Zlé zprávy: Jiří Procházka se vážně zranil. Mimo může být i rok

Ve středu večer obletěla svět smutná zpráva. Šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka utrpěl vážné zranění, které ho na dlouhou vyřadí ze hry. Aktuální informace postupně doplňujeme v článku.

Jiří Procházka se vážně zranil Foto: Profimedia

Jiří Procházka zranění a uvolněný titul UFC

Nekompromisní svět MMA si zase jednou vybral tvrdou daň. Český bojovník Jiří Procházka utrpěl na tréninku wrestlingu vážné zranění pravého ramene. Vzhledem k předpokládané dlouhé absenci se neprodleně rozhodl uvolnit titulový pás, o který budou na turnaji UFC 282 v Las Vegas nově bojovat Jan Blachowicz a Magomed Ankalaev. Teixeira souboj o titul za této situace odmítl.

sipka AKTUALIZOVÁNO:

  • Podle nejčerstvějších zpráv má jít o poranění pravého ramene, které si Procházka přivodil během tréninku. Brzy budeme vědět více a o všem vás informovat.
  • Informaci již oficiálně potvrdila organizace UFC. Blachowicz s Ankalaevem budou 10. 12. bojovat o právoplatný titul polotěžké váhy. Procházka dostane titulový zápas ihned, jakmile to bude možné.
  • Podle prezidenta UFC Dany White jde o nejvážnější zranění ramene v celé historii UFC.
  • Trenér Martin Karaivanov uvedl, že si Procházka přivodil zranění během tréninku, kdy dopadl nešťastně na zem a vykloubil si rameno. Zároveň si však přetrhal v místě vazy a v ramenu má nyní obrovskou díru, píše sport.cz. Případná operace je prozatím v řešení, podle trenérského štábu se však zdá, že je nevyhnutelná. Tým okolo BJP zůstává v Las Vegas do turnaje UFC 282, poté se přesune do Česka, kde se bude Procházkovo zranění dále řešit.
  • Karaivanov předběžně odhadl Jiřího návrat na září 2023. To vše za předpokladu, že bude muset podstoupit operaci a následnou dobou rekonvalescence 4 měsíce.

Vyjádření Jiřího Procházky

Ke smutné události se vyjádřil už i sám Jiří Procházka. Český samuraj se slzami v očích skrze sociální síť Instagram potvrdil zranění ramene a pogratuloval Blachowiczovi s Anklaevem k titulovému zápasu.

„Děkuji všem za zprávy a podporu. Takový je život. Až se vrátím, vezmu si to, co mi patří. Stále se cítím jako šampion“, vzkázal BJP

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...