Usyk se s Furym v dubnu nestřetne. Za vším jsou údajně peníze

Bitva králů těžké váhy v boxu se podle zahraničních zdrojů odkládá. Hlavním důvodem mají být vleklé tahanice ohledně rozdělení finančních odměn. Sjednocující duel Fury vs. Usyk tak momentálně bohužel není na pořadu dne.

Tyson Fury podle všeho s Usykem v dubnu boxovat nebude Foto: Profimedia

Bitva šampionů Fury vs. Usyk nebude. Dubnový termín byl smeten ze stolu

Komplikovaná politika v boxu se zase jednou naplno projevila. Podle renomovaných zahraničních zdrojů Skysports a Dailymail se zápas Fury vs. Usyk v termínu 29. dubna neuskuteční. Utkání se mělo konat na vyprodaném Wembley Stadium, avšak od prvopočátku se u tohoto duelu objevovala celá řada komplikací.

Podle ukrajinského manažera nyní tlačí Fury Usyka do kouta, přestože oba souhlasili s poměrem rozdělení finančních odměn 70:30. Jenže ani tohle Tysonu Furymu podle všeho nestačí a situace došla tak daleko, že k utkání v dubnu nedojde.

Oleksandr Usyk drží všechny světové tituly těžké váhy, kromě toho nejprestižnějšího WBC, který naopak náleží Tysonu Furymu. V tomto utkání má dojít ke sjednocení všech titulů a korunování jasného krále současné těžké váhy. Zdá se však, že si na tento souboj titánů budeme muset ještě počkat.

Informace v tuto chvíli není zcela definitivní, avšak velmi pravděpodobná. Pokud navíc v dubnovém termínu k zápasu nedojde, Oleksandr Usyk musí nastoupit k povinné obhajobě titulu WBA proti Danielu Duboisovi.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...

Šampion těžké váhy WBC Tyson Fury

Box - historie, pravidla a váhové kategorie

Box 🥊 je jedním z nejpopulárnějších bojových sportů na světě. Má spoustu fanoušků a točí se v něm obrovské peníze 💰. V tomto článku se...