Alex Pereira si vyšlápl na Blachowicze a teď cílí na titul. Rýsuje se střet s Procházkou

Brazilský fantom posledních měsíců Alex Pereira má za sebou očekávanou premiéru v polotěžké váze UFC. Jak si při ní vedl? Tady jsou podrobnosti.

Alex Pereira Foto: Profimedia

UFC 291: Pereira porazil Blachowicze. Na řadě Jiří Procházka?

Čeští fanoušci a především Jiří Procházka bedlivě sledovali brazilsko-polskou bitvu mezi Alexem Pereirou a Janem Blachowiczem, která měla přiblížit titulového vyzyvatele a potenciálního soupeře pro vracejícího se Jiřího Procházku.

Do ostře sledovaného zápasu na UFC 291 vstoupil mnohem lépe ostřílený Jan Blachowicz, který vůbec na nic nečekal a už v první minutě se dostal do zad Alexe Pereiry, který prakticky celé kolo musel s vypětím všech sil bránit pokusy o škrcení Rear Naked Choke. Blachowiczův nápor ale ovace nepřinesl. Naopak.

S přibývajícím časem se ukázalo, že pokusy o škrcení vzaly Jankovi spoustu energie, a i když stále hrozil háky i zvedáky, oproti Pereirovi byl značně vyšťavený. Brazilec po celý zápas kopal nesmírně tvrdé lowkicky, čímž postupně bral Blachowiczovi další vítr z plachet. Druhé kolo šlo jasně na stranu Alexe Pereiry.

O výsledku utkání rozhodovalo třetí kolo, ve kterém bývalý šampion střední váhy působil mnohem lépe, co se pohybu a kondice týče. Blachowicz sice dokázal v závěru zápasu vzít Pereiru poměrně snadno na zem, k výraznějšímu tlaku to ale nevedlo.

Těsný zápas dospěl až do bodového rozhodnutí, kde se arbitři na vítězi neshodli. V poměru 2:1 si ovšem cenné vítězství připsal Alex Pereira, který v zápase zaznamenal více signifikantních úderů i efektivnější "damage".

V pozápasovém rozhovoru s Joe Rogenem Pereira uvedl, že se nyní chce soustředit na získání titulu, ať už bude jeho soupeřem kdokoliv. Vzhledem k aktuální situaci je ale velmi pravděpodobné, že nás v závěru roku čeká parádní bitva Pereira vs. Procházka, který po zranění ramene už naskočil do plné přípravy.

Zajímavostí je, že oba vyznávají podobný styl boje, takže bude toto srovnání obrovsky zajímavé. Pakliže k němu samozřejmě dojde. Ve hře totiž zůstává také Magomed Ankalaev.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...