Ohlédnutí za UFC 295: Jak jsme cestovali přes Atlantik na největší MMA zápas roku – 2. ČÁST

Zatímco jsme se během úvodních dnů zkoušeli pomocí místních pivních speciálů vypořádat s časovým posunem, v hlavách jsme skládali plán, které turistické atrakce v New Yorku navštívit, než vypukne očekávané šílenství okolo UFC 295.

Madison Square Garden Foto: FightLive.cz

První pohled na ikonickou Madison Square Garden a návštěva NBA v Brooklynu

Pravdou je, že náš trip do New Yorku byl spíš než cokoliv jiným, čistou improvizací. Jasně, chcete toho za týden stihnout co nejvíce, zároveň ale na nějaký detailní plán nebyl čas. Hned druhý den po příletu jsme vyrazili obhlídnout slavnou Madison Square Garden.

Místo, kde se konal sobotní turnaj UFC 295, jsme měli jen 5 minut pěšky od hotelu, což se během pobytu ukázalo jako obrovské plus. Díky tomu jsme měli možnost vidět halu hned několikrát, z různých úhlů a během různé denní doby. Pohled na nasvícený sportovní chrám nám opakovaně vyrazil dech.

Noční New York Foto: FightLive.cz

V blízkosti našeho hotelu se nacházelo hned několik významných míst. Jednou z našich zastávek byl oficiální NHL obchod, který se rozprostíral hned ve dvou patrech a milovníci nejlepší hokejové ligy světa si zde rozhodně mohli přijít na své.

sipka Nepřehlédněte: Jak jsme cestovali přes Atlantik na největší MMA zápas roku – 1. ČÁST

Během našeho týdenního pobytu v New Yorku jsme vyzkoušeli několik vyhlášených fastfoodů. Zatímco Chipotle nás příliš neoslovilo, slavný Taco Bell jsme si naopak docela oblíbili a opakovaně se sem vraceli. Kromě toho jsme vyzkoušeli také místní McDonald's a recenze hovořící o tom, že je o dost horší než v Česku, můžeme s klidným svědomím potvrdit.

Oficiální NHL shop Foto: FightLive.cz

Turista v Americe Foto: FightLive.cz

Typický americký fastfood Taco Bell jsme si docela oblíbili Foto: FightLive.cz

Po obchůzce okolních ulic a první návštěvě Starbucks (nic, co by stálo za řeč), dostal David v podvečer druhého dne skvělý nápad – vyrazit na NBA do Brooklynu, kde byl zrovna na programu duel místních Nets s LA Clippers. Vzhledem k výhodné lokalitě našeho hotelu jsme se stavili doplnit stavy baterií našich mobilních zařízení a vyrazili jsme směr Brooklyn.

Už dopředu bylo jasné, že budeme muset poprvé absolvovat zkušenost s místním metrem, což se zprvu zdálo, jako nadlidský úkol. Můj mizerný orientační smysl byl naštěstí vykompenzován přehledem Davida, který nás skutečně dopravil až na potřebnou stanici. Následně jsme vyjeli po eskalátorech a najednou jsme byli přímo před halou, kde už se hojně shlukovali fanoušci převážně domácích.

Sportovní hala Barclays Center v Brooklynu Foto: FightLive.cz

Návštěva NBA byla po Times Square druhým výrazným momentem našeho pobytu v NYC. Atmosféra vyprodané Barclays Center byla naprosto elektrizující. Vidět v akci Jamese Hardena či Russela Westbrooka bylo skutečně něco výjimečného. Skvělý byl kromě samotného zápasu i přestávkový program. Tohle v USA zkrátka umí výtečně.

Návštěva NBA Foto: FightLive.cz

K radosti fanoušků Nets ale hvězdami nabitý tým Clippers zrovna neměl svůj den a podceňovaní domácí dovedli divácky atraktivní zápas do vítězného konce 100–93. Davidovi se v ten den opravdu dařilo, o čemž svědčí i jeho úspěšná sázka na vítězství Brooklynu v luxusním kurzu. A co víc – na hotel jsme dorazili bez větších komplikací živí a zdraví.

Parádní zážitek Foto: FightLive.cz

Další den jsme se rozhodli zasvětit nákupům ve vyhlášeném outletu Woodbury. I když ani jeden z nás příliš neholduje obcházení nejrůznějších butiků, informaci o tom, že se v USA vyplatí nakupovat oblečení, jsme museli zúročit.

Woodbury se řadí mezi nejznámější prémiové outlety, ležící poblíž New Yorku. Jde v podstatě o městečko, kde se nachází přes 250 obchodů, mimo jiné světoznámých značek jako Balenciaga, Gucci, Louis Vuitton, Prada atp.

Známý outlet poblíž New Yorku Foto: FightLive.cz

Cesta na místo trvala asi hodinu autobusem a prakticky ihned po příjezdu bylo tak nějaké jasné, že tento výlet si vyžádá celý den. „Domů“ jsme ale ve večerních hodinách odjížděli s dobrým pocitem, že jsme pořídili nevšední módní kousky, ať už pro nás samotné, nebo pro naše drahé polovičky. Únavu z náročného dne navíc po cestě kompenzovala další z mnoha ochutnávek místních piv.

Po příjezdu do NYC jsme se rozhodli naše „úspěšné nákupy“ oslavit v jednom z místních podniků. S pomocí google recenzí jsme vybrali hospůdku Beer Culture, což se později ukázalo jako vynikající volba. Atmosféra tradiční americké hospody, chutné pivo a nachos nám utkvěly v paměti, jako jedno z nejpříjemnějších míst, které jsme za celý pobyt v New Yorku navštívili.

Beer Culture Foto: FightLive.cz

David se kochá nočním New Yorkem Foto: FightLive.cz

V pátek už nás čekali pracovní povinnosti spojené s veřejným vážením před UFC 295. Dobře naladění jsme si střihli i předturnajový livestream, v závěru kterého unikla i tajná informace, že je v New Yorku skutečně zima, slunečním paprskům navzdory.

V den turnaje jsem se rozhodl, vzhledem k přívětivému počasí, navštívit Staten Island, zatímco David šetřil síly na večer.

Pohled na New York z lodi Foto: FightLive.cz

Socha Svobody Foto: FightLive.cz

Pokračování příště...

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.