Vojto Barborík - profil, zápasy, kariéra MMA zápasníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Slovenský MMA fighter Vojto Barborík je jedním z absolutně nejlepších grapplerů domácí scény. Momentálně zápasí pod organizacemi Oktagon, KSW a PFL s totožným cílem získat zde tituly lehké váhy. Toto je příběh držitele hnědého pásu v brazilském Jiu-Jitsu, se kterým na zem rozhodně jít nechcete.

ŽIVOTOPISSTYL BOJE PŘEHLED ZÁPASŮZAJÍMAVOSTI

Vojto NRP Barborík Foto: Instagram/ofa_ba

Profil Vojto Barborík
Jméno Vojto Barborík
Narozen 2. 5. 1993, Nitra, Slovensko
Přezdívka NRP
Národnost Slovenská
Výška 182 cm
Váha 66 kg
Váhová kategorie Pérová váha, lehká váha
Výhry v MMA 14 (1x KO/TKO, 10x submise, 3x rozhodnutí)
Prohry v MMA 3 (2x rozhodnutí, 1x TKO)
Tým OFA Bratislava
Trenéři Ilja Škondrič, Igor Daniš, Miloslav Cebo, František Fedor, Tomáš Vaňo

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Vojto Barborík MMA kariéra, začátky

Vojto Barborík se narodil v Nitře a k bojovým sportům se dostal v 6 letech. Začínal se zápasením ve volném i řecko-římském stylu. Těmto disciplínám obětoval všechno, přesto ale neměl pro trénování na vrcholové úrovni ty nejlepší podmínky, což ho v období puberty lehce demotivovalo.

Nový životní směr, který velice rychle přešel ve vášeň, našel při otevření vůbec prvního MMA klubu v rodné Nitře. Zde od prvního dne trénoval i vícefázově a smíšené bojové umění se pro něj v 18 letech stalo sportem číslo jedna. Vyzvedni si bonus zdarma ZDE za snadnou online registraci

Vojto Barborík věk, výška, váha

Zápasy ve volném stylu ale zůstaly ve Vojtovi navždy ukotveny i v rámci MMA. Díky každodennímu drilování grapplingu a wrestlingu se vypracoval v jednoho z nejlepších a nejrespektovanějších zemařů nejen česko-slovenské scény, ale i Evropy. 182 centimetrů vysoký Vojto Barborík nastupuje v pérové váze do 66 kilogramů, v minulosti jsme ho ale vídali zápasit i v lehké divizi. Jeho mimozápasová váha se pohybuje kolem 75 kg. Jednou z jeho předností je neuvěřitelně vyrýsovaná postava, což mimo jiné souvisí při shazování se skvělým odvodňováním.

Vojto Barborík BJJ a styl v zápasech

V roce 2020 dosáhl 29letý člen OFA Gymu a GBP klubu Nitra na hnědý pás v Brazilském jiu-jitsu spolu se svým hlavním trenérem a mentorem Iljiou Škondričem. Před tímto obdobím držel 5 let fialový pás. Kromě Vojto Barboríka jsou za absolutně největší specialisty bojového stylu na zemi považováni Martin Buday a Ivan Buchinger.

O Vojtovi se mimo jiné také ví, že dokáže prvky BJJ skvěle přenášet i do komplexního MMA, což se ne každému zápasníkovi daří. Mimo to dokáže fantasticky časovat své údery, měnit pozice a vyvíjet na soupeře na zemi tlak, který často vrcholí tvrdými ground and pound či škrcením. 10 z 13 výher si Vojto připsal právě na submisi. Jeho profi kariéra začala v roce 2012. Dosud si připsal jedinou porážku, shodou okolností od kamaráda Tomáše Deáka v roce 2014.

Vojto Barborík, PML 8 a Paata Tsxapelia

Zranění kolene, které Barborík utrpěl v zápase s italským bojovníkem Maximem Radu, vyřadilo slovenského bojovníka na rok a půl ze hry. Vojto, který se může chlubit odbouchanými zápasy nejen v OKTAGONu, ale i v KSW či PFL, se po dlouhé rekonvalescenci konečně vrátil do klece a představil se v rámci turnaje PML 8.

Barboríka po pauze prověřil gruzínský bojovník Paata Tsxapelia s bilancí 9-7. Slovenský bijec ale prokázal velkou vytvrvalost a touhu po dlouhé odmlce znovu vyhrát. Barborík zkrátka navázal tam, kde byl před prohrou s Ivanem Buchingerem, a po celých třech pětiminutových kolech si odnesl cenné vítězství na body.

Vojto Barborík PFL zápas s Maximem Radu

Vojto Barborík dostal v srpnu roku 2022 zelenou od organizací Oktagon a KSW, díky čemuž si 13. srpna vyzkoušel zápas pod organizací Professional Fighters League (PFL) na turnaji ve Walesu. Jeho soupeřem byl italský zápasník Maxim Radu.

Zápas Barborík vs. Radu byl koncipován jako super fight a v případě úspěchu by si 29letý bijec mohl říct o další smlouvu. Barboríkovi ale tahle šance bohužel nevyšla. V prvním kole ho ze hry vyřadilo zranění kolene a italský bijec si tak odnesl vítězství TKO.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Vojto Barborík KSW

Jedna z největších evropských organizací KSW byla a je pro Vojtu Barboríka celoživotním snem a cílem. Tento cíl si měl původně splnit už v březnu 2020, jeho debut proti Danielu Torresovi mu zhatila pandemie koronaviru. Nyní má ale podepsanou novou smlouvu a organizace Oktagon MMA mu umožnila střídavé starty. Vojto původně podle vlastních slov chtěl dojít pro tituly v obou organizacích současně.

Vojto Barborík vs. Ivan Buchinger o titul pérové váhy organizace Oktagon

Sympatického rodáka z Nitry čekal na turnaji Oktagon 27 životní zápas! O titul pérové váhy se utkal s legendárním Ivanem Buchingerem, který zároveň držel šampionský pás lehké váhy (do 70 kg).

Velmi očekávaný souboj fantastických grapplerů se uskutečnil na stadionu Ondřeje Nepely v Bratislavě, 11. 9. 2021 jako hlavní zápas karty. A přinesl neuvěřitelný příběh.

sipka Rozhovor s Vojto Barboríkem o tomto titulovém duelu si přečtěte ZDE

Vojto Barborík si na šampiona lehké váhy věří Foto: OKTAGON MMA

Vše se pro Vojtu zkomplikovalo už na pátečním vážení, kdy k velkému zklamání nesplnil přesně vypsaný váhový limit, a tedy nemohl proti Ivanovi získat titul. Do sobotního mega zápasu ovšem stihl zmobilizovat fyzické i psychické síly a v zápase předvedl obrovské srdce a hlavně neuvěřitelnou kondici a odolnost.

Vojto Barborík po zápase s Ivanem Buchingerem, OKTAGON 27 Foto: OKTAGON MMA

Vojto se v utkání prezentoval skvělým pohybem a wrestlingem. Několikrát se pokoušel o svoji obávanou submisi. Nic z toho však nakonec nestačilo. Buchinger zejména díky výbornému boxu po 5 kolech slavil vítězství. Vojto Barborík padl na body, ovšem po velmi dobrém výkonu. Na celý památný zápas se podívejte zde.

Vojto Barborik vs. Krzysztof Klaczek

Vojtu Barboríka čekala premiéra v polské KSW 24. dubna 2021. Čelil v ní domácímu borcovi Krzysztofu Klaczekovi (12-4), což na papíře vypadalo, jako jednoznačný zápas. Klaczek sice nezápasil více než 2 roky a jeho forma byla s velkým otazníkem, v samotném zápase ale předvedl srdnatý výkon.

V polovině druhého kola si ale polský zápasník nepohlídal Vojtovo škrcení a ten jej po chvíli utáhl na oblíbenou techniku Rear Naked Choke. Mimochodem, oba v zápase předvedli opravdu vysokou úroveň boje na zemi, včetně obrany proti submisím.

Vojto si tak v KSW připsal vítězný debut, který ho mílovými kroky přiblížil titulové šanci! Tato skutečnost se ovšem po porážce s Ivanem Buchingerem v Oktagonu výrazně zkomplikovala.

Vojto Barborík Oktagon MMA, TFN, XFN

Barborík se poprvé v největší domácí organizaci Oktagon MMA představil v roce 2017, když porazil Michale Nepraše. Od té doby si prošel i těžším životním obdobím, kdy jeho kariéru provázely rodinné problémy. Vojto Barborík je šampionem organizace TFN, kde na konci roku 2017 vybojoval titul ve váze do 70 kilogramů.

Podobně jako například česká hvězda Václav Sivák se mihnul také v mnoha skandály opředené organizaci XFN. Jeho brutální škrcení na vlastní kůži naposledy v rámci Oktagonu pocítili Sasha Bělov a Elison Goncalves. Oba nebezpečné zahraniční bojovníky utáhl Vojto v 1. kole.

Vojto Barborík zápasy (mma record) – statistiky

PROFESIONÁLNÍ MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Výhra Paata Tsxapelia 3 (5:00) Rozhodnutí PML 8 3.2.2024
Prohra Maxim Radu 1 (1:15) TKO PFL 8 13.8.2022
Prohra Ivan Buchinger 5 (5:00) Submise Oktagon 27 11.9.2021
Výhra Krzysztof Klaczek 2 (2:30) Submise KSW 60 24.4.2021
Výhra Elison Goncalves 1 (1:59) Submise Oktagon Prime 3 15.2.2020
Výhra Sasha Bělov 1 (3:43) Submise Oktagon 15 9.11.2019
Výhra Guilherme Cadena Martins 3 (5:00) Rozhodnutí PCF 20 21.4.2019
Výhra Nino Skriejl 1 (4:23) TKO XFN 14 18.11.2018
Výhra Danijel Arandjelovic
1 (1:37) Submise CFK 4 11.5.2018
Výhra
Roberto Pastuch 3 (5:00) Rozhodnutí XFN 9 21.4.2018
Výhra Lukasz Szecowka 1 (1:21) Submise TFN 3 18.11.2017
Výhra Michal Nepraš 2 (2:14) Submise Oktagon 2 7.3.2017
Výhra Pawel Zyglinski 2 (2:05) Submise PCF 13 21.11.2015
Prohra Tomáš Deák 3 (5:00) Rozhodnutí PCF 10
8.11.2014
Výhra
Jan Široký 1 (2:45) Submise PCF 10 8.11.2014
Výhra Dominik Engel 1 (2:18) Submise FoG 3 4.4.2014
Výhra Ladislav Majerník 1 (0:55) Submise NNB 4 28.10.2012

Vojto Barborík vs. Elison Goncalves

Svůj dosud poslední zápas v organizaci Oktagon absolvoval Vojto 15. února 2020 v pražské O2 aréně, kde nikdy předtím v žádné roli nebyl. Elektrizující atmosféru ale ustál a Goncalvese ukončil v prvním kole typickým způsobem, tedy submisí. Na video se podívej tady:

Vojta Barborik zajímavosti

Kromě velkého procenta potetovaného těla „zdob“ rodáka z Nitry i výrazné karfiolové uši, které jsou typické především pro specialisty-grapplery. Zajímavý příběh se váže také k Vojtově přezdívce. NRP v překladu znamená "nitranský rozdavač pokut" a vymyslel ji trenér Ilja Škondrič. „Pokuty“ podle vlastních slov a v lehké nadsázce Vojto svým parťákům rád uděluje na tréninku.

Vojto často pomáhá v přípravě svým parťákům jako je Rony Paradeiser či Gábor Boráros. Pravidelně jim také chodí do rohů při zápase. Kromě zmíněných zápasníků je velkým kamarádem Igora Daniše, Roba Pukače či Marka Bartla. Vysokou úroveň grapplingu Vojto Barboríka nejednou vyzdvihl i trenér František Fedor.

Vojto Barborík Instagram, Facebook, Twitter, Youtube

Vojto Barborik se řadí mezi poměrně nenápadné bojovníky, a platí to i o jeho oficiálních profilech na sociálních sítích. Jeho účet na Instagramu sleduje přes 14000 fanoušků. Ostatní sociální sítě v současné době nepoužívá. Naopak spoustu informací, včetně starších zápasů, najdete na YouTube.

Vojto Barborik sherdog, tapology, fightmatrix

I na největších webech, věnujících se smíšenému bojovému umění, samozřejmě najdete záznamy o kariéře slovenského talentu. Na Sherdogu najdete kromě oficiálních zápasů, také MMA techniky, kterým byli jednotlivé zápasy ukončeny, stejně jako přesný čas.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy naposledy zápasil Vojto Barborík v KSW?

Vojto Barborík zažil svůj debut v organizaci KSW 24. 4. 2021. Do cesty se mu postavil polský fighter Krzysztof Klaczek. Podrobnosti o tomto zápase  slovenského bojovníka najdete uvnitř článku.

2️⃣ Kde a za jakých podmínek momentálně nastupuje?

Vojto Barborík střídavě nastupuje v organizaci Oktagon a polské KSW, která byla a je jeho celoživotním snem. V čem Vojto vyniká se dozvíte ZDE.

3️⃣ V jaké zápasí váze a kde trénuje?

Vojto nejčastěji nastupoval v pérové váze (do 66kg). V poslední době ale po problémech s hubnutím přešel do lehké váhy. Dlouhodobě trénuje v Oktagon Fighting Academy pod vedením Ilji Škondriče. Spáruje ale i u Attily v SFG a připravuje se i v GBP klubu Nitra.

4️⃣ Kdy se uskutečnil zápas Buchinger vs. Barborík?

Druhý zápas století, jak o tomto souboji oba aktéři hovoří, se uskutečnil 11. září 2021 v Bratislavě. Ve hře byl titul pérové váhy organizace Oktagon MMA. Více se dočtete uvnitř článku

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tomáš Deák je bývalý šampion Oktagonu a nyní zápasí v organizaci ACA

Tomáš Deák - životopis a zápasy MMA bojovníka

Tomáš Deák ⚡ dokázal vybojovat dva velké tituly v bantamové váze a v současné době působí v prestižní ruské organizaci ACA.✅ Toto je jeho...

Ivan Buchinger se stal prvním dvojnásobným šampionem organizace Oktagon

Ivan Buchinger – profil a kariéra MMA zápasníka

Jeden z nejlepších MMA bojovníku česko-slovenské scény všech dob.🥊 Aktuální šampion lehké i pérové váhy v organizaci Oktagon.🥇 Fighter s...

Lajoš Klein je známý svými brutálními kopy

Ľudovít Lajoš Klein - profil a zápasy MMA bojovníka

Ľudovít Klein 🧨 je zápasník MMA, který jako první Slovák v historii podepsal smlouvu se slavnou UFC.⚡ Ve své premiéře v nejprestižnější...