Obrovské překvapení! Teixeira ve druhém kole uškrtil Blachowicze

Měla to být jasná záležitost. Brazilský veterán Glover Teixeira ale v titulové bitvě zcela zastínil Jana Blachowicze a ve druhém kole si díky škrcení připsal nejcennější výhru v kariéře.

Glover Teixeira se stal šampionem Foto: Profimedia

Šok! Glover Teixeira Blachowicze k ničemu nepustil a vyhrál ve 2. kole

Glover Teixeira nastupoval do titulového zápasu na UFC 267 proti Janu Blachowiczovi jako obrovský outsider. Dvaačtyřicetiletý veterán měl být pro polského šampiona snadným soustem a drtivá většina fanoušků vyhlížela česko-polské derby o titul příští rok. Všechno ale bude jinak. Glover Teixeira podal fantastický výkon a ve druhém kole zvítězil na rear naked choke.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Zápas se rozjížděl pozvolna. První kolo nepřineslo téměř žádnou akci. Glover Teixeira hned v první minutě úspěšně doručil takedown, nicméně následně se přes vynikající Blachowiczovu obranu prakticky k ničemu nedostal. Na zemi se bojovalo až do konce kola a díky dominantní pozici se samozřejmě do vedení 1:0 dostal Teixeira.

Ve druhém kole se začalo více boxovat a polský fighter dokázal několik dalších hrozeb takedownu odvrátit. Přibližně v polovině kola ovšem Blachowicz tvrdě inkasoval a i když dokázal několik úderů vrátit, opět se ocitl na zemi. V nevýhodné pozici navíc skončil výrazně otřesený, což zkušený Glover Teixeira dokázal po chvíli potrestat.

Brazilec se dostal svému soupeři na záda a následně nasadil čisté škrcení, které Blachowicz po pár sekundách odklepal. Glover Teixeira se tak stal vůbec nejstarším šampionem historie UFC. V pozápasovém rozhovoru se navíc i zmínil o Jiřím Procházkovi, který by stále měl být příštím uchazečem o titul. Bitvu Teixeira vs. Procházka bychom tak měli vidět v příštím roce.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jan Blachowicz je v souboji s Gloverem Teixeirou velkým favoritem

UFC 267: Blachowicz vs. Teixeira - datum, karta, livestream

Extrémně zajímavý turnaj✨ z pohledu českého fanouška se nezadržitelně blíží! Na turnaji UFC 267 v Abu Dhabí se v nové roli představí i Jiří...

Jan Blachowicz

Jan Blachowicz – profil a zápasy UFC bojovníka

Jan Blachowicz je polský zápasník🛡️, který nastupuje v nejlepší lize smíšeného bojového umění UFC.✅ V září 2020 vybojoval titul polotěžké...

Cory Sandhagen je velmi nepříjemný protivník pro kohokoliv

UFC 267: Petr Yan vs. Cory Sandhagen - kurzy a livestream

Jedním z nejzajímavějších duelů víkendového turnaje UFC 267 je bitva o titul prozatímního šampiona bantamu mezi Petrem Yanem a Cory...