3 zápasníci, kteří se ztratili z očí: Co je spojuje?

Jsou to známá jména česko-slovenské bojové scény. V kleci jsme je ale z různých důvodů dlouho neviděli. Co momentálně dělají a chystají se na návrat?

High kick Miloše Petráška Foto: Instagram/milos_petrasek

Po stopách ztracených synů MMA organizace Oktagon

Více než rok. To je doba, kdy se ze scény jako pára nad hrncem vypařili 3 MMA bojovníci, jejichž jména přitom fanoušek zná, nebo alespoň zaslechl. Miloš Petrášek, Marek Mazuch a Vojto Barborík prochází více, či méně hluchým obdobím své sportovní kariéry. Jak velká je šance, že o nich zase brzy uslyšíme jsme shrnuli v tomto článku. Vyzvedni si bonus na sázení za jednoduchou a rychlou registraci ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Miloš Petrášek

Populární „Meloun“ byl relativně nedávno považován za jednoho z nejtalentovanějších česko-slovenských fighterů, kterému mnozí předpovídali velkou budoucnost. Čas ovšem plyne a po dvorním sparingovi Jirky Procházky jakoby se slehla zem. Jeho slibně rozjetou kariéru zásadně poznamenala porážka a následně i neúspěšná odveta se svérázným Jeremy Kimballem. Obě bitvy se vešly do rozmezí 5 měsíců, a zatímco v úvodním duelu prohrál Petrášek TKO v prvním kole, v následné odvetě padl na body.

Svůj dosud poslední zápas absolvoval na začátku listopadu 2019 v rámci turnaje Oktagon 15. Třetí porážka v řadě s Joachimem Christensenem ovšem předznamenala dlouhou zápasovou pauzu, která stále trvá.

Miloš se v současnosti věnuje kromě tréninku i marketingovým věcem. Na svém Instagramu spojil síly se sázkovou společností Sazkabet a střádá plány, co s kariérou dál. Jeho útočištěm je Reinders Gym pod vedením trenéra André Reinderse. Ten se nedávno vyjádřil v tom smyslu, že cesta Miloše Petráška rozhodně nekončí, zároveň ale potřebuje víc, než kdy jindy, cítit podporu fanoušků.

Marek Mazuch

Slovenský MMA bojovník Marek Mazuch není zdaleka pro fanoušky tak známou tváří. Jeho jméno ale figuruje na 2. pozici žebříčku střední váhy organizace Oktagon, což si samo o sobě říká o velkou pozornost. Může za to jeho zápasová bilance, která čítá 5 profi zápasů, přičemž všechny dokázal vyhrát a hned 4x ukončil soupeře před limitem.

Marek Mazuch se primárně živí jako profesionální voják Slovenské armády a MMA není jeho hlavním zdrojem příjmu. Spíše naopak, tento sport vnímá podle svých slov spíše jako hobby a v současné době nemá dostatek prostoru pro kvalitní přípravu. Přestože se Marek udržuje i nadále v tréninkovém procesu, ani v jeho případě neevidujeme konkrétní kroky směrem k zápasu. Jeho jediným zápasem v Oktagonu je tak ten ze září 2019, když si na body poradil s nepříjemným Pimem Kustersem.

Vojto Barborík

Ze zmíněného trojlístku je nejblíže návrat Vojto Barboríka. Elitního slovenského zápasníka a specialistu pro boj na zemi jsme v ostrém zápase neviděli od poloviny února 2020. Po výhře nad Elisonem Goncalvesem oznámil přechod z Oktagonu do prestižní polské organizace KSW. Vidle do jeho plánů mu ale hodila pandemie koronaviru, kvůli které byl zrušen jeho zápas s aktuálním šampionem pérové váhy Danielem Torresem.

V posledních týdnech se vyrojily zprávy o plánovaném návratu Vojto Barboríka do organizace Oktagon MMA, kde si brousí zuby na titulový pás pérové divize. Ten ale chce přehodit přes druhé rameno legendární Ivan Buchinger a rýsuje se tak skutečně pikantní duel. Zápas zmíněných fighterů by byl totiž bezesporu jedním z TOP zemařských soubojů v historii Oktagonu. Barborík se pyšní úžasnou bilancí 12 výher a 1 porážky, přičemž jediný nezdar zaznamenal proti Tomáši Deákovi už v roce 2014.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Detailní záběr na karfiol

Karfiolové (květákové) uši zápasníků: jaká je příčina?

Možná jste si už někdy položili otázku,☝ proč mají zápasníci různých bojových odvětví na první pohled zdeformované a nehezky vypadající...

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...

Ondřej Novotný

Kdo je Ondřej Novotný a co všechno dělá?

Ondřej Novotný je promotér, spolumajitel a komentátor MMA organizace Oktagon. ✔️ Výčet toho nejzajímavějšího z jeho života jsme shrnuli v...