového rozhodnutí, protože srdcař Lengál dokázal vzdorovat celá tři kola. Sivák si v tomto utkání připsal jednoznačné vítězství na body. Jaké drama se dělo po vyhlášení si přečtěte tady.

Václav Sivák vs. Alexis Laugeois

Další výzvu v K1 představoval pro Vaška Siváka tvrdý francouzský bijec Alexis Laugeois, se kterým poměřil síly v sobotu 29. října na turnaji RFA 5 v Brně. Duel Sivák vs. Laugeois byl jedním z hlavních lákadel skvěle obsazené fight card. Česká postojářská jednička šla do tohoto střetnutí jako velký kurzový favorit papírové prognózy se v samotném zápase naplnily.

Vašek Sivák prakticky celý zápas odkontroloval, a byť se mu nepovedlo soupeře ukončit před časovým limitem, došel si pro jednoznačnou výhru na body. Tím zaknihoval svoji jubilejní 20. výhru v profi K-1.

Václav Sivák vs. Jonas Magard: box na turnaji Oktagon Underground

Vašek Sivák si po dlouhé době odskočil z K1 do klasického boxu. 21. května 2022 v pražské O2 Arena čelil Jonasi Magardovi. Velmi zajímavé srovnání dvou ambiciozních bojovníků bylo jedním z vrcholů galavečeru Oktagon Underground, jehož zlatým hřebem byla boxerská bitva Marpo vs. Vémola.

Mezi Sivákem a Magardem panoval před zápasem poměrně ostrý trashtalk. Právě tento duel byl dlouho dopředu označován za jeden z hlavních taháků celého večera a výrazným kurzovým favoritem byl hvězdný postojář Vašek Sivák. Zápas se uskutečnil ve váze do 64 kilogramů.

Samotný zápas splnil očekávání a nabídl fantastickou podívanou. Daleko tvrdší, rychlejší i techničtější byl od začátku právě Vašek Sivák. Ostravský Bad Boy svému soupeři prakticky nic nedovolil a sám po zápase přiznal, že z jeho strany čekal daleko víc.

Dánský žralok ovšem ukázal velkou odolnost a i přes poměrně jednoznačný průběh utkání došlo až k bodovému výsledku. Zasloužené vítězství na body si připsal Václav Sivák a potvrdil svou extratřídu nejen v K1, ale i v klasickém boxu.

Vašek Sivák porazil Jonase Magarda na body Foto: OKTAGON MMA

MMA šampion bantamové váhy organizace Oktagon, Jonas Magard, si na elitního českého postojáře Václava Siváka hodně věřil. Dánský žralok během svých MMA zápasů ukázal, že jeho postoj je na špičkové úrovni, a tak bylo toto srovnání na 4 kola po 3 minutách se Sivákem, který tentokrát nebude mít k dispozici svoje smrtící kopy, skutečně žhavým tématem. Přestože Sivák nebyl se svým výkonem úplně spokojený, Magarda k ničemu nepustil a po výborném výkonu zaknihoval další vítězství.

RCC Fair Fight: Václav Sivák vs. Viktor Michajlov

Světový kickboxerský šampion Vašek Sivák se v sobotu 12. února 2022 poprvé mezi profesionály představil v Rusku. Na hvězdně obsazeném turnaji organizace RCC nastoupil proti domácímu Viktoru Michajlovovi, který ho v roce 2019 ještě mezi amatéry dokázal porazit.

Zápas proběhl v RCC RM Akademii v Jekatěrinburgu a podle manažera Adriana Smrčky se Vašek hned na úvod záměrně střetl s kvalitním soupeřem, aby se v co nejkratším čase dostal k titulovému zápasu. To by mu samozřejmě otevřelo nové možnosti a značně vylepšilo finanční podmínky.

A přesně to se nakonec stalo, byť zápas to byl hodně tvrdý a vyrovnaný. Vašek Sivák si ale nakonec došel pro nesmírně cenné vítězství na body a pro kvality svého soupeře měl po zápase jen slova uznání. Na celý duel se podívejte v tomto videu.

Václav Sivák vs. Jan Mašek WAKO K-1 WORLD GRAND PRIX 2021

Přestože se Vašek Sivák po zisku profesionálního titulu WAKO PRO nechal slyšet, že v Česku již zápasit nebude, v krátkém časovém rozestupu se přeci jen znovu představil v ringu na domácí půdě!

O víkendu od 3. - 5. 12 se zúčastnil pyramidy WAKO K-1 Wordld Grand Prix v Praze ve váze do 71 kilogramů. To je o pár kilo více, než kde je Sivák běžně zvyklý zápasit, podle svých slov si ale šel pro další zápasové zkušenosti, finance a samozřejmě pás. A tento plán nakonec beze zbytku naplnil a po výhře nad příbramským Janem Maškem vystoupal až na samotný vrchol. Nutno ale dodat, že soupeř v tomto utkání předvedl znamenitý výkon. Na celý zápas se podívejte níže.

Vašek Sivák vs. Fouad Djebbari

Po několikaměsiční pauze způsobené zraněním pravé ruky se "bad boy" vrátil zpět do ringu! Na akci Night of Warriors se už 20. listopadu 2021 utkal s nebezpečným Fouadem Djebarim o světový titul WAKO PRO.

A byl úspěšný! I přes nezvykle opatrnější průběh zápasu z jeho strany, všech 5 kol kontroloval vývoj zápasu a soupeře vůbec k ničemu nepustil. Zaslouženě tak na body získal prestižní titul mistra světa WAKO PRO a podle svých slov bude v následujícím období zápasit především v zahraničí.

Vašek Sivák Road to One - Night of Warriors

Vašek se představil fanouškům 24. 4. 2021 v projektu Road to ONE 8, kterou zaštituje proslulá asijská organizace One Championship. Ta poprvé zamíříla se svým turnajem do Prahy a Vašek jednoznačně patřil mezi největší hvězdy této akce.

Zápas Sivák vs. Soare přišel na řadu jako úplně poslední. Ostravský rodák potvrdil roli jasného favorita a rumunskému soupeři nedal vůbec žádnou šanci a po minutě boje ho tvrdě knockoutoval. Opět se tak ukázal na špičkové úrovni tím nejlepším možným způsobem.

Václav Sivák Oktagon MMA – projekt Oktagon Underground Last Man Standing

Vašek Sivák byl součástí pyramidy do 70 kg projektu Oktagon Underground Last Mand Standing. Ten na scénu přivedl absolutní postojářskou česko-slovenskou špičku a talentovaný ostravský rodák byl jedním z horkých kandidátů na celkové vítězství.

Václav Sivák vs. Bailey Sudgen

Ve čtvrtfinále čekal na Vaška veterán organizace Glory Bailey Sudgen. V nesmírně tvrdém zápase dokázal český borec nepříjemného Angličana porazit na body, nicméně do dalšího průběhu pyramidy ho nepustilo zranění ruky a tržná rána v obočí. Tímto cenným skalpem ale potvrdil Sivák svoje kvality i obrovský talent.

Fanoušci dostali možnost sledovat Vaška Siváka v akci pod organizací Oktagon MMA, což bylo dlouho opakované přání fanoušků a zároveň apel na promotéry, aby nadějného sportovce přivedli do svých řad.

To se nakonec podařilo. Kudy ale povedou další kroky nesmírně talentovaného zápasníky se uvidí v budoucnu.

Václav Sivák XFN

Vašek Sivák se v minulosti představil v dnes již zaniklé organizaci XFN, kde pod promotérem Petrem Karešem sbíral zápasové zkušenosti. Tento krok se ale postupem času, vzhledem k ekonomickým problémům a nedodržování smluv, neukázal, jako příliš šťastný krok. Vašek navíc kvůli finančním příslibům od XFN přišel o účast v první sérii projektu Oktagon Underground v létě 2020.

Vašek Sivák K-1 (WAKO Kickboxing)

Fantastický úspěch zaznamenal Václav Sivák v roce 2019, když na turnaji v Sarajevu v konkurenci špičkových amatérských, ale i profi zápasníků, vybojoval titul mistra světa uznávané organizace WAKO. To se před ním žádnému Čechovi, ani Slovákovi nepodařilo. Historického úspěchu dosáhl v náročné pyramidě, kdy postupně porazil 5 soupeřů a ve finále převálcoval Kazachstánce Tlemissova. Dodejme, že K1 je nejtvrdší formou kickboxu, ve které je povoleno používání kopů a kolen.

Václav Sivak kickbox, merch a další zajímavosti

V současné době je jeho hlavním manažerem Adrian Smrčka a v budoucnu bychom se díky tomuto spojení měli dočkat Vaška Siváka v organizaci One Championship (v Praze).

Vašek v rozhovorech a vyjádřeních často zodpovídá dotazy týkajících se jeho údajně vysokého sebevědomí. Sám mladý zápasník ale toto označení bere s úsměvem. Podle svých slov si je pouze vědom své síly a talentu, což v ringu dokazuje.

V roce 2020 neváhal vyzvat k zápasu bývalého šampiona Oktagonu Tomáše Deáka. Vaškovi se nezdál způsob, jakým Deák získal titul v duelu s Filipem Mackem. K zápasu ale nedošlo.

Kolem osoby Vaška Siváka se točí nekonečný spor se zápasníkem Lubošem Lesákem. S ním se Sivák v roce 2018 utkal a dokázal jej porazit. Následně byla několikrát na spadnutí odveta, finální detaily ale nikdy nebyly dotaženy.

Václav Sivák přítelkyně

Sám Vašek se považuje za nadaného tanečníka a jeho životním snem je být především šťastný a porážet dobré soupeře. Má rád společnost a nejraději relaxuje venku s kamarády a svoji přítelkyní. Dostal se dokonce do hledáčku filmových režisérů, kteří o mladém zápasníkovi točí časosběrný, celovečerní film.

Vašek Sivák má k dispozici také svůj merch, stačí se podívat na jeho Instagram, kde najdete další informace.

Vašek Sivák vs. Ali El Saleh

Koronavirová pandemie Vaškův zápasový rytmus poměrně dost poznamenala a hned 3 jeho domluvené soupeře nepustila nemoc Covid-19 do zápasu. Proti Turkovi El Salehovi zápasil na začátku roku 2021 a na cennou výhru "Bad Boye" se podívej zde.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Vašek Sivák Facebook, Instagram

Mladý bojovník s romskými kořeny je na české bojové scéně velmi oblíbený, a to se samozřejmě odráží i na počtu jeho fanoušků na sociálních sítích. Jeho Instagram sleduje přes 100 tisíc followers, což ho řadí mezi TOP 15 nejsledovanějších MMA bojovníků tuzemské scény. Sdíli tam, jak svoje úspěchy a kariéru, tak střípky ze svého soukromí.

1️⃣ Kde a kdy naposledy zápasil Vašek Sivák?

Vašek Sivák si naposledy 30. prosince připsal úspěšnou obhajovu profesionálního mistra světa WAKO PRO. Více nejen o tomto zápase se dočtete uvnitř článku.

2️⃣ Jaké jsou největší úspěchy Vaška Siváka v jeho kariéře?

Vašek v roce 2019 jako vůbec první Čech vybojoval titul mistra světa organizace WAKO, což je nejprestižnější kickboxerská amatérská organizace. V roce 2021 tento pás získal i mezi profesionály, což ho vyneslo mezi světovou elitu K-1. Další jeho úspěchy přinášíme v článku.

3️⃣ Kde trénuje a odkud pochází?

"Badsivak" už delší dobu střídá Hamr Gym v Ostravě s Lanna Gymem v Praze. Tato kombinace mu podle vlastních slov sedí a maximálně ho posouvá. Zajímavosti o mladém zápasníkovi najdeš ZDE.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Tomáš Hron

Tomáš Hron – profil a životopis legendárního kickboxera

Tomáš „Rattlesnake“ Hron 🐍 je naprostou špičkou české postojářské scény. Zápasník K1, který se jako historicky první Čech probojoval do...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...