Brutální KO ho nezlomilo. Podívejte se na pozoruhodný příběh Impy Kasanganaye

Cesty osudu jsou nevyzpytatelné. Své o tom ví i nezlomný americký bojovník Impa Kasanganay, kterého si většina fanoušků až do nedávna spojovala hlavně s neuvěřitelným knockoutem, který inkasoval od Joaquina Buckleyho v UFC.

Impa Kasanganay dokráčel až na vrchol PFL Foto: Profimedia

Z bezdomovce milionářem: Impa Kasanganay vystoupal v PFL až na vrchol

Tenhle knockout z října 2020 obletěl svět a zapsal se do historie UFC, jako jedno z nejlepších ukončení všech dob. Impa Kasanganay tehdy poznal odvrácenou stranu MMA, zatímco Joaquin Buckley byl vynášen do nebes.

Neuvěřitelný kop z otočky málem zničil Kasanganayovi kariéru. On to ale nevzdal a dál si šel za svým snem. Do té doby neporažený Impa Kasanganay byl v duelu s Joaquinem Buckleym mírným favoritem. 123. vteřina druhého kola ale všechno změnila. Buckley vystřihl fantastický spinning back kick, kterým poslal Kasanganaye do říše snění.

Kasanganay se po této porážce sice po půl roce dokázal do klece UFC vrátit a porazit Sashu Palatnikova na Rear Naked Choke, porážka od Buckleyho v něm ale zanechala nesmazatelné stopy. Po následné porážce s Carlstonem Harrisem na body se Kasanganay z UFC pakoval a problémy nastaly i v osobním životě. Impa Kasanganay dokonce jakožto bezdomovec přespával v autě před tělocvičnou a dlouho nevěděl, co s ním bude dál.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

V roce 2023 mu záchranné laso hodila organizace PFL, kde se rodákovi z města Charlotte začalo opět dařit. Kasanganay během 9 měsíců postupně vyřídil 5 soupeřů a krok za krokem mířil do finále pyramidy polotěžké váhy.

V dosud posledním zápase si 24. listopadu poradil na body s Joshuou Silveirou a stal se novým šampionem PFL, díky čemuž obdržel šek na milion dolarů. Balancování na hraně propasti v případě Kasanganaye skončilo happyendem. Nechybělo přitom mnoho a příběh hodný filmového zpracování, mohl mít smutný konec.

Ziskem titulu PFL ale tato cesta nekončí. Impa Kasanganay si bezprostředně po svém posledním vítězství řekl o další velkou výzvu. Rád by totiž změřil síly s Francisem Ngannouem a to nejlépe na africkém kontinentu, odkud pochází jeho rodiče a kořeny zde má i Ngannou.

„Ano, já vím, je to extratřída, ale to mi je jedno. Opravdu chci Francise, protože před ním mnoho lidí utíká. Všichni se ho bojí. On se teď snaží najít soupeře a já klidně přejdu do těžké váhy. Porazím ho. Neříkám to jen proto, abych něco jen tak plácal. Pokud chcete být nejlepší, musíte to ukázat,“ řekl Kasanganay

Podívejte se na KO z roku 2020:

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.