Post krále velterové váhy je oficiálně volný. Kdo si dojde pro titul?

Kaik Brito zamířil zabojovat o smlouvu do nejvyšší ligy, a tak byla otázka času, kdy Oktagon oficiálně uvolní titul velterové váhy. Dnes se tak stalo a ostatní zápasníci divize teď budou mít šanci zabojovat o trůn.

Kaik Brito míří do UFC, titul je volný Foto: OKTAGON MMA

Kaik Brito opustil trůn velterové váhy. Kdo si asi o pás zabojuje?

Titul šampiona velterové váhy je ode dneška oficiálně volný. Oznámil to promotér Oktagonu Ondřej Novotný ve svém pravidelném vysílání MMA letem světem. Kaik Brito se rozhodl ve své kariéře podniknout další kroky a zamířit do nejvyšší ligy, kam se musí probojovat skrze Dana Whites Contender Series. To však jistě zase tolik nevadí ostatním bojovníkům velterové váhy Oktagonu, kterým se tak otevírá nová šance na titul.

„Brito je v tuto chvíli teď a tady v 11:48 oficiálně zbaven titulu. Titul je uvolněný,“ oznámil Ondřej Novotný, když se jeden z fanoušků na Brita zeptal. „Brito už není šampion velterové váhy. Samozřejmě mu odebíráme titul, protože už u nás nechce zápasit, o čemž jsme se však bavili dlouhodobě. V tuto chvíli se děje to, co se musí stát s každým bojovníkem, který chce vyzkoušet něco jiného,“ vysvětlil promotér situaci.

Otázkou teď tedy je, kdy a kdo bude moci o čerstvě uvolněný pás šampiona zabojovat. V tuhle chvíli je pro divizi prioritou semifinále pyramidy Tipsport Gamechanger. „Velterová váha má před sebou dvě semifinále Tipsport Gamechangeru, pyramidy o milión eur. Teď si poražení odnesou 80 tisíc eur, oba muži ve finále si pak mezi sebou rozdělí 430. Poražený dostane 130 tisíc eur, vítěz 300.“

Také se tím pádem nabízela otázka, zda se může konat zápas o titul už v rámci Gamechangeru„Jako že teoreticky by mohlo být, ale nepočítám s tím a nemyslím si, že se to stane, ať už to složení bude jakékoliv a Kaik s tím nemá co dělat, protože i když se tam nedostane (do UFC), tak už není šampion,“ okomentoval Novotný.

„Samozřejmě můžeme se bavit o tom, jestli by měl být pak první na řadě, ale to už je samozřejmě na nás, na tom, jak to vyhodnotíme. (...) V každém případě titul je v tuhle tu chvíli volný,“ uzavřel téma Brito.

Kaika Brita v pondělí čeká další bitva s Velšanem Obanem Eliottem a část velterové divize Oktagonu se připravuje na semifinále Tipsport Gamechangeru, které proběhne 16. září ve Frankfurtu. Titul teď tedy bude pravděpodobně nějakou chvíli bez svého šampiona.

David Kozma toužil po odvetě s Britem, s níž se teď asi může rozloučit. Připomeňte si jejich zápas, který byl pro Pantera zatím nejtěžší v kariéře:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Losene Keita a Maté Sanikidze

Dřív, než se čekalo? Losene Keita odhaluje datum návratu a nejbližší zápasový program

Hvězdný Losene Keita na sociálních sítích nastínil, kdy by se mohl po zranění vrátit zpět do Oktagonu. Tady jsou jeho slova a podrobnosti.

Gábor Boráros

Borárose nevyšetřují?! Novotný prozradil, že proti Gáborovi není vedené šetření

Gábor Boráros kvůli vyšetřování sázkařského podvodu nemůže nastoupit do zápasu. Teď se však ukázalo, že nejspíš žádné vyšetřování...

Samuel Pirát Krištofič

Pirát s Vikingem či El Chapo s Vikingem? Jaký příběh se bude psát v Bratislavě?

Už teď je bratislavská karta nabitá velkými jmény.💪💥 Ve vzduchu visí duely, které by mezi řadu atraktivních zápasů skvěle zapadly...