Australský fantom Volkanovski opět ukázal svou výjimečnost, Rodriguez v roli učně

Nejlepší MMA zápasník v historii pérové divize opět nenechal nikoho na pochybách. Alexander Volkanovski na UFC 290 v Las Vegas zaknihoval další obhajobu svého pásu. Tady jsou podrobnosti.

Alexander Volkanovski nedal Rodriguezovi šanci Foto: Profimedia

UFC 290: Volkanovski porazil Rodrigueze a dál vládne pérové váze

Naprosto dominantní výkon. Tak by se dal ve zkratce popsat průběh hlavního zápasu turnaje UFC 290 mezi Alexanderem Volkanovskim a Yairem Rodriguezem. Mexický dočasný šampion neměl svůj den a od začátku byl ve všech ohledech pozadu.

Alexander Volkanovski po opatrném začátku prvního kola ukázal v čem spočívá jeho síla. Po dvou minutách prvního kola dotáhl úspěšný takedown a následně začal svého soupeře zcela rozebírat.

Vysoká škola kontroly na zemi v kombinaci s drtivým ground and pound dělaly Rodriguezovi obrovské problémy a určovaly ráz utkání. Mexický toreador postupem času viditelně odcházel i psychicky, což byla další voda na mlýn pro nažhaveného Volkanovskiho, kterého v tlaku nezastavil ani drobný cut nad levým obočím.

Ve třetím kole se Yair Rodriguez nadechl k náporu, jeho snahu ale zásadně přibrzdil pravý hák, který dopadl přímo na jeho bradu a extrémně s ním otřásl. Volkanovski následně spustil na pletivu salvu úderů, kterou zakončil vysokým takedownem a následně pokračoval v ground and pound na zemi.

To už byla jen otázka času, kdy rozhodčímu Herbu Deanovi dojde trpělivost s pasivní obranou Rodrigueze. Poté, co se "El Pantera" zabalil na zemi do dvojáku, dal tím prakticky najevo, že tento duel balí.

Alexander Volkanovski zvítězil ve 3. kole na TKO a dál čeká na protivníka, který by ho dokázal ve váze do 66 kilogramů výrazněji ohrozit. V pozápasovém rozhovoru australský bijec připustil, že možným scénářem pro nadcházející období je odveta s Islamem Makhachevem v lehké váze. Ještě pravděpodobnější scénář se ale jeví to, že se Volkanovski utká s neporaženým španělským prospektem, Iliou Topuriou. Oba spolu po zápase prohodili pár slov.

Brazílie oslavuje nového šampiona, Pantoja v těsném zápase porazil Morena

V prvním titulovém zápase večera se držitel titulu měnil. Novým králem muší divize je brazilský bojovník Alexandre Pantoja, který v nádherném utkání předčil Brandona Morena na split decision.

Moreno se dostal do velkých problémů už v prvním kole, kdy ho Pantoja dokázal posadit na zadek tvrdým knockdownem. Úřadující šampion se ale z tohoto momentu v dalších kolech oklepal a srdnatě se rval až do poslední vteřiny.

Zřejmě rozhodující moment zápasu přišel ve druhé polovině pátého kola, kdy Pantoja dokázal doručit takedown a následně se na dlouhé desítky vteřin zavěsil na záda Morena. Ten pokusy o škrcení sice odvrátil, porážce na body už ale zabránit nedokázal.

Titulovou bitvu s Adesanyou si vybojoval Dricus Du Plessis

Střední váha se může těšit na "souboj o Afriku". Jihoafričan Dricus Du Plessis po skvělém výkonu ukončil Roberta Whittakera ve 2. kole TKO a touto výhrou si vydobyl zápas o titul s Israelem Adesanyou. Oba si po zápase střihli staredown, během kterého bylo jasně patrné, že tihle dva se rozhodně nemusí.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Šampion těžké váhy Jon Jones

Hasič z Ohia se pokusí znovu dobýt UFC. Do cesty se mu postaví fenomenální Jon Jones

V pátek přislo z úst šéfa UFC Dany White velmi očekávané oznámení. Těžká váha se na podzim otřese v základech. Hlavními aktéry budou dvě...

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...