Šampion Viktor Pešta vysvětluje rozepři s organizací Oktagon

V rámci nově chystaných turnajů a zápasů se vynořila nepříjemná situace okolo šampiona polotěžké divize Viktora Pešty. Co za celou situaci je?

Viktor Pešta se dostal do sporu s organizací Oktagon Foto: OKTAGON MMA

Peštovi vadí neprofesionální jednání ze strany Oktagonu

Nedbalost, nebo nátlak? Tuto otázku si nyní klade jeden z nejlepšich českých MMA zápasníků Viktor Pešta poté, co byl oznámen jeho odvetný zápas se Stephanem Pützem. Konkrétně má jít o datum 26. února 2021. Má to však jedno velké "ale".

"Já v tuto chvíli nejsem bojovníkem Oktagonu. Důvod, proč jsem se veřejně ozval je ten, že nemáme podepsanou smlouvu. Ta je stále v řešení, jednání probíhájí. Zápas byl ale k mému překvapení oznámen, já o tom však nevěděl. Neříkám, že ten zápas nebude, ale zároveň teď nemůžu říct, že určitě bude."

Ondřej Novotný se vyjádřil ve smyslu, že se ho jednání, respektive reakce Viktora Pešty dotkla. Ten měl však podle svých slov stejné pocity, potom co si propagační plakát ohledně jeho odvety s německým terminátorem Pützem prohlédl na sociálních sítích.

Nevím, jestli je to jenom neprofesionální jednání, nebo se na mě snaží Oktagon vytvořit nátlak. Trochu mě mrzí i to, že jsem hodil Oktagonu vidle do jejich plánů, měl jsem ale potřebu se ozvat, i kvůli fanouškům.

Z Peštovy strany je vše o podpisu smlouvy, nastalá situace ho naštvala

Důležitou informací v celé věci je také to, že se Pešta už dříve ohradil proti uveřejňování zápasů bez podepsané smlouvy. Hlavním problémem však nejsou podle Pešty primárně finance. Zároveň však jedním dechem dodal, že by rád v organizaci Oktagon zůstal i nadále. "Nechci, aby si lidé pletli moji slušnost se slabostí", dodal Viktor Pešta na závěr.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.