Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Synot Tip

Ke vkladu až 10 000 Kč + 300,- zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem pro nadšené sázkaře. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií, které hrají klíčovou roli při sestavování tiketů. Čemu tedy věnovat pozornost? Dozvíte se v článku.

CO ROZHODUJEVARIANTY MMA SÁZEK
POVEDENÉ TIKETYJAK SÁZÍ ČEŠI

Front kick Michaela Chandlera Foto: Profimedia

Sázení na zápasy MMA: parádní zábava i psychologické hrátky

Ač se to nemusí na první pohled zdát, při sázení na MMA rozhodují detaily. A těch je hned několik. Samotný průběh zápasu je vyvrcholením nejen pro samotné bojovníky, ale i pro sázkaře. Ti dlouho předtím sbírají cenné informace a z jednotlivých střípků mozaiky skládají výslednou kurzovou sázku. Tento článek vám poradí, čeho si při tipování MMA všímat.

Vyzvedněte si svůj vstupní sázkový bonus ZDE. Po jednoduché online registraci navíc můžete sledovat MMA zápasy živě online v parádní kvalitě!

MMA - sleduj průběh zápasu zde

MMA sázení: TOP 7 faktorů, které ovlivňují výkon zápasníka

Zápasy ve smíšeném bojovém umění už dávno nejsou otázkou ryzí fyzické zdatnosti MMA bojovníků. Tento obrovsky populární sport se v čase vyvíjí a z fighterů se stávají komplexní profesionálové. V současném pojetí MMA je jednou z nejdůležitějších vlastností úspěšného bojovníka psychická odolnost. Není žádným tajemstvím, že ti nejlepší právě v této oblasti vynikají.

Tuto informací je potřeba mít na paměti a detailně sledovat chování, vyjadřování, řeč těla, gestikulaci i další povahové rysy konkrétního zápasníka. Právě tato zjištění nám pak pomáhají utvořit si v hlavě finální projev a budoucí výkon v kleci. Tím lze zaujmout adekvátní strategii z pohledu kurzového sázení.

Ještě předtím je vhodné prostudovat MMA pravidla a jednotlivé techniky. Bez základních znalostí nikdy nebude vaše příprava úplná. Důležité je také to, aby pro vás sázení vždy bylo především zábavou.

Výkon bojovníka v zápase nejvíce ovlivňují tyto faktory:

  • Příprava na zápas

Zahraniční kempy, kvalita sparingů, renomé gymu, úroveň a specializace trenérů. Pozor na délku přípravy! Čím delší, tím zpravidla lepší a kvalitnější = větší pravděpodobnost úspěchu v zápase.

  • Analýza soupeře

Slabé vs. silné stránky obou soupeřů, fyzické parametry, specializace na postoj/zem. Schopnost dotahovat takedowny/bránit takedowny, odolnost vůči úderům, fyzická kondice.

  • Monitoring emocí, nejen během nástupu (reakce, očekávání, sebevědomí….)

Nástupová skladba, video materiály, hodnocení od tréninkových parťáků i přátel mimo gym. Způsob reakce na různé situace, schopnost unést tlak a očekávání, míra sebevědomí, rozhovory

  • Vyzápasenost / aktuální forma

Rozestup mezi zápasy, vítězná série / série porážek – velmi úzce souvisí se sebevědomím. Pozor: dvě porážky v řadě vytváří všeobecně v MMA enormní tlak. Tři prohry v řadě jsou například v UFC často důvod k ukončení angažmá.

  • Průběh shazování váhy

Velmi důležitý aspekt v MMA je samotné „dělání váhy“. Jde o velmi individuální věc, zpravidla ale velice nepříjemnou. Někteří bojovníci zvládají shazovat naprosto v pohodě, jiní se obrovsky trápí a hovoří o největším boji v rámci jejich zápasu. Průběh shazování má enormní vliv na psychiku a tedy výkon v zápase!

Velmi důležité je zaměřit se na informace o následném „doplnění“ živin, minerálů a opětovné nabrání kilogramů pro samotný zápas. Pozn. Oficiální vážení probíhá den před konáním turnaje.

  • Cestování, lokalita turnaje a diváci v hale

Neméně důležitou součástí rozboru každého zápasu je zohlednění náročnosti cestování na jedné či druhé straně. Tzv. „domácí zápasník“ může tímto způsobem ušetřit spoustu energie, zatímco zahraniční bojovník může být například leteckým a časovým přesunem určitým způsobem ovlivněn.

„Domácí prostředí“ pro některého z aktérů zápasu je velmi důležitým kritériem. Diváci často dokáží domácí bijce vybičovat k výrazně lepším výkonům, dovést ho na hranici svých možností a často i za ní.

  • Zdraví / soukromí

Rodinné problémy (pokud jsou veřejně ventilovány), aktuální zdravotní stav, případně návrat po zranění.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Faktorů ke sledování je více

Tímto výčtem to ale samozřejmě nekončí. Do hry vstupuje i celá řada drobných detailů, jako je velikost klece či dokonce charakteristika MMA rukavic. U tohoto se zastavme. Více než samotný tvar (kruh, osmiúhelník, atd.) je důležitější celková velikost dané klece. Menší průměr v reálu znamená větší pravděpodobnost knokautů, což je potřeba vzít také v potaz.

sipka Čtěte také: Co je submise v MMA? Velký přehled škrcení a pák - video

Podobné je to u zmíněných druhů MMA rukavic, jež daná organizace používá. Rukavice s menší výplní taktéž napomáhají častějšímu ukončování zápasů před časovým limitem. Každý úder je zkrátka více cítit. Ne zřídkakdy může mít v podstatě každý úder na bradu pro toho jež inkasuje, fatální důsledky.

Určitý dopad na výkon bojovníka v kleci může mít dokonce samotná velikost či akustika haly. Ne všichni fighteři mají rádi velké haly a narvané tribuny. Několik z nich se dokonce vyjádřilo ve smyslu, že ji více sedí menší haly, třeba i bez diváků, jako tomu bylo v Pevnosti Brno. Všímejte si i takovýchto prohlášení. Může to ovlivnit rozpoložení bojovníka v zápase a tím i částečně jeho výkon.

MMA sázky online, aneb na co sázet v MMA?

Vzhledem k celosvětové popularitě smíšeného bojového umění, reagují na tento trend také sázkové kanceláře. U sázení na tento sport platí, že je to velmi těžká disciplína. Tak, jako u každého jiného sportu, je také zde naprosto klíčové dlouhodobě sledovat nejrůznější statistiky a hlavně samotné zápasy.

MMA zápas ovlivňuje velké množství faktorů, které jsou popsány v tomto článku. Bookmakeři stanovují jednotlivé kurzy na základě dlouhodobé a detailní analýzy. U sázkových kanceláří je dnes možné vsadit si na široké spektrum MMA sázek.

  • Vítěz / Poražený
  • Počet zahájených kol v zápase
  • Daný bojovník zvítězí v konkrétním kole
  • Způsob výhry (KO, submise, body)
  • Vítěz a způsob výhry
  • Remíza

Kromě toho je možné si u vybraných zápasů vsadit na to, ve kterém kole bude duel předčasně ukončen, či zdá některý z protivníků ukončí soupeře do 90 vteřin od zahájení zápasu. U MMA zápasů se kurzy velmi často mění v čase.

Kurzovou hladinu totiž ovlivňují aktuální informace z přípravy, ale samozřejmě také to, jak hodně sázkaři danému bojovníkovi věří a kolik se na něj sází peněz. Důležité je zohlednit také value sázky, tedy zda má vypsaný kurz adekvátní hodnotu vůči riziku.

Velmi oblíbené jsou live sázky, tedy možnost predikovat vývoj daného zápasu v reálném čase. Zde jsou sázky ve velké míře založeny na intuici a projevu bojovníka přímo během boje.

sipka Nepřehlédněte: Další rady pro MMA sázkaře

Sázení na Clash of the Stars

Poměrně specifické odvětví sázení na MMA tvoří kurzy na populární organizaci Clash of the Stars. Sázkové kurzy se zde mění často zásadním způsobem, což úzce souvisí s tím, že i samotní bookmakeři často pracují s omezeným zdrojem informací.

Právě to je šance pro sázkaře, kteří díky dlouhodobému sledování daného influencera, mohou najít zajímavou sázku s hodnotným kurzem. Tito lidé totiž například částečně sdílí své soukromí na sociálních sítích, takže snadno může uniknout informace o aktuálním zdravotním stavu, nastavením do zápasu, či samotné přípravě.

Na základě toho je vypisování kurzů na Clash of the Stars pro bookmakery sázkových kanceláří mnohonásobně těžší, než je tomu tak v případě tradičních profesionálních organizací.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

Kolik kol je v MMA a co se nesmí v MMA?

Zápas ve smíšeném bojovém umění trvá standardně 3 kola po 5 minutách. Pouze pokud jde o titulový zápas, je utkání vypsáno na 5 kol po 5 minutách. V tomto případě  4. a 5. kolo nazýváme kola šampionů. Velké procento MMA zápasů ovšem končí před časovým limitem. O zakázaných technikách a nejčastějších přestupcích proti pravidlům si můžete přečíst tady.

Pokud vládnete angličtinou, podívejte se na 3 zajímavé tipy, jak sázet nejen na UFC.

Povedené MMA tikety

Z dlouhodobého pohledu jsou nejúspěšnějšími sázkaři ti, kteří tento sport a konkrétní turnaje jednotlivých organizací sledují pravidelně a zaměřují se na výše popsané detaily. Sázení na jakýkoliv sport je ale vždy primárně zábavou, což platí i při tipování na MMA.

Promotér organizace Oktagon Ondřej Novotný se koncem ledna 2022 u příležitosti UFC 270 pochlubil na Twitteru povedenými trefami.

Sázení Tipsport Oktagon a Fortuna UFC sázky

Češi nejraději sází na zápasy v největší česko-slovenské organizaci Oktagon MMA. Oblíbené jsou také akce v americké UFC, na jejichž Fight card figuruje české, potažmo slovenské jméno. Obrovsky táhnou také zápasy legend jako jsou Conor McGregor, či Kamaru Usman. V této souvislosti můžeme zmínit i zvýšený zájem o trilogie.

sipka Turnaje organizací Oktagon MMA a UFC je možné sledovat živě na Tipsport TV ZDE

Někteří domácí bojovníci nastupují v prestižní ruské organizaci ACA (Rajnoch, Deák), či polské KSW (Martínek, Šormová, Brož, Martiník). Také na jednotlivé turnaje těchto předních evropských organizací si můžete u sázkových kanceláří vsadit.

Nejsázenější MMA zápasy za rok 2021
Karlos Vémola vs. Milan Ďatelinka 20 milionů korun
Dominick Reyes vs. Jiří Procházka 13 milionů korun
Conor McGregor vs. Dustin Poirier 11 milionů korun
Machmud Muradov vs. Andrew Sanchez 11 milionů korun
David Kozma vs. Leandro Silva 10 milionů korun

Zdroj: isport.cz

sipka Chybí vám nějaká informace v článku? Dejte nám ji vědět na náš oficiální Facebook ZDE

UFC je nejlepší MMA organizací na světě Foto: ČTK/AP/L.E. Baskow


1️⃣ Kde a jak sázet na MMA?

Zápasy ve smíšeném bojovém umění se pravidelně objevují v nabídkách sázkových kanceláří. Informace o sázení na tento sport najdete uvnitř článku.

2️⃣ Na co si můžu vsadit v MMA?

MMA sázkových variant vypisovaných sázkovými kancelářemi stále přibývá. Výčet jednotlivých MMA sázek najdete v článku tady.

3️⃣ Kde je možné sledovat a sázet na MMA live?

Turnaje předních světových organizací, včetně Oktagon MMA je možné sledovat živě online na internetu i v přímém přenosu v TV.

20 milionů korun

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

UFC bojovnice Mackenzie Dern na váze

Váhové kategorie v MMA (Mixed martial arts) - ženy a muži

Bojovníci v MMA se rozdělují do několika váhových divizí.⭐ Podívejte se na kompletní seznam mužských i ženských váhových kategorií a další...