Tohle jméno si zapamatujte. Neporažený boxer Lukáš Dekýš má pro rok 2024 ty nejvyšší cíle

Česká boxerská jednička napříč vahami. Světová #54. Majitel WBC titulu. Lukáš Dekýš si svými výsledky říká o čím dál větší pozornost. A v letošním roce nehodlá polevit.

Lukáš Dekýš je nejlepší český boxer Foto: Profimedia

Lukáš Dekýš na druhý svátek vánoční natáhl ve Švýcarsku svou bilanci v profi ringu na 12–0

V Česku se zatím o něm příliš nemluví. Jeho nekompromisní výkony mezi šestnácti provazy ale dávají tušit, že nám tu roste boxerská hvězda světových rozměrů. 27letý Lukáš Dekýš je aktuálně nejvýše postaveným českým boxerem napříč váhovými kategoriemi a ve velteru patří mezi absolutní evropskou špičku. Potenciál pro další růst je přitom v jeho případě obrovský.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

To ostatně potvrdil i 26. prosince ve Švýcarsku. Místní jedničku Alfreda Kqiru porazil jednomyslně na body a zapsal svou 12. výhru mezi profesionály. Rodák z Ostravy v roce 2023 odbouchal 4 zápasy, což je v profi boxu solidní počin. Zlomový zápas kariéry se pro Lukáše prozatím odehrál na začátku října v Polsku.

V duelu s Dimasem Garateguyem od začátku dával tempo zápasu a nakonec Argentince sestřelil v 7. kole. Zisk šampionského pásu WBC ABCO je dosud největším úspěchem českého boxera a hlavně vstupenkou do světového ringu.

Lukáš Dekýš – statistiky

  • 145 amatérských zápasů
  • Skóre v profi boxu: 12–0 (4 KO)
  • Šampion WBC
  • Čtyřnásobný český amatérský šampion
  • Dvojnásobný český profesionální šampion
  • Dvojnásobný polský profesionální šampion

Pro zajímavost Dekýšově váhovce momentálně vládne fenomenální Terence Crawford (40-0), který je společně s Japoncem Naoyamou Inouem považován za nejlepšího boxera planety. Před Dekýšem je v žebříčku boxrec.com pouze 15 Evropanů, což ještě umocňuje jeho skvělé postavení.

Dekýš v roce 2024 bude čelit velkým sportovním výzvám. V případě dalších vítězství je jen otázkou času, než si ho všimnou velcí hráči na poli matchmakingu. Našlápnuto mezi světovou elitu má v tuto chvíli parádně a my jeho cestu budeme určitě sledovat i nadále.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.