Žebříček TOP 15 nejsledovanějších Instagramů českých bojovníků

Sociální sítě dnes k bojovým sportům neodmyslitelně patří. Kdo z českých bojovníků z nich dokáže vytěžit nejvíce a má největší sledovanost? Tady je žebříček TOP instagramových profilů mezi domácími bojovníky.

Sociální síť Instagram je pro bojovníky důležitá Foto: Pixabay

CZ Instagram bojovníků aktuálně - žebříček a počet „followers“

V současné době je Instagram mezi bojovníky hlavní sociální sítí pro zviditelnění a marketing. Ti nejpopulárnější dokáží skrze partnery na Instagramu generovat pravidelný finanční příjem, což zásadním způsobem ovlivňuje jejich tréninkové možnosti i životní úroveň.

sipka Získejte sázkový bonus 300 Kč u Betana za jednoduchou online registraci

Nemusí se jim to líbit, přesto je sledovanost na sociálních sítích jedním z klíčových faktorů finančního zajištění MMA bojovníků. Kdo baví, prodává. Kdo prodává, vydělává. Řeč je o placených spolupracích, které přichází s rostoucí popularitou a počtem sledujících konkrétního fightera.

„Ti, co se tomu vyhýbají, dělají chybu. Dnes už to bez toho zkrátka nejde“, nechal se několikrát slyšet promotér organizace Oktagon, Ondřej Novotný. Naráží tím na fakt, že bojovník se musí umět prodat, aby jeho zápas, ale i příprava a pohled do soukromí přitahoval pozornost.

Pravdou je, že v případě zájmu a oblíbenosti mezi fanoušky, si může zápasník vyjednat s danou organizací lepší finanční podmínky a souvisí to i s tím, kolik v konečném součtu vydělávají nejlépe placení MMA bojovníci. Karlos Vémola by o tom mohl vyprávět.

Kdo z bojovníků má nejvíce sledujících na Instagramu? Vede šampion UFC

Podívejte se na aktuální žebříček nejsledovanějších profilů podle počtu sledujících.

# Jméno Počet sledujících (v tisících)
1 Jiří Procházka 641
2 Karlos Vémola 362
3 David Kozma 110
4 Václav Sivák 93,7
5 Patrik Kincl 64,9
6 Lucie Pudilová 64,4
7 Leo Brichta 54,8
8 Lucie Sedláčková 54,3
9 Miloš Petrášek 48,9
10 David Dvořák 47,1
11 Matěj Peňáz 47
12 Michal Martínek 46,7
13 Tadeáš Růžička 37,2
14 Filip Grznár 32,1
15 Ondřej Raška 26,5

* Údaj k 31.12. 2022

Instagram MMA bojovníci

Počet fanoušků není jediným měřítkem, co se Instagramu týče. Důležitá je schopnost monetizace, tedy vyjednávání nejrůznějších spoluprací a propagací s partnery. K tomu populárním bojovníkům často pomáhají specializovaní manažeři a lidé, kteří v tom „umí chodit“.

Rozhodně zde také musí zaznít jméno Makhmud Muradov. Ten je totiž se svými 2 miliony sledujícími na absolutně jiné úrovni. Za obrovskou sledovaností jeho Instagramu můžeme najít hned několik důvodů. Uzbecký rodák, který dlouho žil a zápasil v České republice, je v obou zemích nesmírně populární a v posledních letech dokonce ve své domovině rozjel MMA organizaci Muradov Fighters League.

Zároveň jde o zápasníka organizace UFC, což samo o sobě zajišťuje zvýšený zájem fanoušků po celém světě. Zřejmě nejdůležitějším aspektem je ale přátelství s legendárním boxerem Floydem Mayweatherem.

Ještě před pár měsíci by v našem žebříčku figuroval s více než 100 tisíci sledujícími Václav „Baba Jaga“ Mikulášek. Bohumínský bouřlivák ale o svůj Instagram přišel a nyní si na novém profilu opět buduje fanouškovskou základnu.

Podobná nepříjemnost potkala i Filipa Grznára, který by se svým původním účtem figuroval v TOP 10. Přesto se se svým novým účtem dokázal do našeho žebříčku dostat.

sipka Sledujte Instagram FightLive.cz ZDE a mějte žhavé novinky z první ruky

Silvia Dellai, Marek „Datel“ Valášek, Koleso, Benda, Kotlár, xholakys a další

V posledním období sílí trend MMA zápasů influencerů, umělců a internetových celebrit. Tento koncept přijala za svůj organizace Clash Of The Stars a její galavečery se těší obrovské sledovanosti.

Jména jako Marek Valášek, Freescoot, Koleso či Silvia Dellai sice mají k bojovým sportům blízko, v jejich případě ale nejde o primární životní směr a zdroj obživy. Zápasy v kleci většina z nich bere jako velkou životní výzvu a výstup z komfortní zóny. Vzhledem k tomu, že se sociálními sítěmi pracují prakticky nepřetržitě a dlouho, těší se na Instagramu obrovské sledovanosti.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...