VIDEO: McGregor vs. Garry. Neporažený mladý Ir si zaspároval s životním vzorem

Iana Garryho s trefnou přezdívkou „The Future“ se zatím nikomu nepodařilo porazit. Talent mladého Ira vidí i jeho velký vzor Conor McGregor, který ho coby jeho starší a zkušenější kolega podrobil testu a střihnul si s ním sparring.

McGregor si zatrénoval s Ianem Garrym Foto: Profimedia

Garry a McGregor v jedné tělocvičně. Předává Conor pochodeň mladší generaci?

Irský pětadvacetiletý bojovník UFC neví, co je to prohra, a taková bilance neunikne ani těm největším hvězdám. Mladý zápasník se připravuje v americkém Kill Cliff FC (dříve Sanford MMA), kde trénují například Michael Chandler nebo Viktor Pešta. Tentokrát si ale Garry odběhl zaspárovat se svým největším vzorem – Conorem McGregorem.

Že je McGregor pro Garryho idolem, je zřejmé od počátku jeho kariéry. Například po prvním, celkem vydřeném vítězství v UFC Garry prohlásil: „Jeden moudrý Ir, jenž do téhle klece chodil přede mnou, řekl, že tu nejsme proto, abychom se zúčastnili, ale abychom to tu ovládli. A tohle je ovládnutí číslo dvě.“

Jak sám Garry, trefně přezdívaný „The Future“, po tomto prvním zápase připustil, ještě se má hodně co učit, a od koho jiného, než je právě McGregor – když nic jiného, zkušenější Conor už ví, jaké to je se jako zdánlivě neporazitelná hvězda MMA vyrovnat s porážkou. Garry zažil prohru jen jednou a to ještě v amatérské lize, kde zas tak o moc nešlo.

A jak si mladý, odhodlaný Garry poradil se zkušenějším McGregorem? Bojovníci se zpočátku vzájemně šetřili, alespoň dokud Garry neuštědřil McGregorovi tvrdý round kick. Conor pak inkasoval ještě jeden low kick, ale pak se mu podařilo mladému muži vrátit stejnou měrou a poté těsně před Ianovým obličejem proletělo McGregorovo chodidlo, když proti němu vyrazil kop z otočky.

Přesto je z videa znát, že jde o přátelské oťukávání, záznam z tréninku koneckonců sdílel samotný McGregor, který k příspěvku napsal „Lineage“ (rodová linie).

➤ Čtěte také: UFC si zahrává s ohněm? Zápas McGregor vs. Chandler se má uskutečnit ještě letos

Příběh Iana Garryho a Conora McGregora začal ale mnohem dříve. Oba bojovníky samozřejmě spojuje jejich národnost, nicméně McGregor má lví podíl na tom, kam to Ian Garry dotáhl.

Prvně se tihle dva potkali, když bylo Garrymu pouhých šestnáct let. Jako brigádník v obchodě s formálním oblečením si udělal s McGregorem fotku, která jako by předznamenávala jeho budoucnost. Garry se už tou dobou věnoval boxu, avšak po tomhle setkání se rozhodl svou budoucnost podřídit právě MMA a nehodlal dokázat nic menšího než právě McGregor.

Ovšem takový cíl vyžaduje i velké odhodlání a mnohé oběti – v Garryho případě šlo o univerzitu, kterou se rozhodl po prvním ročníku opustit, aby se mohl naplno věnovat své zápasnické kariéře. Než se však člověk dostane na vrchol, je třeba se nějak živit, a tak knihy, přednášky a semináře vyměnil za prosté mytí oken.

Některým v jeho okolí to dělalo vrásky, obzvlášť pak jeho matce, která odchod ze školy nesla asi jako všichni rodiče. Garrymu se nicméně v tuhle chvíli skutečně daří probojovávat se na vrchol – jestliže bude pokračovat jako doteď, co nevidět ho uvidíme v první desítce žebříčku velterové váhy UFC.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.