3 trumfy v rukávu Jana Blachowicze: čím může překvapit?

Legendární polská síla Jan Blachowicz bude už v sobotu obhajovat titul šampiona polotěžké váhy UFC. Jak může vyzrát na dosud neporaženého Israela Adesanyu a proč mu sedí pozice obrovského outsidera?

UFC, Jan Blachowicz, polský bojovník - Zdroj Dokshin Vlad, Shutterstock.com Foto: Dokshin Vlad/Shutterstock.com

UFC 259: Jan Blachowicz vs. Israel Adesanya

Odlišné styly, stejný cíl. Úřadujícího šampiona polotěžké divize Jana Blachowicze vyzve už v neděli 7.3. kolem 4:00 ráno (našeho času) obávaný Israel Adesanya. Ten plánuje kromě titulu ve střední váze přehodit přes rameno další pás a vstoupit tak do historie. V tomto článku jsme rozebrali styl a hlavní zbraně polského fightera na cestě k úspěchu. Klikni ZDE a sleduj galavečer UFC 259 živě a zdarma!

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Titulový zápas Jan Blachowicz vs. Israel Adesanya je extrémně očekávanou událostí letošního jara a celá karta galavečeru s pořadovým číslem 259 je velkým aspirantem na turnaj roku. Pro oba bojovníky bude tento duel něčím specifický a nový. Blachowicz bude poprvé obhajovat pás polotěžké divize, zatímco Adesanya zažije premiéru v této hmotnostní kategorii, kam se přesunul jako šampion střední váhy.

Jan Blachowicz (27–8) vs. Israel Adesanya (19–0)

Srdce bojovníka, síla tanku

Jan Blachowicz je z pohledu sázkových kurzů velkým outsiderem, což je pozice na kterou je z minulosti zvyklý a nebude mu činit větší potíže. Samotný zápas bude srovnání naprosto různorodých zápasnických stylů. Hlavní důvody předzápasových prognóz ve prospěch Adesanyi můžeme hledat v jeho rychlosti a fantastickém postoji, kde patří „Stylebender“ mezi TOP zápasníky historie UFC.

Zde jsou hlavní zbraně Jana Blachowicze v souboji s Adesanyou:

  • Grappling (klinče na pletivu)

Pakliže se zápas přesune na zem, bude to nesporná výhoda pro obhájce titulu. Blachowicz dokázal ve svých předchozích zápasech také skvěle pracovat na pletivu a tím unavovat své soupeře. Stejně tak dokáže zachytávat kopy a přecházet do rychlých protiútoků. Israel Adesanya je ovšem fantastický právě v pohybu po celém Oktagonu a tuto strategii rozhodně nebude chtít připustit.

  • Zkracování vzdálenosti

Tento faktor bude v zápase naprosto klíčový. Janek se bude potřebovat dostat na tělo svého soupeře a využívat svých kilogramů ve zmíněných klinčích. O tom, že si Adesanya v kontrole vzdálenosti ohromně věří ale svědčí jeho neustálé ruce dole.

  • Síla, hmotnost

Polský bojovník bude v zápase s jistotou těžší, což má své výhody, ale i nevýhody. Vše souvisí s předchozími body, pakliže si Adesanya dokáže držet od soupeře bezpečnou vzdálenost bude určitě dominovat v rychlosti pohybů a bude hrozit svými knockout údery. Naopak pokud se zápas natáhne do více kol a bude se zápasit v klinčích a na zemi, vzrostou tím šance Blachowicze na vítězství. Zmínit musíme i nátlakový styl boje, který Blachowicz předvedl v souboji s Dominickem Reyesem.


Z tohoto je zřejmé, že Janek může vytáhnout z klobouku vítězné kombinace a Adesanyu porazit. Oba borci budou sázet na svoje hlavní přednosti, čí strategie nakonec bude slavit úspěch se dozvíme už brzy!

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bojové sporty, UFC 253, Mixed Martial Arts (MMA) - ČTK, AP, L.E. Baskow

UFC 259: Blachowicz vs. Adesanya datum a informace

Galavečer UFC 259 🧨 s fantastickou kartou proběhne už 6. 3. 2021.⏳ Vše, co potřebuješ vědět k tomuto nadupanému turnaji ⭐ najdeš v článku.

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...