Přehlídka KO 1. díl: TOP 3 highkicky v organizaci Oktagon

Highkick, neboli vysoký kop na hlavu soupeře, patří mezi divácky nejatraktivnější, ale zároveň nejobtížnější techniky v postoji. Čisté provedení a správné načasování pilují MMA bojovníci dlouhé roky. Výsledek ale stojí za to.

Lucia Szabová vs Christina Netza Foto: OKTAGON MMA

Přehlídka skvělých KO: Vybíráme nejpovedenější highkicky v Oktagon MMA

Specialisté na tento kop dokáží svůj úmysl kopnout highkick skrýt za kombinaci dalších úderů tak dokonale, že soupeři často vůbec podobnou hrozbu v daný moment nepředpokládají. Doslova pastvou pro oči jsou například překlopené highkicky, kdy bojovník naznačí kop na žebra (roundkick), ale v poslední fázi vymrští nohu až do úrovně hlavy. Protivník je zpravidla bez šance na tento kop včas zareagovat.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

MMA bojovníci samozřejmě dobře ví, kde se nachází vypínací body na těle. V případě obloukového kopu, tzv. highkicku jde o snahu co nejpřesněji zasáhnout tepny a nervovou soustavu v oblasti boční části krku. V drtivé většině případů končí povedený highkick knouckoutem soupeře a tím pádem je důvodem k okamžitému ukončení zápasu.

Pojďme se podívat na tři nejlepší highkicky, které byly v organizaci Oktagon doposud k vidění.

Lajoš Klein vs. Krzysztof Klaczek

Slovenský bojovník a první Slovák v UFC, Lajoš Klein, patří mezi bojovníky s nejlepším higkickem, jaký byl kdy v Oktagonu k vidění. Rodák z Nových Zámků tímto způsobem ukončil ve své kariéře hned několik soupeřů a výrazným způsobem si tímto kopem pomohl i při své UFC premiéře proti Shaneu Youngovi.

Ze široké škály jeho povedených highkicků vybíráme ten z roku 2017, kdy poslal nezištně do říše snění Poláka Krzysztofa Klaczeka. Mimochodem za tento skvělý počin si Lajoš Klein jako vůbec první fighter připsal Tipsport bonus za výkon večera.

Milan Ďatelinka vs. Tomáš Lejsek

Někdejší titulový vyzyvatel Milan Ďatelinka zanechal v organizaci Oktagon výraznou stopu i díky svým parádním ukončením. Zápasy tohoto talentovaného fightera prakticky vždy končí už v prvním kole.

Když se však v roce 2017 podíval do druhého kola naposledy, vytáhl proti Tomáši Lejskovi jeden z nejpovedenějších highkicků své kariéry. V tomto případě nešel kop na krk, nýbrž až na oblast ucha, proto je tento kop nazývaný též headkick.

Lucia Szabová vs. Christina Netza

Mezi tři nejlepší highkicky historie organizace rozhodně patří ten z dílny Silent Killer Lucie Szabové z března 2021. Slovenská fighterka v polovině druhé minuty první kola dokonale „vypla“ řeckou Ninju Christine Netzu a připsala si svoji tehdy třetí profesionální MMA výhru.

Za tento výkon si Lucia odnesla nejen bonus za výkon večera, ale zvítězila i v anketě o nejlepší KO roku 2021.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...

Podívali jsme se, kolik berou zápasníci v různých MMA organizacích

Kolik vydělávají nejlépe placení MMA bojovníci? Známe odpověď

Peníze hýbou světem☝. Smíšené bojové umění není v tomto směru žádnou výjimkou. Jak štědrý je ve skutečnosti Oktagon💸 nebo šéf UFC Dana...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...