TOP 3 zbraně Jakea Paula v duelu s Tyronem Woodleym

Ostře sledovaný boxerský zápas Jake Paul vs. Tyron Woodley se kvapem blíží. V tomto článku se zamyslíme nad tím, z čeho bude v zápase těžit na cestě k vítězství kontroverzní Jake Paul.

Jake Paul vyhlíží souboj s Tyronem Woodleym Foto: Profimedia

Výška, váha, fyzické parametry

V boxu obrovsky důležitým faktorem je výška i celková atletická výbava konkrétního boxera. Už z oficiálního staredownu bylo jasně patrné, že Jake Paul je o dobrých 10 centimetrů vyšší, což bude v zápase nesporná výhoda. Stejně tak bude ve vyostřeném duelu Woodley vs. Paul právě slavný youtuber těžším zápasníkem – i to bude na síle každého úderu jednoznačně znát.

Jake Paul navíc v minulých zápase ukázal, že je na tom překvapivě dobře pohybově a práce na nohou mu nečiní větší problémy. I z tohoto důvodu budou jeho šance na ukončení zápasu před limitem zejména v úvodu, kdy by na tom měl být po všech stránkách oproti soupeři lépe.

Box - sleduj průběh zápasu zde

Knockout úder

Pravděpodobně největší zbraň Jakea Paula je nekompromisní KO úder, kterým vypnul všechny své předchozí soupeře. To do velké míry souvisí právě s obrovskou silou, kterou vkládá do každého úderu ze zadní ruky či zvedáku. Benu Askrenovi se dost možná hlava točí ještě dnes.

Obecně velmi dobrý postoj Jakea Paula vyzdvihlo hned několik legend v čele s Mikem Tysonem. Jeho dávný rival Evander Holyfield dohlížel na přípravu Jakea Paula přímo mezi šestnácti provazy během tréninkového kempu. Všudypřítomná dravost Jakea Paula je znát na každém jeho pohybu a úderu. Mnoho odborníků i známých sportovců věří, že právě to může být pomyslným "jazýčkem na miskách vah".

Psychická výhoda - nemá, co ztratit

Samozřejmě, pokud za vámi stojí taková esa světového boxu, trénuje se vám o mnoho lépe. Jake Paul dokáže kolem každého svého zápasu vytvořit neuvěřitelný mediální humbuk a dostat soupeře pod tlak. Zápas s Tyronem Woodleym v tomto nebude jiný. Naopak. Oproti bývalé MMA legendě nemá youtuber a příležitostný rapper prakticky, co ztratit.

Jake Paul se boxu věnuje teprve posledních pár let, a přestože to s ním podle vlastních slov myslí vážně a je jeho velkou vášní, v rámci jeho globální popularity jde spíše o nadstavbu, na které jeho odkaz rozhodně nestojí. Na rozdíl od Woodleyho, který může, podobně jako Ben Askren, ztratit svoji roky budovanou reputaci šampiona.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.