Útok na titul se odkládá. Viktor Pešta na turnaji KSW 89 těsně padl. Co rozhodlo?

Bojovník Viktor Pešta má za sebou druhý zápas v KSW, který nedopadl podle jeho představ. Polský protivník Szymon Bajor mu překvapivě udělil lekci ve wrestlingu a práci na zemi.

Viktor Pešta na KSW 89 nestačil na Szymona Bajora Foto: KSW

Vzestup žebříčkem těžké váhy se nekoná, Viktor Pešta prohrál na KSW 89

Dlouho sahal po vítězství, nakonec ale Viktor Pešta musí přijmout hořkou porážku. Fyzicky vyčerpávající duel se zkušeným Szymonem Bajorem dospěl po třech kolech až k bodovému rozhodnutí, kde arbitři po výsledku split decision přisoudili vítězství Bajorovi.

Fyzická zdatnost Szymona Bajora se naplno ukázala. I tak by šel v jedné větě shrnout průběh zápasu na KSW 89, do kterého český zápasník vstupoval v roli mírného outsidera. Souboj nakonec vítěze před časovým limitem nepoznal, takže o výsledku rozhodovali bodové lístky.

Viktor Pešta během úvodních dvou kol dokázal soupeře hned několikrát hodit. Výraznější aktivita ovšem z jeho strany ne a ne přijít i proto, že se Bajor na zemi prezentoval velice solidní obranou. Bajor navíc dokázal Peštu několikrát tvrdě trefit v postoji nepříjemnými plaváky, což veteránem UFC opakovaně otřáslo. Viktorovi naopak klinče a pokusy o strhy vzaly velké penzum energie, což se v závěru utkání jednoznačně projevilo.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

Do třetího dějství se sešlo za vyrovnaného stavu 1:1 na kola a byl to právě Pešta, kdo jako první dokázal vzít soupeře na zem. Houževnatý Szymon Bajor se ale dokázal poměrně snadno postavit a naopak Peštu dostat pod sebe. Jenže zatímco Pešta se v dominantní pozici k ničemu vážnějšímu nedostal, Bajor dávkoval svoje ground and pound v mnohem větší kadenci, čímž znemožňil Peštovi strhnout vývoj na svoji stranu.

Závěr zápasu patřil Bajorovi, který jakékoliv Viktorovy pokusy o vstávání dokázal odrazit a dál ho masíroval tvrdými údery. Hlavně díky závěrečné sekvenci si tak polský gladiátor připisuje vítězství na body, díky kterému se hodně přiblížil titulové šanci. Zklamaný Viktor Pešta musí kousat nepříjemnou prohru, která výrazně nabourává jeho titulové ambice.

bodové lístky Foto: KSW

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.