Jiří Procházka popisuje aktuální fázi přípravy a svou denní rutinu pár týdnů před zápasem

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Do zápasu Jiřího Procházky už zbývají jen tři týdny a český samuraj dává do přípravy maximum. Před soubojem s Rakićem dává fanouškům nahlédnout do své přípravy. Kromě samotného tréninku jsou důležité i další faktory: spánek, strava nebo meditace.

Jiří Procházka Foto: Profimedia

Lehkost, dynamika, přesnost, reakce

Jiří Procházka se chystá na zápas se srbským borcem Alexandarem Rakićem a do přípravy dává jako vždycky maximum. Pouhé tři týdny před jubilejním třístým turnajem UFC, na jehož kartě má Procházka tu čest být, dává český samuraj fanouškům nahlédnout do toho, v jaké fázi přípravy se v současné době nachází a co všechno je v tuhle chvíli důležité pohlídat. Vsaďte si na zápas Procházka vs. Rakič a získejte registrační bonus zdarma.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

„Celkově tento týden je hodně o pohybu, o reakcích, o lehkosti a o těžišti, o vychytávání si různých časových oken, o dlouhých kombinacích a o tom nezamrznout a pracovat,“ popsal Martin Karaivanov, na co se aktuálně s Jirkou soustředí v přípravě.

„Dneska jsme jeli speciálně takovej lehčí dynamickej box, kdy sparingpartner využíval rychlého pohybu dopředu dozadu, dlouhých kombinací a Jiří na to musel reagovat a vstřebávat ten pohyb,“ popsal Karaivanov průběh tréninku. „Splnilo to svůj účel – lehkost, dynamika, přesnost, vstupování do různých časových pásem a časových oken,“ dodal Jirkův trenér.

Důležitá je nejen strava, ale i spánek

Pro zápasníka je před bitvou důležité dodržovat pravidelný režim. Někteří bojovníci mají i osobní rituály, které jim pomáhají ke stoprocentní koncentraci a přípravě. Jiří Procházka prozradil, jak vypadá několik týdnů před zápasem jeho denní rutina.

„Když přijedu po tréninku domů, tak je už tma, dám si rychlou večeři a přečtu si kousek knížky a před spaním řízená meditace, nastavení mysli, to, co je potřeba pro každý den – udržovat, očišťovat, sebereflexe a dobrej spánek,“ popsal svůj běžný večer Procházka.

„Snažím se chodit spát kolem osmé, ale daří se mi většinou až devátá desátá s tím, jak končí tréninky později. Ale těch osm devět hodin musím spát, jinak to tělo dostává bídu. Já to můžu ignorovat, ale ono se to za pár dní projeví,“ vysvětlil Jiří.

„Nedílnou součástí mojí stravy jsou suplementy, magnesium a další věci na zklidnění organismu a na podporu regenerace. A ten dobrej spánek. Ty momenty předtím, než jde člověk spát, jsou strašně důležitý, ty rituály a ty návyky, který má člověk najetý.

A stejně tak jsou důležitá rána. Jím pořád vločky a to mi přijde jako nejlepší zdroj energie, nějaký čistý obiloviny, nebo nějaké ty rýžové kaše, to je prostě čistá power a je to nejmíň zatěžující organismus, takže to mi sedí nejvíc.

Co se týče suplementů, tak i ráno po probuzení je důležitá nějaká mineralizace, po tréninku pak elektrolyty a aminokyseliny, protein už jen zřídka,“ prozradil nejúspěšnější český bojovník.

„Čeká nás ještě pár týdnů tvrdé přípravy, teď už jde jen o to to vypeakovat do toho nejostřejšího hrotu. A jdeme pro to. Vítězství!“ dodal Jiří na závěr.

Na celé video z Jirkovy přípravy se můžete podívat zde:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.