Filip Grznár - životopis a zápasy kontroverzního bojovníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Bývalý český kulturista Filip Grznár momentálně zápasí v MMA a svými pikantními výroky i svérázným vystupováním neustále přitahuje obrovskou pozornost. V tomto článku se vydáváme po stopách jeho životní cesty ve sportu i online prostředí.

ŽIVOTOPISKULTURISTIKAMMAZÁPASY
HLÁŠKYPOLITIKAKNIHAYOUTUBE

Bývalý kulturista a nyní zápasník se snahou prorazit v politice, Filip Grznár Foto: Facebook/Filip Grznár Official

Profil Filip Grznár
Jméno Filip Grznár
Narozen 1. února 1985, Holýšov
Bydliště Plzeň
Národnost Česká
Výška 170 cm
Váha 97 kg
Váhová kategorie Těžká váha
Výhry v MMA 2 (2x TKO)
Prohry v MMA 3 (2x TKO)
Tým Atom Gym Plzeň
Hlavní trenér Jan Piontek, Jan Kalaš

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Filip Grznár výška, věk, váha a životopis

Dnes 38letý Filip Grznár se narodil ve městě Holýšov nedaleko Plzně. Už v mládí se u něj projevoval nespoutaný temperament; měl problémy ve škole a inklinoval k extremistickým názorům. Divoká povaha u něj gradovala v období dospívání a bez nadsázky se dá říci ho charakterizuje prakticky celý život.

Váha 170 centimetrů měřícího Filip Grznára se převážnou část života pohybuje v rozmezí 90-100 kilogramů. Při pohledu do jeho výživného životopisu najdeme i řadu sportovních úspěchů, zejména v kulturistice. Jeho jméno je v současnosti nejčastěji spojováno s video tvorbou na YouTube, kariérou v MMA i ambicemi v politice.

sipka Zaregistrujte se jednoduše ZDE a berte bonus na sázení

Grznár je dlouhodobě sponzorován firmou CzechVirus, která se zabývá výrobou suplementů a výživových doplňků. Nejen tato spolupráce evidentně funguje na obě strany i díky tomu, že má český kulturista a fitness trenér na kontě celou řadu skandálů, a tím i sledovatelů. Svými peprnými výroky běžně plní stránky bulvárních plátků, čímž na sebe logicky poutá velkou pozornost.

V jednom ze svých videí se dokonce nechal slyšet, že nevybíravý tón a nadávky jsou základním stavebním kamenem jeho marketingu, resp. byznysu. Jeho způsob komunikace je mírně řečeno „velmi osobitý“. Kontroverzní prohlášení a balancování nad propastí ho ovšem již mnohokrát přivedlo do nepříjemných situací, včetně problémů se zákonem. Za opakované rasistické urážky mu dokonce byla udělena finanční pokuta.

Filip Grznár se také rád a často vymezuje vůči většinovým názorům společnosti. V minulosti několikrát otevřeně přiznal užívání dopingu, především anabolických steroidů, růstového hormonu, ale i tvrdých drog. Kromě jeho skalních příznivců existují ve sportu i mimo něj opravdu početné zástupy lidí, jež mu nemohou přijít na jméno.

Filip Grznár kulturistika a další sporty

Filip Grznár se během svého turbulentního života věnoval hned několika sportům. Zdaleka nejvíce se však proslavil v kulturistice, se kterou začal ve 20 letech navzdory tomu, že ho rodiče od tohoto sportu odrazovali. Sportu se jinak věnuje od 7 let.

V mládí začínal s řecko-římským zápasem. V poměrně dávné minulosti si vyzkoušel také silový trojboj (dřep, bench press, mrtvý tah). Sám sebe považuje za českého krále dřepu. Má za sebou zápasy v boxu a v posledních letech se angažuje v bojových sportech, hlavně MMA. Podívejte se na seznam jeho kulturistických titulů, který ovšem do velké míry kalí užívání zakázaných látek. Mimochodem profesionální kartu v kulturistice získal až relativně pozdě, ve 32 letech.

  • Aminostar Cup 2005 - 1. místo
  • Mistrovství Čech 2005 - 1. místo
  • Mistrovství Čech 2010 - 1. místo
  • Mistrovství Čech 2012 - 1. místo
  • GP Pepa Opava 2013 - 4. místo
  • Mr. Olympia Amateur 2014 – 5. místo
  • Absolutní vítěz Lee Priest classic 2015 - 1. místo
  • Mr. Universe Anglie 2015 - 4. místo

Filip Grznár vs. Filip Roubíček

Filip Grznár jde na turnaji Clash of the Stars 4 do svého dalšího MMA zápasu. V O2 Univerzu v sobotu 11. března poměří síly s Filipem Roubíčkem. Ten vzal zápas dva dny před turnajem poté, co původní soupeř, Slovák Pagy, ze zdravotních důvodů musel odstoupit.

Roubíček je po sportovní stránce daleko kvalitnějším protivníkem s naprosto odlišným stylem. Bude zajímavé sledovat, jak se s touto náhlou změnou Grznár vypořádá přímo v zápase. Z pohledu sázkových kurzů bude kontroverzní postava českého internetu outsiderem.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Filip Grznár vs. Psychopat Bejr

Roky trvající osobní spor mezi Filipem Grznárem a Alešem Bejrem měl své  vyústění na turnaji Clash of the Stars 3. Velmi očekávaný galavečer se koná 29. října v pražské hale Královka a rivalita mezi oběma kohouty by se dala doslova krájet.

Aleš Bejr na předzápasových tiskovkách a staredownech opakovaně Filipa Grznára fyzicky napadl, a ten mu to hodlal vše sečíst přímo v zápase. Jako velký kurzový favorit šel do zápasu právě Filip Grznár, avšak zápas proběhl v disciplíně Muay Thai s velkými rukavicemi a nebylo jasné, jak tato disciplína Grznárovi sedne.

Samotný zápas nabídl pořádně bizarní průběh, kterému se dá jen těžko uvěřit. Více si přečtěte zde. Vítězem se stal Filip Grznár, po zápase došlo ke smíření obou rivalů, což se vůbec nečekalo.

Filip Grznár vs. Josef Adam (Dynamic)

Přesně jeden týden po zápase s Fredericem Komuenhou, který proběhl na zápase IAF 5 se Filip Grznár postavil do klece znovu. V sobotu 25. června na turnaji Clash Of The Stars 2 byl jeho soupeřem youtuber Josef Adam, alias Dynamic. Grznár šel do utkání v roli velkého kurzového favorita a papírové předpoklady beze zbytku naplnil. Na celý zápas se podívejte v tomto videu.

Filip Grznár vs. Frederico Komuenha

Plzeňský patriot se po 5 měsících představil v kleci. Filipa Grznára prověřil na turnaji IAF 5 Frederico Komuenha. Ostře sledovaný souboj byl zároveň hlavním zápasem turnaje, který se uskutečnil v sobotu 18. 6. v Plzni. Zatímco pro Grznára šlo o pátý ostrý duel, pro Komuenhu to byla velká premiéra v kleci, byť už se MMA věnuje několik let. Do zápasu sel překvapivě v roli favorita právě Komuenha, avšak pro Grznára hovořilo více zápasových zkušeností.

Samotný průběh duel přinesl několik zvratů. Do utkání vstoupil daleko lépe Filip Grznár, který dostal Komuenhu pod sebe a tam na něj vyvíjel místy až drtivý tlak. Fighter s angolskými kořeny ale kritický moment "přežil" a sám naopak v závěru zasypal Grznára mnoha údery, které volaly po ukončení zápasu.

Rozhodčí byl však jiného názoru, a tak se šlo do druhého kola. Po necelých 40 vteřinách zasadil Komuenha Grznárovi několik přesných a tvrdých direktů na bradu, po který se domácí borec sesunul k zemi. Komuenha zvítězil na TKO a Grznár po zápase přiznal, že mu v závěru prvního kola opět praskla rohovka v oku, což samozřejmě výrazně ovlivnilo průběh druhého kola. Na celý zápas se můžete podívat v tomto videu.

Filip Grznár vs. Psycho Michal (Michal Peštuka)

Kontroverzní bijec Filip Grznár se představil ve svém dalším MMA zápase 22. ledna 2022. V rámci prvního turnaje nové organizace Clash of the Stars změřil síly s Michalem Peštukou, alias Psycho Michalem. Tento souboj Youtuberů byl jedním z taháků úvodního galavečera a sázkové kanceláře výrazně v utkání favorizovaly Filipa Grznára.

Průběh zápasu tyto predikce naplnil. Grznár nepřipustil žádné překvapení a svého mladšího soupeře zkušeně ukončil už v prvním kole TKO.

Filip Grznár hlášky

Filip Grznár se stal na internetu a hlavně YouTube hodně populární osobností i díky svým takřka nesmrtelným hláškám. O tom, že jsou tyto výroky prakticky vždy za hranou běžné konverzace už šla řeč. Ale že by si snad někdy sáhl do svědomí? S tím na Filipa Grznára nechoďte. Je svůj a to se pravděpodobně nikdy nezmění, hejtům a opovrhováním části společnosti navzdory. Mezi „nejslavnější“ hlášky Filipa Grznára patří:

  1. Chlap má bejt strašnej v*le, prostě chlap, obrovskej propocenej trhač ku*d
  2. V*le m*dat!
  3. Čím víc toho tam pošleš, tím víc to roste
  4. Jsi velkej kret*n, a proto nejdeš do politiky. Já jsem menší kret*n a proto tam jdu.

Filip Grznár volby (politika)

Dalším odvětvím, kde se snaží svérázný Filip Grznár prosadit je politika. A nejde o žádnou komunální politiku ve svém rodném kraji. V roce 2021 se rozhodl za hnutí Prameny kandidovat rovnou do poslanecké Sněmovny České republiky. Záměr mu tehdy nevyšel. Jeho snahy o vylepšení reputace naší země ocenilo pouze 126 voličů, kteří mu dali svůj hlas.

Grznár se ale nevzdává. Už dopředu avizoval, že po dovršení zákonného věku pro kandidaturu na prezidenta (40 let) se bude ucházet právě o post hlavy státu. Na seznamu prezidentských kandidátů pro rok 2023 ho tak prozatím nenajdeme.

Filip Grznár kniha

„Je to nejkontroverznější a nejlepší kniha na světě“, nepochybuje při popisu svého životního díla Filip Grznár. Pravdou je, že jeho knihy jsou dokonalým odrazem jeho celoživotních postojů i způsobu komunikace. Nebere si servítky. Nikdy a s nikým. A to nejen v knihách či rozhovorech, ale i v běžném životě. Úryvky z jeho knih si můžete přečíst i na samotném webu Filipa Grznára. Mimochodem jeho internetové stránky jsou opravdu pro silné povahy. Knihy Filipa Grznára jsou:

  • Filip Grznár: definice testosteronu
  • Sypej a (nebo) umři (e-book,audio verze)

Vzhledem k tomu, že je Filip Grznár mimo jiné dobře známý svým mizerným pravopisem, podílelo se na vydání jeho první knihy Fenomén Grznár hned několik lidí. Ve hře byla také varianta, že by kniha byla napsána a vydána originálním stylem a mluvou, nakonec od tohoto nápadu slavný kulturista ale upustil. Kniha je ovšem i tak plná vulgarismů, arogance a nevybíravých poznámek. Křest se uskutečnil v roce 2020.

Filip Grznár YouTube tvorba a začátky s Pavlem Beranem

Hlavním teritoriem Filipa Grznára v online světě je nepochybně YouTube. Právě na této sociální síti se okolo roku 2014 začínal dostávat do povědomí fanoušků a následně i širší veřejnosti díky video obsahu z prostředí posiloven. Jedny z prvních materiálů točil Grznár s tehdy začínajícím českým kulturistou Pavlem Beranem.

Společně se snažili předat znalosti z prostředí kulturistiky, potažmo výživy a všeho, co s tímto tématem souvisí. Kořeny těchto videí sahají do dob, kdy Filip Grznár aktivně objížděl závody a zároveň připravoval několik svých svěřenců v dnes už legendárním plzeňském Gymu Alice.

Cesty Filipa Grznára a Pavla Berana se později rozešly, dnes jsou v kontaktu naprosto minimálně a zaujali k sobě spíše neutrální vztah. Kdo však s Filipem Grznárem setrval od jeho video začátků je kameraman a střihač s přezdívkou Greg, jenž se mu v současné době stará o oficiální YouTube kanál Gymporn Filip Grznár. V poslední době se Grznár zaměřuje na videa z tréninků s českými MMA bojovníky a pravidelně také odpovídá na otázky (i hejty) fanoušků.

Filip Grznár MMA zápasy a box

Filip Grznár toho v životě vyzkoušel opravdu hodně. Kromě kulturistiky nasadil v minulosti také boxerské rukavice a nastoupil v ringu. Jeho boxerská kariéra však trvala velmi krátce, neboť se zhlédl v obrovsky populárním smíšeném bojovém umění (MMA).

V rámci MMA si odbyl premiéru v roce 2017 proti brazilskému profesionálovi, Charlesi Andrademu v dnes již zaniklé organizace XFN. Zajímavostí je, že se jeho tehdejší krátké přípravy ujal Karlos „Terminátor“ Vémola, který se v té době vracel z Anglie zpět do Česka. Grznárovu premiéru v kleci rozebíráme více níže v článku.

Právě v pozici MMA profi fightera se Grznár v současnosti vidí nejvíce. Podle svých slov je stále hladový po nových výzvách a chce být neustále středem pozornosti. Ostatně tak, jako celý život. Další pokračování v ryzí kulturistice ovšem již před několika lety definitivně „odpískal“.

Filip Grznár zápasy - statistiky (record)

V této tabulce se podívejte na detaily z MMA zápasů Filipa Grznára.

MMA / MUAY THAI KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Filip Roubíček Clash of the Stars 4 11.3.2023
Výhra Aleš Bejr 1 TKO Clash Of The Stars 3 29.10.2022
Výhra Josef Adam 1 (01:26) TKO Clash Of The Stars 2 25.6.2022
Prohra Frederico Komuenha 2 (0:36) KO I am Fighter 5 17.6.2022
Výhra
Michal Peštuka 1 TKO Clash of the Stars 1 22.1.2022
Výhra Jaroslav Oláh 2 (3:34) TKO I am Fighter 3 13.11.2021
Prohra Michal Řehák 1 (2:20) TKO XFN 10 27.4.2018
Prohra Charles Andrade 1 (0:44) TKO XFN 3 25.6.2017

Filip Grznár vs. Jaroslav Oláh

Svoji vůbec první profesionální výhru v kleci si Filip Grznár připsal na turnaji organizace I am Fighter. V polovině listopadu 2021 si nečekaně poradil s bývalým boxerem a zpěvákem ze Superstar Jaroslavem Oláhem. Grznár znovu ukázal v zápase určitý progres a výrazného kurzového favorita ukončil tvrdým TKO.

Filip Grznár vs. Michal Řehák

Duel s fighterem Michalem Řehákem se uskutečnil 27. dubna na turnaji XFN v Ústí nad Labem a přinesl pořádné emoce. Oba fighteři šli totiž do zápasu naprosto bez zábran, což přineslo velkou přestřelku z obou stran. Duel nakonec zápasový rozhodčí lehce kontroverzně ukončili ve prospěch Michala Řeháka, což znamenalo druhou Grznárovu MMA porážku v řadě.

Filip Grznár vs. Charles Andrade

Prvním soupeřem Filipa Grznára v profesionálním MMA byl 25. 6. 2017 velezkušený brazilský zápasník Charles Andrade. Grznár vzal tento zápas doslova na poslední chvíli, pro přípavu na jeho premiéru v kleci měl tehdy šibeničních 14 dní.

Ani náročná průprava pod taktovkou Karlose Vémoly však nakonec nebyla Grznárovi nic platná. Andrade o své výhře rozhodl sérií tvrdých úderů na zemi ještě před vypršením první minuty zápasu Grznár později přiznal, že proti takto zkušenému soupeři neměl žádnou šanci.

Filip Grznár Instagram, Facebook

Filipa Grznára je samozřejmě možné dohledat také na sociálních sítích Instagram a Facebook. Zde přidává fotky z příprav na zápasy, ale i nostalgické vzpomínky na dobu, kdy byl profesionálním kulturistou. Historicky měl hned několik oficiálních profilů, z nejrůznějších důvodů ale opakovaně zakládal nové. V každém případě profil Filipa Grznára na Facebooku sleduje přes 50 tisíc fanoušků.

Filip Grznár Sherdog, wiki

O Filipu Grznárovi toho lze na internetu dohledat opravdu hodně, a to na nejrůznějších místech. Svůj oficiální profil se zápasovými statistikami má na jednom z největších MMA webů Sherdog. Strohý profil Filipa Grznára můžete najít také na české wikipedii, kde jsou však k dispozici jen velice základní informace.

Vy jste však naštěstí „zabrousili“ na tento článek, kde jsou zajímavosti ze života českého influencera a fitness trenéra Filipa Grznára přehledně a na jednom místě.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny


1️⃣ S kým měl Filip Grznár zápas naposledy?

Filip Grznár se ve svém posledním zápase poměřil s Alešem Bejrem na Clash of the Stars 3. Podrobnosti k tomuto zápasu přinášíme uvnitř článku tady

2️⃣ Tvoří Filip Grznár videa na YouTube?

Ano, Filip Grznár se soustavně věnuje video tvorbě na YouTube už více než 7 let. Během dlouhé doby si dokázal vytvořit poměrně silnou fanouškovskou základnu. Vedle toho má ale početné zástupy hejterů, které však podle jeho slov k byznysu potřebuje.

3️⃣ Kolik dal Filip Grznár dřep?

Filip Grznár je několikanásobný rekordman v dřepu. V minulosti dokázal dřepnout neuvěřitelných 350 kilogramů. V roce 2016 si však při jednom z pokusů přivodil vážný úraz, kdy si zpřetrhal postranní vazy v obou kolenou. Po dlouhé rekonvalescenci se ovšem k dřepování vrátil a na oficiální soutěži dřepnul 300 kilogramů.


Youtuber, Influencer a zápasník Filip Grznár Foto: Facebook/Filip Grznár Official

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Max Green a Matouš Kaluba si to opět rozdají v kleci. Tentokrát tam ale nebudou sami

Clash of the Stars 4: datum, zápasy, kurzy a online livestream

Turnaj Clash of the Stars Episode 4 ✨ je tu s další obrovskou dávkou bizáru a kontroverze. V článku najdete veškeré informace i aktuální...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...