Ohlédnutí za UFC 295: Jak jsme cestovali přes Atlantik na největší MMA zápas roku – 1. ČÁST

Turnaj UFC 295 v New Yorku byl mimořádnou událostí nejen pro český sport, ale i pro web FightLive.cz. Ve dvojnásobném zastoupení jsme vyrazili nasát atmosféru ikonického velkoměsta a pořídit unikátní záběry přímo z Madison Square Garden, kde Čech Jiří Procházka usiloval o titul šampiona. Podívejte se na naši fotodokumentaci z nezapomenutelného výletu.

New York City Foto: FightLive.cz

Pro cestu do nejlidnatějšího města Spojených států amerických jsme v úterý 7. listopadu zvolili trasu Praha → Frankfurt → New York. Dohromady nám cestování, včetně odbavení, přestupu a příjezdu na hotel v NYC zabralo úctyhodných bezmála 15 hodin, vše se ale naštěstí obešlo bez větších komplikací a ztracených kufrů, takže úleva po náročné cestě byla na místě.

Nechybělo ale moc a už ve Frankfurtu se mohl výsledný čas značně natáhnout, neboť jsme na letadlo do New Yorku poměrně dlouho čekali u špatné brány. Vše jsme ale naštěstí včas vypozorovali a díky solidním běžeckým časům jsme nepříjemný fuck-up rázně odmítli.

Když jsme s našim Boeingem 747 dosedli na ranvej slavného letiště JFK v New Yorku, začal se psát náš týdenní americký sen a nám bylo jasné, že půjde především o souboj s časem. Vypořádat se s jet lagem, aklimatizovat se na místní podmínky (a ceny), navštívit ikonická místa a hlavně obstarat vše potřebné směrem k turnaji, vyžadovalo dlouho dopředu velkou míru odhodlání. Naše motivace byla ale na té nejvyšší úrovni.

Přílet na letiště JFK Foto: FightLive.cz

Ihned po vybalení kufrů a rychlé hotelové kávě jsme vyrazili do víru velkoměsta. Náš hotel se nacházel přímo na Times Square, a tak naše úvodní kroky vedly právě ke slavným červeným schodům, kde nás množství světelných bannerů, turistů i všemožných rušivých elementů poprvé dokonale omráčilo.

„Tak tohle je ta Amerika?“ ptali jsme se jeden druhého navzájem a při tom jsme vstřebávali první poznatky. Po prvotním wow efektu jsme vyrazili doplnit zásoby energie do podniku Handcraft Burgers & Brew na Manhattanu, u kterého recenze vykazovaly nadějných 4,7 hvězdičky.

Poprvé na Times Square Foto: FightLive.cz

Noční Times Square Foto: FightLive.cz

Návštěva a degustace v Jimmy's Corner

Nutno říci, že hned úvodní návštěvou fast foodu jsme nastavili laťku hodně vysoko a dá se říci, že do konce pobytu tento kulinářský zážitek nic nepřekonalo. Svědčí o tom i fakt, že v rámci první večeře nebyl čas ani prostor pořídit dokládající fotografii.

Volba hospody pro první večer byla dopředu jasná. Jimmy's Corner je útulný podnik, vzdálený jen pár minut chůzí od srdce Times Square. Jedná se sice o hospodu, která na první pohled působí jako z kategorie „čtvrté cennové“, my jsme se ale o tuto návštěvu nemohli ochudit. Tento ikonický bar před více než 50 lety založila a úspěšně provozovala dnes již zesnulá boxerská legenda Jimmy Glenn.

Hospoda v jeho duchu funguje dodnes a podle místních štamgastů jde o hojně navštěvovaný podnik. Pravdou je, že uvnitř na vás dýchne kus historie. Všude visí plakáty ze zápasů nejen Jimmyho Glenna, ale třeba také Floyda Mayweathera mnohých dalších velikánů boxu. Zhruba uprostřed se vyjímá železná podobizna boxerské rukavice. Najít zde místo u stolu je spíše otázkou štěstí, které nám ale v ten večer bylo nakloněno.

Rukavice Foto: FightLive.cz

Zesnulý majitel Jimmy Glenn Foto: FightLive.cz

https://www.fight-live.cz/rubriky/aktuality/ohlednuti-za-ufc-295-jak-jsme-cestovali-pres-atlantik-na-nejvetsi-mma-zapas-roku-1-cast_2826.html Foto: FightLive.cz

Když hodina postoupila, vypadalo to, že kromě všudepřítomných artefaktů budeme mít i video záběry z potyčky, která se odehrávala mezi obsluhou baru a jedním z místních Gangster’s přímo před výlohou baru. Nakonec jsme ale usoudili, že není potřeba být hned v první den u všeho, a tak jsme tyto záběry v rámci bezpečnosti oželeli.

Pokračování příště...

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.