Dodržuji všechny pravidla, říká řádný chovatel lvů Karlos Vémola

Karlos Vémola si do svého sídla ve Vémolandu pořídil dalšího zvířecího miláčka. Terminátor exkluzivně pro FightLive vysvětluje, jak je to s chovem lvů v České republice a jaké podmínky musí plnit.

Karlos Vémola a jeho nová lvice, která zatím stále čeká na jméno Foto: Karlos Vémola

Chovat lvy musíte minimálně v páru, taková jsou pravidla, říká krotitel šelem Karlos Vémola

Chovat jednoho lva dá pořádnou práci. Ale co teprve, kdy vám do výběhu přibude druhá lvice? To si na vlastní kůži vyzkouší bojovník Karlos Vémola, který si pořídil další zvířátko. Neměl na výběr. Už při pořizování Elsy věděl, že bude muset v horizontu jednoho roku pořídit druhého lva. Sám k tomu dodává:

„Kromě toho, že lvy miluji, tak tohle jsou podmínky pro chov v České republice. Lev je párové zvíře, proto musíte mít minimálně dva a více. Já jsem řádný chovatel a všechny pravidla okolo chovu musím dodržovat.

Není podmínkou, zda musí jít a samici a samce, ale v Česku je aktuálně zakázáno množení lvů a uhlídat to by bylo velmi obtížné. Já navíc nejsem zastánce kastrace, proto jsme se nakonec rozhodli pořídit Else novou kamarádku. Jméno pro ni stále vybíráme.“

Terminátor se chystá na kurz chovatele

Pořízením druhého lva splnil Karlos Vémola podmínky pro chov lvu. V prosinci ale usedne zpátky do „školních lavic“. Čeká ho oficiální kurz chovatele lvů, který u nás probíhá pouze dvakrát ročně a Karlos už je zapsán na prosincový termín.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola s novým přírůstkem do rodiny

Radost u Vémolů: Terminátor si pořídil druhého lva

Láska Karlose Vémoly ke zvířatům nebere konce. Dlouho avizované přání pořídit si druhého lva se konečně stalo realitou. Kdy přijde na řadu...