UFC 263: Leon Edwards vs. Nate Diaz kurzy, tip a preview

Jedním z nejočekávanějších duelů sobotního turnaje UFC 263 je souboj velkých tvrďáků Leona Edwardse s Natem Diazem. Oba toho v poslední době odzápasili pramálo, a oba touží zamíchat kartami na špici velterové váhy. Pozornost přitahuje zejména návrat zlobivého a mnohými odepisovaného bouřliváka Diaze.

AKTUÁLNÍ INFOANALÝZA A SÁZKOVÝ TIPLIVE STREAM

Nate Diaz se vrací do boje Foto: Profimedia

Zápas Natea Diaze na UFC 263 nastaví zrcadlo jeho současné výkonnosti. Edwards prahne po titulové šanci

588 dní. Tak dlouho se Nate Diaz neukázal v ostrém boji. Nyní se vrací s plánem už po několikáté restartovat svoji parádní kariéru, která je ale v posledním období zahalena kouřovou clonou. A to doslova. Duel Edwards vs. Diaz bude ozdobou turnaje UFC 263, který se uskuteční v noci ze soboty 12. 6. na neděli 13. 6. v Arizoně, za přítomnosti diváků na místě. Zápas, který by na většině karet byl hlavním tahákem večera, tentokrát bude lehce ve stínu dvou mužských titulových odvet. Ale nenech se mýlit, i tohle bude řežba na 5 kol, a i tady poteče hodně krve. Tak jak jsme ostatně v zápasech Diaze zvyklí. Klikni ZDE a vychutnej si turnaj UFC 263 živě a zdarma na Fortuna TV

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Welterweight: Leon Edwards - Nate Diaz analýza a sázkový tip

Nate Diaz (20-12) je navzdory dlouhé zápasové pauze a velkému množství skandálů stále jednou z ústředních postav organizace UFC. Ve své kariéře toho prošel opravdu hodně. Po výhře nad McGregorem ho díky odvetné porážce a následným neshodám s vedením organizace potkal strmý pád a ústup ze slávy. Jeho současná forma je s velkým otazníkem. Dlouhodobě sice trénuje pod TOP trenéry BJJ, zároveň je ale pravidelným uživatelem marihuany, což se s profesionálním sportem příliš neslučuje. To je ale Nate Diaz. Jedni ho milují, druzí nenávidí.

Souboj s Leonem Edwardsem prověří jeho současné kvality opravdu důkladně. Elitní zemař Diaz je znám svoji vytrvalostí a tvrdostí. Pakliže se zápas přesune na zem, jeho šance na výhru vzrostou. Naopak s přibývajícím časem budou jeho akcie v zápase klesat. Hned 9 z 12 porážek v kariéře totiž zaznamenal na body.

sipka NA KOMPLETNÍ FIGHT CARD TURNAJE UFC 263 SE PODÍVEJ ZDE

Leon Edwards (18-3-1) má za sebou, podobně jako Diaz, dlouhou pauzu, po které se ovšem už stihl do klece vrátit. A to velmi nešťastně. Zápas s Belalem Muhammadem z března 2021 totiž skončil bez výsledku poté, co Edwards svého soupeře zasáhl nedovoleně do oka a zápas musel být ukončen. Do té chvíle se ale Jamajčan s anglickým pasem Leon „Rocky“ Edwards prezentoval dobrým výkonem. Momentálně mu patří na žebříčku velterové váhy 3. příčka a od roku 2015 nepoznal hořkost porážky.

Pikantní je, že tehdy nestačil na současného šampiona Kamaru Usmana, a v případě výhry nad Diazem se doslova nabízí titulová odveta. Také Edwards má zkušeností s 5 kolovými zápasy. Shodně na body si v nich poradil jak s nebezpečným Rafaelem dos Anjosem, tak zkušeným Donaldem Cerronem. I tentokrát je pravděpodobnost, že zápas s Diazem skončí na body poměrně vysoká.

  • Čas a datum zápasu: v neděli 13. 6. kolem 4:00 ráno našeho času

TIP: Zápas skončí na body,  v kurzu 2 sipka Vsadit a sledovat u Fortuny

Zápas dojde až k bodovému rozhodnutí

UFC 263 live stream: Leon Edward vs. Nate Diaz zápas živě – přímý přenos v TV, online livestream na internetu

Na to v jakém světle se oba borci předvedou, a kdo si nakonec vylepší pošramocenou reputaci, se můžeš podívat několika způsoby. Z pohledu live sázení je nejlepší kliknout ZDE a sledovat turnaj UFC 263 v livestreamu zdarma. Galavečer zařadila do svého vysílacího programu tradičně také stanice Premier Sport a možností je i oficiální PPV přenos s možností zpětného přehrání.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣ Kdo je favoritem v duelu Diaz vs. Edwards?

Do bitvy dvou velmi tvrdých zápasníků jde v roli kurzového favorita o 7 let mladší Leon Edwards. Podrobnou analýzu a sázkový tip zdarma najdeš tady

2️⃣ Proč Nate Diaz tak dlouho nezápasil?

Na vině byly zranění i nejasnosti okolo podezření z dopingu. V roce 2019 měl mít Diaz v těle zvýšenou hladinu nepovolené látky, což ale označil za nesmysl. V sobotu se pokusí o další restart své kariéry v UFC.

3️⃣ Jak dopadl poslední zápas Leona Edwardse v UFC?

Leon Edwards se po dlouhé době vrátil do klece v březnu 2021 a duel s Belalem  Muhammadem poznamenal nešťastný incident. Píchnutí do Muhammadova oka totiž bylo ze strany Edwardse natolik závažné, že byl duel předčasně ukončen bez výsledku. Na predikce, jakým způsobem se pravděpodobně bude odvíjet zápas s Diazem se podívej zde

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bojové sporty, Figueiredo vs Perez, UFC 255 - ČTK, ZUMA, Diego Ribas

Deiveson Figueiredo - životopis a zápasy UFC

Deiveson Figueiredo je brazilský MMA zápasník, nastupující pod hlavičkou UFC.✔️ V současnosti je držitelem pásu šampiona ⭐ v muší váhové...

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...

Israel Adesanya je bojovníkem v UFC

Israel Adesanya - životopis a zápasy bojovníka UFC

Israel Adesanya je bývalý šampion střední váhy ✨ nejprestižnější MMA organizace světa UFC. Vytáhlý Nigérijec s novozélandským občanstvím je...