Oktagon 38: Macek vs. Lopez aktuální info, karta a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Závěrečný turnaj letošního roku Oktagon 38 doznal mnoha změn. Po odstoupení Karlose Vémoly i Patrika Kincla se na poslední chvíli nepříjemně zranil také Jonas Magard a Filip Macek bude v souboji o prozatímní pás bantamové váhy čelit novému soupeři. Jak se vypořádá s nečekanou změnou?

AKTUÁLNÍ INFO A TIPKARTA – 
LIVESTREAM – VSTUPENKYVÁHA
ONLINE REPORT

Filip Macek dostal na poslední chvíli nového soupeře Foto: OKTAGON MMA

Hodnocení turnaje OKTAGON 38: 9,5/10

  • Datum a místo konání: 30. 12. 2022, od 18:00, O2 Arena, Praha
  • Nabídka sázek: Na všechny zápasy je vypsáno mnoho kurzů

Oktagon 38 O2 Arena Praha: Macek vs. Lopez aktuální informace, datum

Oktagon 38 potkala další velká změna na poslední chvíli. Dánský žralok Jonas Magard na jednom z posledních ostrých tréninků utrpěl zlomeninu čelisti a z hlavního zápasu s Filipem Mackem musel odstoupit. Český vyzyvatel se nově utká o prozatimní titul s narychlo povolaným veteránem UFC, Gustavo Lopezem. Sledujte turnaj Oktagon 38 živě a zdarma ZDE.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

I přes změny na kartě se bude na turnaji Oktagon 38 rozhodně na co dívat. Své kvality znovu hodlá předvést belgický uragán Losene Keita, kterého prověří elitní slovenský postojář a král Undergroundu, Milan Paleš.

Dojde i na odložený souboj Kohouta s Malachem, nebo návrat Matěje Peňáze zpět do Oktagonu po neúspěšném boji o UFC smlouvu. Hodně pozornosti přitahuje i boxerský zápas Mikulášek vs. Boráros.

OKTAGON 38
☑️ Kdy: 30. 12. 2022, 18:00
☑️ Kde: O2 Aréna, Praha
☑️ Karta: Program a výsledky
☑️ Livestream: Tipsport TV, PPV
☑️ Vstupenky: Informace níže

Sledujte Oktagon 38 na Tipsport TV

Sázkový tip a kurz Filip Macek vs. Gustavo Lopez - analýza

Filip Macek je velmi zkušený MMA bojovník, a tak by si i s náhlou změnou soupeře měl umět poradit. V 31 letech má na svém kontě 41 zápasů, což je pořádná porce zkušeností. Ještě více pozornosti však přitahuje jeho 20 vítězných submisí. Právě zem je jeho zdaleka nejsilnější zbraní, což předvedl například v posledním utkání na pražské Štvanici. Fina Silandera nejprve poslal k zemi bravurním kopem z otočky a následně ho uškrtil technikou anakonda choke.

Svěřenec Andrého Reinderse prohrál za posledních 13 zápasů pouze dvakrát, pokaždé to ale bylo v souboji o titul organizace Oktagon. Teď se postaví do své třetí titulové výzvy, byť nakonec půjde o prozatímní pás a proti novému soupeři. Hlad po vítězství ale u „Mácy“ zůstává stejný.

GUSTAVO LOPEZ FILIP MACEK
Výhry: 12 Výhry: 27
✏️KO / TKO: 5 ✏️KO / TKO: 4
✏️Submise: 6 ✏️Submise: 20
✏️Body: 1 ✏️Body: 3
Prohry: 6 Prohry: 16
✏️KO / TKO: 3 ✏️KO / TKO: 2
✏️Submise: 0 ✏️Submise: 7
✏️Body: 3 ✏️Body: 7

Gustavo Lopez je 33letý americký bojovník, který v letech 2020-2021 působil v organizaci UFC s bilancí jedné výhry, dvou porážek a jedné remízy. Lopez představuje pro Macka velmi kvalitního soupeře i proto, že zem mu rozhodně není cizí. Za sebou má navíc plnohodnotnou přípravu na zápas v jedné z amerických organizací, který se na poslední chvíli zrušil. Dá se čekat, že Lopez bude na tento titulový duel skvěle připravený.

Sázkové kanceláře favorizují Lopeze i proto, že Američan dosud nikdy neprohrál na submisi. Za této situace však věříme českému bojovníkovi, pro kterého je zisk pásu a odveta s Magardem obrovskou motivací.

TIP: Macek vyhraje v kurzu 2,29 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Filip Macek jde do tohoto duelu jako kurzový outsider

Oktagon 38 karta (fight card): Kdo bude na Oktagon 38? Macek, Juráček, Boráros, Mikulášek, Škvor a další – program

Nejtěžší prověrku kariéry má před sebou na turnaji Oktagon 38 i Matúš Juráček, kterého prověří do velteru se navrátivší Alex Lohoré. Zůstane český talent dál v Oktagonu neporažen? Předzápasovou analýzu si přečtěte tady.

Od této fight card se čeká spousta akce a skvělých zápasů. Zápasový program okoření i boxerský duel mezi Vaškem Mikuláškem a Gáborem Borárosem. My vám tradičně přímo z místa dějiště přineseme podrobný online report. Výsledky Oktagon 38 najdete také v tabulce níže.

Oktagon 38 fight card: program, výsledky
Hlavní karta
Bantamweight interim title fight Filip Macek vs. Gustavo Lopez (submise, 1. kolo) REPORT 12
Underground, 71 kg Losene Keita (body) vs. Milan Paleš REPORT 11
Welterweight Matúš Juráček vs. Alex Lohoré (KO, 3. kolo) REPORT 10
Lightweight Jan Malach vs. Matouš Kohout (body) REPORT 9
Light heavyweight Jorick Montagnac (KO, 1. kolo) vs. Daniel Škvor REPORT 8
Box, 86 kg Gábor Boráros vs. Václav Mikulášek (body) REPORT 7
Prelims karta
Featherweight Jakub Dohnal vs. Ahmed Vila (body) REPORT 6
Middleweight Matěj Peňáz (KO, 1. kolo) vs. Joel Dos Santos REPORT 5
Welterweight Max Handanagic (body) vs. David Jacobsson REPORT 4
Featherweight Jaroslav Pokorný (body) vs. Can Aslaner REPORT 3
Middleweight Radovan Úškrt (KO, 1.kolo) vs. Ole Magnor REPORT 2
Free Prelims / YouTube
Catchweight 74 kg Martin Pipek vs. Hassan Shaaban (body) REPORT 1

Jak a kde sledovat Oktagon 38: Macek vs. Lopez živě online? Livestream, PPV oktagon tv

Tento titulový zápas, stejně jako všechny duely závěrečného turnaje roku Oktagon 38, můžete sledovat živě na Tipsport TV. Pro nově registrované hráče je připraven i pěkný vstupní bonus a po dokončení registrace budete mít také přístup k livestreamům 7 dní zdarma.

Stávající sázkaři musí pro spuštění streamů splnit podmínku vsazeného tiketu v posledních 7 dnech za alespoň 30 Kč. Všechny streamy jednotlivých utkání najdete v záložce LIVE, kde následně stačí vyhledat bojové sporty (Oktagon) a kliknout na ikonu "play" u daného zápasu.

Na oktagon.tv bude opět k dispozici placený PPV stream. Jeho cena je 9,99 EUR v předprodeji a 13,99 v den konání turnaje. Oktagon v televizi v přímém přenosu určitě nenajdete.

Oktagon Round Zero studio, Oktagon zdarma YouTube Free prelims (kdy začíná turnaj Oktagon dnes?)

Závěrečný turnaj roku 2022 odstartuje tradičním studiem Round Zero s Oliverem Sálusem. Po tomto programu bude mít úvodní řeč Ondřej Novotný a Bryan Lacey. Samotné zápasy odstartují v 18:15. Úvodní duel celé karty, stejně jako poturnajová tisková konference, bude opět k vidění zdarma na YouTube Oktagon MMA. O bohatý doprovodný program určitě nebude nouze.

Oktagon free stream, video, sestřihy, záznamy Oktagon zápasů

Oktagon má velmi pečlivě střeženy všechny nelegální online free streamy, takže kromě zmíněných variant (Tipsport, PPV) s jiným volně dostupným Oktagon streamem zdarma na internetu nepočítejte.

Sestřihy a nejrůznější video materiály umisťuje Oktagon na své sociální sítě, záznamy všech zápasů v plné délce jsou obvykle s časovou prodlevou 2-3 týdnů ke zhlédnutí na oficiálním YouTube kanále organizace.

Ticketportal a Ticketmaster Oktagon 38 lístky (vstupenky) – Kde koupit lístky Oktagon 38?

Promotéři organizace Oktagon si znovu stanovili vyprodat legendární O2 Arénu, tento cíl je však po oznámení zrušení zápasu Vémola vs. Kincl 2 nejistý. Prodej vstupenek v různých cenových hladinách probíhá v online sítích ticketportal a ticketmaster. Nejlevnější lístky vás vyjdou na 990 Kč, ty nejdražší s celou řadou VIP benefitů na 14 990 Kč. Aktuální informace ke vstupenkách můžete sledovat také na sociálních sítích Oktagonu.

Oktagon 38 váha (oficiální vážení bojovníků)

Součástí každého MMA turnaje je oficiální vážení, které i tentokrát proběhne den před turnajem, tedy 29. prosince v 9:00 ráno. Už tady bude zcela určitě k vidění několik zajímavých, a pro samotný zápas důležitých, momentů. Výsledky oficiálního vážení Oktagon 38 najdete v tabulce.

Oficiální vážení Oktagon 38 (kg)
Gustavo Lopez 61,05 Filip Macek 61,1
Losene Keita 71,4 Milan Paleš 70,45
Matúš Juráček 77,5 Alex Lohoré 77,4
Jan Malach 70,7 Matouš Kohout 71,8
Jorick Montagnac 93,0 Daniel Škvor 93,4
Gábor Boráros 85,9 Václav Mikulášek 85,2
Jakub Dohnal 66,15 Ahmed Vila 65,9
Matěj Peňáz 84,3 Joel Dos Santos 84,4
Max Handanagic 76,95 David Jacobsson 77,6
Jaroslav Pokorný 66,3 Can Aslaner 66,0
Radovan Úškrt 84,1 Ole Magnor 83,9
Martin Pipek 74,2* Hassan Shaaban 73,7

Oktagon online report (O2 Aréna 30. 12. 2022)

Na tomto místě najdete detailní online report a průběh všech zápasů turnaje Oktagon 38. Redakce FightLive.cz bude přímo na místě v O2 Aréně, takže vám přineseme nejen podrobnou textovou reportáž, ale i zajímavé momentky a informace na Instagramu @fightlivecz.

Filip Macek vs. Gustavo Lopez

Netrvalo to ani dvě minuty a souboj o prozatímní titul bantamové váhy se podle očekávání změnil v grapplingový zápas. Gustavo Lopez ihned zabral na zemi dominantní pozici a svoji aktivitu dokázal přetavit ve vítězné škrcení gillotina choke 15 vteřin před koncem prvního kola.

Gustavo Lopez je novým šampionem bantamu Foto: OKTAGON MMA

Losene Keita vs. Milan Paleš

Tak tohle byla neskutečná štípána od první do poslední vteřiny. Losene Keita znovu ukázal, jak neuvěřitelně kvalitním je postojářem. Malé, nebo velké rukavice - Černému panterovi je to jedno. Belgický zápasník předvedl neuvěřitelnou rychlost, na kterou nenašel recept ani takový tvrďák, jako Minči Páleš.

Nejlepší slovenský postojář Keitovi pořádně zatopil až v posledním, třetím kole, to už ale bylo na vítězství málo. Bodoví rozhodčí nakonec neviděli po 3 kolech vyhrát ani jednoho z bojovníků, a tak po remíze následoval extra round. V něm však Keita ještě "sešlápl plyn" a dal razítko na své bodové vítězství.

Matúš Juráček vs. Alex Lohoré

Úvodní kolo nabídlo očekávaný průběh, Juráček dobře pracoval přední nohou i rukou a zároveň se velmi dobře pohyboval. Knockdownu v posledních vteřinách kola ale stejně neutekl. I Lohoté ale pocítil tvrdost soupeřových úderů, první kolo se ale obecně neslo ve znamení lowkicků z obou stran.

Ve druhém kole se oba bijci osmělili, což vedlo k několika tvrdým výměnám. Lohoré sice opticky držel střed klece a vytvářel tlak, Juráček měl však lepší oko a pravděpodobně pro sebe druhé kolo získal.

Začátek třetího kola ale rozhodl. Alex Lohoré přesně načasovaným hákem knockoutoval do té doby velmi dobře bojujícího Matúše Juráčka a touto výhrou si vysloužil místenku v Tipsport GameChangeru.

Jan Malach vs. Matouš Kohout

První polovina úvodního kola dvou borců, kteří měli problémy na váze, přinesla velmi opatrnou, taktickou vyčkávanou z obou stran. Matouš Kohout však poté dokázal dvakrát dotáhnout takedown, čímž získal úvodní kolo na svoji stranu.

Kohout byl díky svému wrestlingu lepší i ve druhém kole, Král severu Jan Malach jen těžko hledal způsob, kterým by soupeře dokázal výrazněji ohrozit. Sám naopak musel odvracet několik pokusů o škrcení.

Ve třetím kole vsadil Malach vše na jednu kartu s cílem knockoutovat Kohouta a zvrátit utkání ve svůj prospěch. To se mu však ani za použití silového wrestlingu nepovedlo a Matouš Kohout tento odložený duel ovládl jednoznačně na body.

Jorick Montagnac vs. Daniel Škvor

Tak tohle byla pro celou O2 Arenu pořádně studená sprcha. Francouz Montagnac knockoutoval Dana Škvora po 38 vteřinách prvního kola! Zkušený český bojovník se do zápasu nestihl dostat a už chytil čistou bradu, která rozhodla o výsledku tohoto velmi očekávaného zápasu. MMA je holt někdy o jediné ráně a tohle byl právě ten případ.

Yorick Montagnac knockoutoval Dana Škvora Foto: OKTAGON MMA

Václav Mikulášek vs. Gábor Boráros

Do jediného boxerského utkání večera vstoupil outsider Gábor Boráros hodně nebojácně a v prvních dvou kolech několikrát Mikuláška přesně zasáhl. Baba Jaga ale využíval svoji výšku i zkušenosti a postupně si ikonu slovenského MMA nabodovával.

Ve třetím kole došlo k velice kontroverzní situaci, kdy Mikulášek tvrdě zasáhl Borárose, úder však přišel až po zásahu rozhodčího, a tak byl Mikuláškovi stržen box za nepovolený úder. Celkově působil Mikulášek hodně nervózním dojmem a z jeho strany bylo k vidění několik faulů, což hala nesla nelibě a povzbuzovala Borárose.

Vyrovnané utkání pokračovalo i ve čtvrtém kole, v boxerských výměnách měl ale přeci jen o něco navrch podle očekávání Vašek Mikulášek. Jediné počítání zápasu se odehrálo v posledních vteřinách, kdy Mikulášek trefil čistý spodek a prakticky tím rozhodl o své výhře na body.

Jakub Dohnal vs. Ahmed Vila

První kolo hlavního zápasu prelims karty nabídlo sérii lowkicků v podání Ahmeda Vily, které Dohnal nedokázal včas bránit. Celkově šlo ale o vyrovnané kolo a taktikou svázaný průběh pokračoval i ve druhé pětiminutovce. I v této pasáži utkání byl však Ahmed Vila o něco rychlejší a tím i přesnější. Ze soupeře navíc vysával energii pomocí klinců na pletivu.

Jakub Dohnal šel do třetího kola s vědomím, že bude muset soupeře ukončit před limitem, neboť na body ztrácel. Brněnský borec se snažil být aktivnější v postoji, Vila si však jeho pokusy dobře ztrážil a sám zůstával nebezpečný z ústupu. Ve druhé polovině závěrečného kola vzal soupeře na zem a definitivně tím rozhodl o osudu utkání. Nic na tom nezměnila ani závěrečná přestřelka. Jakub Dohnal tentokrát vítězný recept na soupeře nenašel a Ahmed Vila bere zaslouženou výhru na body.

Matěj Peňáz vs. Joel Dos Santos

Pouhé dvě minuty potřeboval Matěj Peňáz k tomu, aby doručil další drtivé KO. Brazilec Santos sice vstoupil do utkání aktivně, a dokonce několikrát Peňázem otřásl, ten si však na svoji chvíli zkušeně počkal, a nakonec rozhodl relativně nenápadným jabem. Tohle byla jednostranná záležitost.

Max Handanagič vs. David Jacobsson

Duel dvou velterových vah, které by rády do Tipsport GameChangeru, nabídl zajímavé první kolo. Aktivnějším zápasníkem byl od začátku Švéd Jacobsson, který měl lehce navrch v klinčích i v grapplingu.

Ve druhém kole měl naopak Handanagič soupeře doslova na lopatě, ten se však z kritické situace dokázal jako zázrakem dostat. Do závěrečné pětiminutovky se šlo za vyrovnaného stavu 1:1 na kola.

Více fyzických sil do závěrečného kola přeci jen přenesl Max Handanagič, který Jacobssona skvěle takticky odkontroloval na zemi a připisuje si na své konto nesmírně cenný skalp.

Jaroslav Pokorný vs. Can Aslaner

Veterán českého MMA jubox Jaroslav Pokorný doručil hned na začátku úvodního kola  takedown, který určil ráz prvního kola. Aslaner totiž nenašel způsob, jak se z pod soupeře dostat, a tak si první kolo připsal na svoji stranu právě Pokorný.

Naprosto totožný scénář se odehrával také celé druhé kolo, kdy Pokorný držel Aslanera pod sebou a nedovolil mu vstát. K ukončení soupeře před limitem to však ani tentokrát nevedlo. Can Aslaner si pomyslný kalich hořkosti vypil až do dna, protože Pokorný ho naprosto k ničemu nepustil ani v závěrečném kole a slaví tak velmi důležité vítězství na body.

Radovan Úškrt vs. Ole Magnor

Hodně překvapivý průběh nabídlo první kolo tohoto kurzově nejjednoznačnějšího duelu. Nor Magnor totiž přesně mířeným úderem roztancoval Rada Úškrta a ten v prvních dvou minutách nebyl daleko od ukončení.

Poté ale předvedl v čem spočívá jeho síla. Minutu a půl před koncem rozjel své pověstné bomby a po sérii tří přesných úderů na bradu šel do té doby jasně lepší Ole Magnor k zemi. Úškrt vítězí KO v prvním kole.

Rado Úškrt knockoutoval Ole Magnora v prvním kole Foto: OKTAGON MMA

Martin Pipek vs. Hassan Shaaban

Duel dvou rivalů, kteří se porvali už na veřejném vážení, začal bez většího vyčkávání. Pipek vzal Shaabana hned po pár vteřinách na zem a ten se jen těžko dostával zpátky na nohy. Přesto to byl právě německý finalista poslední Oktagon Výzvy, kdo v závěru prvního kola přebral iniciativu a v samotném závěru se dokonce pokusil o škrcené RNC, které však nestihl dotáhnout.

Shaaban vstoupil mnohem lépe i do druhého kola, Pipek se hned několikrát pokusil o dost naivní takedown, který neměl žádnou šanci na úspěch. Druhá pětiminutovka šla jednoznačně na stranu Shaabana, který většinu kola odkontroloval na zemi a postupně vysával z Pipeka veškerou energii.

Na začátku třetího kola působil český bijec viditělně unaveně a jeho údery postrádaly rychlost i přesnost. Naopak Shaaban dále pokračoval v tlaku a lepší byl i v grapplingových výměnách na zemi. Kurzový outsider Hassan Shaaban si nakonec došel pro zasloužené vítězství na body.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy a kde Oktagon sledovat dnes zdarma živě?

Galavečer Oktagon 38 můžete sledovat online živě na internetu. Podrobné informace vám přinášíme uvnitř článku zde.

2️⃣ Proč nebude na turnaji Oktagon 38 Vémola?

Karlos Terminátor Vémola musel z hlavního zápasu odstoupit kvůli vážným zdravotním problémům. Vyhrocená odveta s Patrikem Kinclem se tak odsouvá na neurčito a není jisté, zda k ní ještě někdy dojde.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Matěj Peňáz je jedním z největších českých MMA talentů

Matěj Peňáz - životopis a zápasy bojovníka MMA, statistiky

Matěj "MONEY" Peňáz🤑 je český zápasník, který se postupně z postojových disciplín natrvalo usadil v MMA. 🧨 V 25 letech má to nejlepší...

Karlos Vémola byl propuštěn do domácího léčení

Vémola může po 14 dnech domů z nemocnice, rozhodli doktoři

Karlos Vémola nakonec dostal od doktorů souhlas o den dříve a po dvou týdnech opustil FN Motol. Na podrobnosti a video se podívejte v...