UFC 271: Adesanya obhájil titul, Tuivasa zlikvidoval Lewise

Skvěle obsazený turnaj UFC 271 přinesl parádní podívanou. Šampion Israel Adesanya v hlavní zápase večera uhájil titulový pás střední váhy.

Adesanya porazil Whittakera Foto: Profimedia

Adesanya porazil Whittakera i napodruhé a dál vládne střední divizi UFC

V hlavním zápase turnaje UFC 271 v Houstonu byla k vidění repríza souboje šampiona Israela Adesanyii a vyzyvatele Roberta Whittakera. Zatímco před třemi lety inkasoval Whittaker tvrdé KO už ve druhém kole, tentokrát se odehrálo plných pět kol. A Whittaker měl svoje šance.

Utkání začalo hodně opatrně z obou stran. Pohybově lepší a přesnější byl v prvním kole Adesanya, který vyslal několik smrtících lowkicků, kterými už během úvodních minut zbarvil Whittakerovy nohy do růžova. Úvodní pětiminutovka zápasu šla jasně za Israelem Adesanyou.

Robert Whittaker se snažil v dalších kolech kontrovat rychlými výpady a několikrát se pokusil o takedown. Adesanya ale ukázal velmi dobrou obranu a všechny tyto pokusy dokázal eliminovat a rychle vstát. Naopak Whittakerovy začala na konci třetího kola viditelně odcházet pravá noha, což způsobily právě Adesanyovy nesmírně tvrdé lowkicky.

V šampionských kolech (4., 5.) se obraz zápasu příliš nezměnil. Aktuálně nejlépe placený bojovník UFC Israel Adesanya i nadále více méně kontroloval zápas. Ve druhé minutě čtvrtého kola se Whittaker díky takedownu dokázal dostat Adesanyovi do zad, kde následně usiloval o nasazení techniky Rear Naked Choke. Zkušený šampion ale tento záměr rychle přečetl a snadno ubránil.

To byl pravděpodobně jeden z hlavních zlomů v zápase, protože Whittaker si už větší příležitost k tomu ukončit zápas nedokázal vypracovat a naopak čím dál více odcházel fyzicky. To samozřejmě byla voda na mlýn vždy fantasticky připraveného Israela Adesanyii, který i v 5. kole působil neuvěřitelně svěžím dojmem. Israel Adesanya zaslouženě zvítězil na body a ustrážil titul.

Robert Whittakar tak prohrál teprve druhý zápas za posledních 8 let a 14 zápasů. Nyní je tedy jasné, že z jeho pohledu cesta k titulu střední váhy přes Israela Adesanyu zkrátka nevede.

„Musel jsem v tomto zápase využít nové věci. Bylo to hodně o boxu. Moc dobře jsem věděl o jeho předním háku, a proto jsem se snažil jít mu po noze. Já jsem pravý šampion, sledujte mou cestu i nadále“, reagoval Adesanya na svou výhru

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Tai Tuivasa knokautoval Derricka Lewise a míří k titulovému zápasu

V hlavním předzápase nabité karty UFC 271 jsme byli svědky dalšího tvrdého ukončení z dílny australského fantoma Taie Tuivasy. „Bum bum“ si připsal pátou výhru v řadě, kterou si nahlas řekl o titulový zápas nejtěžší divize.

V pravděpodobně divácky nejlepším zápase večera předvedl Tuivasa s Lewisem skvělou přestřelku v postoji. Nakonec se ale ujaly až tvrdé lokty ve druhé minutě druhého kola, po kterých Tai Tuivasa poslal rekordmana v počtu KO, Derricka Lewise, bezvládně na zem.

Po zápase tak mohlo proběhnout další vypití piva z boty, což je populární vítězný rituál australského šampiona, který se mimochodem u fanoušků po celém světě těší obrovské podpoře.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Israel Adesanya nastoupí v odvetě s Robertem Whittakerem na UFC 271

UFC 271: Adesanya vs. Whittaker 2 informace, datum a stream

UFC 271 nabídne očekávanou bitvu Adesanya vs. Whittaker 2. ⭐ Podívejte se na kompletní informace, program, kurzy a návod na sledování live...