Promotér Clash of the Stars prozradil, jak budou vypadat pravidla sumo zápasu Gappa vs. Kotlár

Sedmý turnaj Clash of the Stars vyvrcholí v českém prostředí velmi neobvyklou disciplínou – zápasem v sumo. Tomáš Le Sy prozradil, jaká budou pravidla a jak moc se budou lišit od tradičního japonského sportu.

Diego Kotlár vs. Gappa Foto: Clash of the Stars

Pravidla sumo podle Clashe

Sedmý turnaj Clash of the Stars uzavře v českém prostředí velmi neobvyklá disciplína. Těžkotonážníci organizace Diego Kotlár a Gappa se utkají v tradičním japonském sumo. Ani jeden ze zápasníků nemá se sportem žádné zkušenosti, a tak neponechali přípravu náhodě a absolvovali trénink s jediným českým profesionálním zápasníkem sumo Pavlem Bojarem. Klikni zde a vsaď si na Clash s bonusem 1 300 Kč.

Vsaďte si na Clash s bonusem

Protože turnaj není zaměřený primárně na sumo a duelu budou předcházet především MMA zápasy, bylo třeba trochu poupravit pravidla. Jak moc se budou lišit od těch tradičních, prozradil v rozhovoru pro sázkovou kancelář Fortuna Tomáš Linh Le Sy.

„Je to upravené, samozřejmě. My jsme měli nedávno trénink s Pavlem Bojarem, s nejznámějším a nejúspěšnějším sumistou, který dlouhé roky žil v Japonsku a zápasil tam tu nejvyšší možnou ligu, a s tím jsme právě ta pravidla komunikovali a upravili je tak, aby byla proveditelná, ale zároveň marketingově a divácky zajímavá,“ vysvětlil promotér Clashe.

„To pravé sumo je o takzvané náhlé smrti, kdy stačí opravdu jeden dotyk kolenem nebo jakoukoli jinou částí než chodidlem země, anebo vyhození toho soupeře z kruhu, a je po všem a zápasíte zas až druhý den v rámci toho turnaje,“ přiblížil Le Sy pravidla tradičního sumo.

sipka Čtěte také: Clash of the Stars 7: Diego Kotlár vs. Gappa v zápase sumo. Kdo je favorit a jaké jsou kurzy?

„U nás to bude na pět vítězných bodů, kdy když soupeře donutíte dotknout se podlahy jinou částí těla než chodidlem, to znamená kolenem, rukou, čímkoli, nebo ho z toho kruhu, který bude vyznačený v kleci, vytlačíte, vyhodíte nebo mu uhnete, prostě pokud z toho kruhu vyletí, tak získáváte jeden bod,“ popsal pravidla sumo v rámci sedmého turnaje Clash of the Stars. „Vítězem toho zápasu se stane ten, kdo první nasbírá těch pět bodů,“ dodal Le Sy.

„I to bojiště bude trošku jiné, nebude to ten klasický písek s kruhem, bude se bojovat v naší kleci, která má větší průměr než právě to originální bojiště na sumo, a aby to pro diváky nebylo o několika vteřinách, tak jsme to nastavili na těch pět bodů.“ Jak budou pravidla fungovat v praxi, uvidíme už v sobotu 27. ledna ve Sportovní hale Fortuna.

Podívejte se na trénink Diega Kotlára a Gappy s Pavlem Bojarem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.