Brito měl vyhrát! Novotný nabízí vysvětlení, proč to Kaikovi nevyšlo

Kaik Brito obětoval pro postup do UFC kromě jiného i titul Oktagonu. Jenže šťastný konec se nekonal. Proč to odhodlanému Brazilci nevyšlo? Ondřej Novotný má svou vlastní teorii.

Kaik Brito v roce 2021 porazil Bryczeka Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Brito měl vyhrát! tvrdí Novotný

Kaik Brito svému snu obětoval leccos, kromě jiného i svou pozici v Oktagonu, k níž se vázal mimo jiné šampionský pás ve velterové váze. Nikdo (a nejméně pak asi sám Brito) moc nečekal, že by mu angažmá v nejvyšší lize světa nevyšlo, jenže štěstí více stálo při Britově protivníkovi Obanu Elliottovi, který zvítězil sice jen o chlup, přesto mu Dana White nabídl smlouvu. Proč to odhodlanému Brazilci nevyšlo?

Svůj názor nabídl i promotér Oktagonu Ondřej Novotný, který vzal Brita po jeho prohře a zklamání bez rozmyslu zpět pod křídla organizace„Mám ho rád, kluka, on je fakt strašnej sympaťák a hodnej kluk (...) a všichni ho máme rádi, takže nemusí prosit ani nic podobnýho,“ prohlásil jako vsuvku v podcastu Kudy běží zajíc.

„Samozřejmě vůbec neměl chodit do Contenderu,“ rozpovídal se později Novotný o Kaikově zápasu v MMA letem světem. „Ten Contender je ošidnej, ty studiový zápasy jsou ošidné. Víte, že spoustě bojovníků to vůbec nesedí. (...) Nemá to atmosféru, pro spoustu lidí je to neštěstí,“ uvažoval nahlas Novotný.

„V UFC o tom nechtějí ti zápasníci moc mluvit veřejně, ale když se bavíte s manažerama, trenérama, jakmile maj zápas v Apexu, tak jsou úplně nešťastní,“ prozradil Novotný a podotkl, že jeden z důvodů, proč sportovci touží po úspěchu, je atmosféra vyprodané arény.

„Měl vyhrát. Myslím si, že třeba na Oktagonu, kdyby měl stejného soupeře, když to takhle vezmeme, tak by ho zabil, za mě, tak by to byl úplně jiný Kaik Brito. Neříkám, že Oban Elliott je lehký soupeř, to určitě ne, ale Kaik Brito je lepší než Oban Elliott. Má za sebou daleko těžší soupeře, daleko, daleko, daleko těžší bitvy všechno,“ zhodnotil Novotný.

➤ Čtěte také: Co teď bude s Kaikem aneb dostane Kozma odvetu, po níž tak dlouho hladoví?

„Ale zeptejte se Martínka, Bledé, všech těch bohužel neúspěšných, Peňáze, jak strašně divné to je zápasit na Dana White’s Contender Series. Jak je to vytržený z reality, jak jsou zvyklí na něco jiného a jak ti ujíždí ta palice a vlastně tam částečně nejsi. Ty jsi v extrémně důležitém zápase, ale vlastně se tam necítíš být,“ popsal atmosféru na Contenderu Novotný.

Paradoxní je, že nedávno z Oktagonu do UFC přestoupil i polský bojovník Robert Bryczek, který měl mít titulový zápas s Patrikem Kinclem. Bryczkovi se podařilo do organizace dostat, ankiž by musel absolvovat Contender Series, a přitom jde o jednoho z bojovníků Oktagonu, které Kaik Brito porazil.

Kaik Brito nepropadá depresi a dál se soustředí na svůj cíl:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Kaik Brito se smlouvy s UFC nedočká

Brito bojoval jako lev, ale smlouvy s UFC se nedočká. Vítězství mu uteklo o fous

Kaik Brito svedl souboj o kontrakt s UFC a bohužel byl poražen. Co přesně se nepovedlo a o jaký kousek to Brazilci uteklo?

Kaik Brito míří do UFC, titul je volný

Post krále velterové váhy je oficiálně volný. Kdo si dojde pro titul?

Kaik Brito zamířil do nejvyšší ligy, a tak byla otázka času, kdy Oktagon oficiálně uvolní titul velterové váhy. Stalo se a trůn je opět k...