Miloš Petrášek - profil a zápasy MMA bojovníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Synot Tip

Ke vkladu až 10 000 Kč + 300,- zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Miloš „Meloun“ Petrášek je jedním z nejoblíbenějších a zároveň nejlepších MMA zápasníků u nás. Po stopách jeho kariéry se vydáváme v tomto článku.

ŽIVOTOPISRESTART KARIÉRYSTATISTIKY
BOX S PIRÁTEM – BITVY S KIMBALLEM

Miloš Petrášek se raduje z vítězství na pražské Štvanici Foto: OKTAGON MMA

Profil Miloš Petrášek
Jméno Miloš Petrášek
Narozen 7. 6. 1993
Přezdívka Meloun
Národnost Česká
Výška 188 cm
Váha 93 kg
Váhová kategorie Polotěžká, střední
Výhry v MMA 12 (4x KO/TKO, 8x submise)
Prohry v MMA 6 (1x KO/TKO, 1x submise, 4x rozhodnutí)
Tým Reinders MMA
Trenéři André Reinders, Michal Novotný

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Miloš Petrášek začátky a dětství

Miloš Petrášek pochází z Poděbrad a k bojovým sportům ho spolu se starším bratrem Ondřejem přivedl otec. Miloš se začal v 8 letech věnovat disciplínám Sambo a Combat Sambo, později přešel ke grapplingu, ve kterém se od svých 15 let účastnil oficiálních soutěží. Ze začátku ho tento sport, na rozdíl od bratra, příliš nebavil, a na nějaký čas toho nechal.

Ve 14 letech ale začal chodit do posilovny, zesílil, a ke grapplingu se vrátil. A to dokonce takovým způsobem, že porážel 30leté zápasníky, což ho motivovalo u bojových sportů zůstat i nadále. Klikni ZDE a získej bonus na sázení za pohodlnou online registraci

Miloš Petrášek věk, výška, váha (životopis)

28letý Miloš Petrášek, který je na česko-slovenské MMA scéně znám pod přezdívkou „Meloun“ si během své kariéry vybral kopec smůly. Je typickým tréninkovým typem bojovníka. V zápasech měl v minulosti často problém volit správný postup a strategii na cestě k vítězství a zároveň ho brzdila i mentální stránka boje. Proto, alespoň prozatím, svůj obrovský talent a potenciál nenaplnil. Jeho láska k MMA ale dává tušit, že od něj můžeme ještě čekat velké věci. Nikdy to nehodlal zabalit. Naopak!

Po relativně neúspěšné štaci v polotěžké váze do 93 kilogramů, plánuje v budoucnu návrat do střední divize organizace Oktagon. Momentálně žije v Poděbradech, ale připravuje se dlouhodobě v Reiders Gymu pod vedením zkušeného trenéra André Reinderse. Bezmála 190 centimetrů vysoký borec najezdí kvůli tréninkům mnoho a mnoho kilometrů, což je jasný důkaz toho, co pro něj tento sport stále znamená.

Vždy usměvavý, dobře naladěný a skromný fighter oplývá obrovským talentem, a proto si ho do svých příprav opakovaně zve absolutní česká špička, včetně Jiřího Procházky, nebo Karlose Vémoly.

Miloš Petrášek vs. Stephan Pütz

Pravděpodobně největší kariérní výzva stojí před Milošem Petráškem na turnaji Oktagon 36 ve Frankfurtu. Právě tady bude v sobotu 15. října usilovat o skalp domácí hvězdy, Stephana Pütze. Dokáže meloun šokovat scénu a zvítězit?

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Miloš Petrášek vs. Pirát Krištofič v boxu

Melounův boxerský zápas s Pirátem se odehrál na galavečeru Oktagon Underground 21. května 2022. V hlavním předzápase celé karty v boxu na 4x3min čelil slovenskému bouřlivákovi Pirátu Krištofičovi, se kterým se měl v minulosti několikrát utkat i v MMA, avšak k zápasu nikdy nedošlo.

Mezi oběma borci panovala před zápasem zlá krev poté, co mezi nimi vznikly nečekané osobní spory. Zápas proběhl ve váze do 91 kilogramů a z pohledu sázkových kurzů šel do utkání v roli favorita právě Miloš Petrášek. Samotný duel však přinesl kontroverzní remízu. Na celé utkání se podívejte níže.

Miloš Petrášek MMA kariéra

Meloun se začal smíšenému bojovému umění věnovat kolem roku 2011 a na začátku 2012 si „střihl“ svůj první profi zápas. Na galavečeru organizace GCF v Příbrami prohrál s Miroslavem Nosem, a dodnes tento zápas navzdory velké nakládačce hodnotí velmi pozitivně. Nebýt této porážky dost možná by ani u MMA nezůstal. Porážka mu ale otevřela oči a on dostal obrovskou chuť se v dalších zápasech zlepšovat a vítězit.

Následovala šňůra 7 výher v řadě, během které se začalo o jeho talentu více a více mluvit. Zlomový moment přišel v lednu 2016 na domácím turnaji v Poděbradech. Meloun totiž těsně před utkáním s maďarským bojovníkem Csabou Hoczem dostal nabídku z elitní organizace UFC. Tato informace mu určitým způsobem svázala ruce a přispěla k tomu, že Miloš nečekaně prohrál. A to navíc hodně nepříjemně. Poté, co nedokázal Hocze během tlaku v prvním kole ukončit, sám fyzicky odpadl a ve druhém kole ho Maďar utáhl na triangl choke.

Po tomto nepovedeném zápase se spoustu věcí změnilo. Miloš se ve zlém rozešel se svým tehdejším trenérem a 10 měsíců nezápasil. To nejhorší si ale začal uvědomovat až s postupem času. Ze zápasu s Hoczem si totiž odnesl psychický blok, který se projevil hned v následujícím zápase s Michalem Bobrowskim. Miloš se totiž nedokázal v zápase uvolnit a poměrně snadno prohrál na body.

Od následujícího zápasu v organizaci XFN už začal spolupracovat s André Reindersem a vrátil se na vítěznou vlnu. Celkově mu ale působení v XFN nesedlo, a tak se rozhodl přestoupit do organizace Oktagon, kde s přestávkami působí do dnes.

Miloš Petrášek Oktagon MMA, XFN, GCF

Za přestupem Miloše Petráška do organizace Oktagon v roce 2018 stály dobré vztahy Andrého Reinderse s Ondřejem Novotným. Zároveň se Meloun s vedením XFN nedomluvil na vylepšených finančních podmínkách, a tak odchodu prakticky nic nebránilo. Svoji profesionální kariéru začínal Meloun, podobně jako spoustu dalších MMA bojovníků v organizaci GCF, která byla na vrcholu zejména v začátcích smíšeného bojovného umění u nás.

Miloš Petrášek vs. Vlado Neferanovič

Vytoužený návrat oblíbeného Melouna proběhl podle nejlepšího možného scénáře! Miloš Petrášek se po více než roce a půl vrátil do klece na ikonické pražské Štvanici na vyprodaném turnaji Oktagon 26. Vyzval jej chorvatský zápasník Vlado Neferanovič, který má za sebou například zápasy v ruské RCC, a tak bylo jasné, že nepůjde o nic jednoduchého.

Domácí fanoušci po návratu svého oblíbence Miloše Petráška dlouho volali. Jejich přání byla vyslyšeno 24. 7. 2021 v rámci největšího tuzemského MMA festivalu pod otevřeným nebem. Extrémně očekávaný zápas Petrášek vs. Neferanovic patřil mezi nevětší lákadla nejkrásnějšího turnaje roku a fanoušci připravili Melounovi velké ovace a fantastickou atmosféru. Ten se jim odvděčil v polovině prvního kola, kdy donutil Neferanovice odklepat na pokročilejší techniku zvanou "Americana".

Meloun ustál enormní tlak a připsal si vytoužené vítězství Foto: OKTAGON MMA

Miloš Petrášek zápasy - statistiky

Na kompletní přehled zápasů Miloše Petráška v profi kleci se podívejte v této přehledné tabulce. Meloun je všeobecně vnímán jako skvělý wrestler, jehož síla je především v boji na zemi. Jeho suverénně nejoblíbenější technikou je Kimura, díky které dosáhl na většinu svých dosavadních výher na submisi.

PROFESIONÁLNÍ MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Stephan Puetz Oktagon 36 15.10.2022
Výhra Vlado Neferanovič 1 (3:08) Submise Oktagon 26 24.7.2021
Prohra Joachim Christensen 3 (5:00) rozhodnutí Oktagon 15 9.11.2019
Prohra Jeremy Kimball 3 (5:00) rozhodnutí Oktagon 11 16.3.2019
Prohra Jeremy Kimball
1 (4:27) TKO Oktagon 10 17.11.2018
Výhra Willian Roberto Alves 2 (2:35) TKO Oktagon 7 28.7.2018
Výhra Nikita Buliga 2 (5:00) TKO Oktagon 5 17.3.2018
Výhra
Charles Andrade 3 (1:25) Submise XFN 6 7.12.2017
Výhra Michal Tessik 1 (2:03) Submise XFN 5 21.10.2017
Prohra Michal Bobrowski 3 (5:00) rozhodnutí GCF 36 12.11.2016
Prohra Csaba Hocz 2 (2:24) Submise GCF 33 31.1.2016
Výhra
David Marcina 1 (0:53) KO GCF 32 28.11.2015
Výhra Arunas Vilius 1 (1:35) Submise GCF 31 22.5.2015
Výhra David Sirila 1 (2:36) TKO GCF 30 25.2.2015
Výhra Pavel Bechtold 1 Submise GCF 26 7.12.2013
Výhra Martin Koustký 1 (1:10) Submise GCF 20 30.3.2013
Výhra Tomáš Stehlík 1 (0:55) Submise GCF 18 1.12.2012
Výhra Jan Havelka 1 (1:08) Submise GCF 15 24.10.2012
Prohra Miroslav Nos 3 (5:00) rozhodnutí GCF 8 10.2.2012

Miloš Petrášek vs. Joachim Christensen

Dosud posledním vystoupením Miloše Petráška v kleci bylo utkání s dánským veteránem UFC Joachimem Christensenem. Meloun chtěl dát tímto zápasem zapomenout na předchozí dva nezdary a konečně zvítězit.

Zápas ale dopadl tím nejhorším možným způsobem. Kontroverzní a nesprávně udělenou porážkou na body. Tento moment Melouna na dlouhou dobu zlomil. V utkání byl totiž lepší a vítězství mělo připadnout jemu. Bodoví rozhodčí v čele s jeho kamarádem Michalem Popelákem to ale viděli jinak, a v zápase, i po něm, se k němu spoustu lidí otočilo zády. Na zápas se podívejte ve videu níže.

Miloš Petrášek vs. Jeremy Kimball

S americkým fighterem a veteránem UFC Jeremy Kimballem se Miloš Petrášek utkal v kariéře hned dvakrát. A v obou případech prohrál. Borec, který se v elitní organizaci střetl i s Dominickem Reyesem, se ale v Oktagonu neukázal zrovna v nejlepším světle.

V rámci prvního zápasu s Melounem v listopadu 2018 totiž nesplnil předepsaný váhový limit a arogantním způsobem dával najevo, že ho to ani příliš nezajímá. Bohužel pro Melouna z toho ale byla porážka TKO na konci prvního kola.

Následně se rodák z Poděbrad právem dožadoval odvety a jeho přání bylo ze strany organizace Oktagon vyslyšeno. V březnu 2019 meloun na Kimballa nestačil podruhé, tentokrát však vcelku jednoznačně na body. Tyto velmi nešťastné porážky výrazně přibrzdily melounovu slibně rozjetou kariéru.

Miloš Petrášek bratr Ondřej a společná příprava v Reinders MMA

Jak už jsme si řekli, Miloš Petrášek se dlouhodobě připravuje primárně v Reinders MMA. Tam mimo jiné dohlíží i na přípravu staršího bratra Ondřeje, který ale paradoxně s MMA začal o něco později, než právě Miloš.

Meloun trénuje a spáruje s těmi nejlepšími zápasníky v Česku v čele s Karlosem Vémolou, Jirkou Procházkou, nebo Michalem Martínkem. Všichni se shodují na tom, že Meloun je jeden z nejlepších borců polotěžké váhy v celém Česku i Slovensku. Jen to musí umět prodat v zápase!

Z toho důvodu Miloš spolupracuje i s kapacitami co se týče mentální přípravy. V minulosti to byl například někdejší kouč Jaromíra Jágra Marián Jelínek, který Melouna podle jeho slov v této problematice ohromně posunul. V melounově případě jde o to, že ho vždy s nástupem do klece dožene tíha a důležitost okamžiku, která samozřejmě v tréninku není ani zdaleka tak enormní.

Miloš Petrášek ochranka, jako primární zdroj příjmů

Skutečnost, kterou ne úplně všichni fanoušci MMA ví je, že Miloš Petrášek ještě do nedávna nedělal MMA na plně profesionální úrovni. Primárně ho živila práce v ochrance a sportu se věnoval více méně až ve volném čase. Zároveň ale jedním dechem dodává, že ničeho nelituje a dělá to rád. Před svým comebackem v červenci 2021 ale ze zaměstnání odešel a nyní se věnuje své životní vášní konečně naplno.

Zajímavostí je, že v soukromém životě rozhodně není typem rváče. Ještě z dob, kdy hlídal i v barech a diskotékách platil za vyjednávače, který se problémového člověka snažil za každou cenu přemluvit ke klidnému odchodu.

MMA zápasník Miloš Petrášek Foto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Meloun také v rámci spolupráce propaguje sázkovou kancelář Sazkabet, či výrobce společenských obleků i sportovního oblečení.

Miloš Petrášek manželka, pitbull Hagrid, popularita a další zajímavosti

Miloš Petrášek je podle vlastních slov rodinný typ. V říjnu 2019 se na ostrově Mauricius oženil a spolu s manželkou chovají pitbulla Hagrida. V roce 2021 se jim narodil syn Artur.

O kvalitách Miloše Petráška vypovídá mnoho různých faktorů a situací. Kromě domácí scény si ho například na kempu ve Švédsku vybral na sparing jeden z TOP zápasníků těžké váhy na svět Ilir Latifi. V minulosti se Meloun připravoval i na Slovensku v OFA pravidelně objíždí ty nejlepší česko-slovenské gymy.

V minulosti byla několikrát na spadnutí i velmi atraktivní bitva v MMA Meloun vs. Pirát. Ještě za dob XFN směřovalo vše k tomuto zápasu, nakonec z něj ale pro zranění ruky Samuela Krištofiče sešlo.

Od roku 2021 je Meloun také pravidelným hostem v podcastu Ondřeje Novotného s názvem MMA Letem světem, kde spolu s promotérem Oktagonu glosuje nadcházející bitvy a detailně rozebírá i proběhnuvší zápasy a eventy. Ve videu níže byl hostem podcastu Patrika Kincla a Tomáše Kvapila v podcastu Fight and Talk.

Miloš Petrášek tapology, sherdog

Kariéru Miloše Petráška samozřejmě mapují i přední světové MMA weby, v čele s Tapology a s Sherdogem. „Lovec dívčích srdcí“, „Hezounek“ a mnoho dalších přezdívek si Miloš Petrášek během své kariéry vysloužil a jeho popularita je stále na vzestupu. I když v posledním období přerušil svoji kariéru, stále je to jedna z nejvýraznějších tváří MMA scény u nás.

Miloš Petrášek Instagram, Facebook

I přes poměrně nízkou aktivitu se oblíbenost Miloše Petrášek u fanoušků MMA promítá na jeho číslech na sociálních sítích. Konkrétně na Instagramu už přesáhl hranici 47 tisíc followers, naopak Facebook aktuální neudržuje.

Miloš Petrášek Youtube – video

Meloun byl i v dobách zápasové pauzy výraznou tváří organizace Oktagon. Je častým hostem nejen podcastů a pořadů, ale i turnajového live studia, a často ho můžeme vídat i v rohu během zápasů svých kamarádů a tréninkových parťáků.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy a kde Miloš Petrášek zápasil v MMA naposled?

Populární bijec Miloš "Meloun" Petrášek se po více než roce a půl vrátil do ostrého zápasu na turnaji Oktagon 26, který proběhl 24. 7. na Štvanici. Podrobnosti k jeho restartu kariéry se dočtete uvnitř článku.

2️⃣ V jaké váze nastupuje a kde trénuje?

Meloun odzápasil většinu svých duelů v polotěžké váze do 93 kg. Nedávno ale naznačil, že by se v budoucnu mohl vrátit do střední váhy (84 kg), kde působil v začátcích kariéry.

3️⃣ Jaký je jeho bojový styl a zápasová bilance?

Miloš Petrášek je komplexním typem bojovníkem, jeho přednosti ale najdeme zejména v boji na zemi. Ve wrestlingu a grapplingu patří k absolutní česko-slovenské špičce a opakovaně trénuje a podílí se na zápasové přípravě TOP bojovníků u nás.

4️⃣ Proč má Miloš Petrášek přezdívku meloun?

Přezdívka "Meloun" ke staršímu z obou bratrů Petrášků neodmyslitelně patří. Právě v dětských letech na Miloše bratr Ondřej často volal "Miloune", což si ostatní děti často pletli se slovem meloun. A tato přezdívka mu už zůstala navždy. Další zajímavosti o kariéře Miloše Petráška najdete tady.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola - životopis a zápasy MMA bojovníka

Karlos Terminátor Vémola ✨ je jeden z nejvýraznějších českých MMA bojovníků historie i současnosti. Jako první Čech bojoval ve slavné UFC...

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...