UFC 283: Figueiredo vs. Moreno 4 kurzy, analýza a livestream

Velkolepý event UFC 283 v Brazílii nabídne vůbec první tetralogii v dějinách UFC. Čtvrtý vzájemný souboj rozhodne o tom, kdo z dvojice Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno je skutečným králem muší váhy. Podívejte se na analýzu a sázkový tip. Zápas vysílá živě Fortuna TV.

sipka AKTUALIZOVÁNO: Brandon Moreno zvítězil TKO ve 3. kole. Utkání zastavil doktor kvůli poraněnému oku Deivesona Figueireda.

Zápasy mezi Figueiredem a Morenem jsou vždy velmi vyrovnané Foto: Profimedia

Live UFC 283 Brazílie: Figueiredo vs. Moreno - historicky první UFC tetralogie

Jeden z nejvyrovnanějších soubojů v historii MMA spěje do velkého finále. Aktuální šampion muší váhy Deiveson Figueiredo vyzve prozatímního šampiona Brandona Morena. Rivalita, jaká mezi nimi panuje, nemá obdoby. V neděli ráno okolo 5:00 našeho času se spolu střetnou už počtvrté za poslední 3 roky. Jak závěrečná bitva dopadne? Sledujte UFC 283 živě na Fortuna TV ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno 4 kurz, analýza, sázky

Deiveson Figueiredo se na očekávaném turnaji UFC 283 znovu postaví Brandonu Morenovi, tentokrát jde však do zápasu v pozici právoplatného šampiona. Byl to právě on, kdo pro sebe získal poslední vzájemný souboj, když ve vyrovnaném utkání porazil Mexičana na body.

Ve druhém měření sil naopak Moreno Fugueireda uškrtil Rear Naked Choke a stal se šampionem. První duel v roce 2020 skončil remízou. Figueiredo se do klece vrací po roční pauze zaviněné zraněním. Moreno mezitím vybojoval titul prozatímního šampiona, a tak má rozhodující zápas speciální náboj.

HISTORIE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ
Datum Event Výsledek
22. 1. 2022 UFC 270 D. Figueiredo (body)
12. 6. 2021 UFC 263 B. Moreno (submise, 3. kolo)
12. 12. 2020 UFC 256 Remíza

35letý Figueiredo je velmi zkušeným fighterem, a to se odráží i na jeho stylu. Většinou přenechává iniciativu soupeři a soustředí se na trefování z ústupu. Když je potřeba, pomůže si skvělým wrestlingem, nebo klinčem a nemá problém ukončovat soupeře jak v postoji, tak na zemi.

Figueiredo měl v minulosti problémy s váhou, což se ale tentokrát opakovat nebude. V zádech má silný tým, jehož součástí je někdejší double champ Henry Cejudo. Brazilec je ve své rodné vlastní vnímán poněkud kontroverzně, dá se ale čekat, že ho aréna na domácí půdě požene za vítězstvím.

  • ✏️ Deiveson Figueiredo (21-2-1)
  • ✏️ Brandon Moreno (20-6-2)

Brandon Moreno minulý rok v červenci na konci třetího kola přejel Kai Karu France a ukončil ho smrtícím kopem do žeber. Tím jasně Figueiredovi vzkázal, že je připraven sesadit ho opět z trůnu muší divize. Mexický zápasník má za sebou rozporuplnou přípravu, neboť kvůli sázkařskému skandálu přišel o svého trenéra Jamese Krause. I kvůli tomu však navázal spolupráci se slavným boxerským trenérem Jorgem Capetillem, což samo o sobě budí respekt.

Moreno má jednoznačně nejlepší pohyb a nejrychlejší ruce napříč celou divizí. Z dostupných záběrů působí pokorně a zároveň sebevědomě, což zpravidla bývá recept na vítězství v zápase. Kurzy na tento duel jsou naprosto vyrovnané (1,86 na vítězství) a rozhodovat budou ty nejmenší detaily. Jisté je, že oba budou chtít rozhodnout už před časovým limitem a vyhnout se tak nevyzpytatelnému bodovému rozhodnutí.

TIP: Ménež než 4,5 kola, v kurzu 2,16 sipka Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Kurz na méně než 5 kol si říká o pozornost

Kde sledovat Figueiredo vs. Moreno živě online? Live stream Fortuna TV

Nenechte si ujít toto epické vyvrcholení vzájemné rivality a sledujte utkání živě v livestreamu na Fortuna TV. Brazilsko-mexický titulový duel je hlavním předzápasem turnaje, v hlavní bitvě se o titul polotěžké váhy utká Glover Teixeira s Jamalem Hillem.

UFC v přímém přenosu tradičně nabídne i placená stanice Premier Sport 2 a k dispozici je také možnost zakoupit oficiální pay-per-view stream. Na fantastickou videoupoutávku z dílny UFC se podívejte zde.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Mate Kertesz poráží Christiana Jungwirtha na split decision, OKTAGON MMA

Jak se boduje v MMA? Varianty a kritéria bodového rozhodnutí

V tomto článku rozebíráme, jakým způsobem se boduje MMA zápas ☝. Jaké jsou varianty bodového rozhodnutí 🖊️ a co se v průběhu boje považuje...

Dana White má plnou hlavu starostí

Třesk v těžké váze UFC: Odchod šampiona i návrat krále

Těžkou divizi organizace UFC potkalo doslova zemětřesení. Dojmy jsou však rozporuplné. Ligu mistrů opouští současný šampion Francis...

Leon Edwards knockoutoval Kamaru Usmana

Přehlídka KO 2. díl: TOP 10 knockoutů v UFC za rok 2022

V minulém roce bylo v UFC k vidění spoustu parádních ukončení⚡. Vybrat desítku těch nejlepších není jednoduché. Které KO se zapsaly do...