Novotný vysvětluje, proč Vémola nemá slibovaného top soupeře. Své k tomu řekl i Inspektor

Sobotní karta letního turnaje na Štvanici zela proti jménu Karlose Vémoly dlouho prázdnotou. Sám Terminátor navnadil fanoušky, že by mohlo jít o nejtěžšího soupeře jeho kariéry. Proč všechno dopadlo jinak?

Karlos Vémola během vážení na loňské Štvanici Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Alsina? Krok na Karlosově cestě za obhajobou

Když se spekulovalo o tom, s kým Karlos Vémola nastoupí na jeho oblíbené Štvanici, sám Terminátor lákal na sociálních sítích fanoušky, že budou na letní události svědky jeho zápasu s bojovníkem světového formátu a dost možná nejtěžším soupeřem jeho kariéry. Jenže jak se říká, člověk míní, pánbůh mění.

A přesně to se stalo i v tomhle případě. Organizace nakonec připsala proti Vémolovu jménu na kartu argentinského bojovníka Lucase Alsinu, který navzdory zajímavým statistikám (na kontě má 7 KO/TKO z 11 výher) nenaplnil očekávání nejen fanoušků, ale i některých kolegů zápasníků.

Své k tomu řekla i Karlosova nemesis Patrik Kincl„Promoval se nejtěžší soupeř kariéry. Proto mi to vadí. Proč se rovnou neřeklo, že Karel půjde s dalším pytlem, protože nechce nějakého normálního soupeře alespoň z druhé stovky žebříčku?“ podivoval se šampion střední váhy na sociálních sítích.

K tomuto tématu se v MMA letem světem vrátil i promotér Ondřej Novotný, který přiznal, že plány byly jiné, ale bohužel kartami zamíchaly nečekané okolnosti.

„Původní sen byl uzavřít Štvanici duelem, který by nás všechny vystřelil z cviček (...) a to duelem Vémola versus Materla. (...) Problémem bylo, že nakonec se přišlo na to, že fantastický polský legendární bojovník Materla je zraněn víc, než je u něj obvyklé, protože to je blázen, který chodí i přes zranění,“ vysvětlil Novotný s tím, že Materla by při současném stavu nebyl schopen podstoupit stoprocentní přípravu.

Ještě před Alsinou byla však ve hře ještě další jména – brazilský bojovník se zajímavou zápasnickou historií, ale také Polák Rafal Haratyk, se kterým už to vypadalo nadějně, ale pak do téměř domluveného duelu hodila vidle Haratykova dopingová kauza (která se spustila po Polákově posledním zápase) a dlouhodobá smlouva s francouzskou organizací Ares.

Duelu Haratyk Vémola bychom se ale mohli dočkat v budoucnu, jak přiznal Ondřej Novotný, protože případná smlouva s Haratykem je prý v jednání: „Ten zápas třeba někdy uvidíme později, k čemuž oba dva jsou více než svolni,“ vysvětlil Novotný.

„Pro Karlose tenhle ten soupeř (Lucas Alsina) je z těch jmenovaných nejjednodušší,“ řekl Novotný a přiznal, že ho mrzí, že žádný z původně plánovaných duelů nevyšel. Pro Karlose je v každém případě turnaj na Štvanici srdcovou záležitostí a je jisté, že ať už bude mít v kleci kohokoli, obzvlášť tady se bude snažit vydat ze sebe maximum.

„Nejsilnější moment roku, když na Štvanici můžu bejt. Loni to byl pro mě skvělej zážitek,“ prohlásil Terminátor v promovideu Oktagonu a prozradil, že motivací k výhře mu bude výročí svatby, ale také jeho děti, které tentokrát budou v hledišti.

Připomeňte si loňský Terminátorův souboj pod otevřeným nebem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.