Francis Ngannou byl blízko senzaci. Světového šampiona Furyho dokonce poslal k zemi – VIDEO

Boxerský duel Fury vs. Ngannou přinesl hodně překvapivý průběh. Furyho bilance se otřásla v základech. Podrobnosti si přečtěte v článku.

Francis Ngannou pořádně zatopil Tysonu Furymu Foto: Profimedia

Ngannou málem porazil Furyho. Šokující knockdown obletěl svět

Nechybělo mnoho a Francis Ngannou se navždy zapsal do historie sportu. Podceňovaný MMA zápasník předvedl v duelu s neporaženým Tysonem Furym fantastický výkon, kterým zavřel ústa všem kritikům a pochybovačům. Od pomyslného nebe ho dělil opravdu kousek.

Tohle totiž nikdo nečekal. Zápas mezi Furym a Ngannouem měl být jednoznačnou záležitostí, nakonec se ale proměnil v pořádné drama. Bývalý UFC šampion boxoval úvodních kol naprosto uvolněně a jeho neortodoxní styl dělal Furymu velké problémy.

První výrazný moment zápasu přišel ve 3. kole, kdy Francis Ngannou dokázal trefit Furyho tak přesně, že se boxerský velikán najednou ocitl na zemi. Gipsy King rychle vstal a po počítání byl schopný pokračovat, nejen přítomní diváci ale doslova oněměli.

V dalších kolech už byl Fury daleko ostražitější a držel si Furyho co nejvíce na distanc. Díky svým dlouhým pažím přitom sbíral u rozhodčích kladné body, byť každé jednotlivé kolo bylo nesmírně vyrovnané.

V 10. kole se Francis Ngannou pokusil o naskočeného "Supermana", což je technika, kterou vídáme v MMA a postojových disciplínách. V samém závěru utkání už Ngannou věděl, že jeho heroický výkon zřejmě na vítězství stačit nebude, což se potvrdilo i na bodovacích lístcích u rozhodčích.

Zatímco úvodní kola patřily Ngannouovi, druhou polovinu zápasu pro sebe získal Tyson Fury, což vyústilo v konečný bodový výsledek 95-94 Ngannou,  96-93 Fury,  95-94 Fury.

Přestože Francis Ngannou nakonec padl na split decision, okamžitě se na něj snesla vlna chvály, zatímco Furyho výkon řada odborníků a světově uznávaných osobností označila za příšerný.

Zápasu přímo v Rijádu přihlíželo několik hvězd světového sportu v čele s Cristianem Ronaldem, který aktuálně působí v saúdskoarabské fotbalové lize, kde obléká dres týmu Al Nassr. Jenže právě tahle skutečnost stála za tím, že ho hala při představování vybučela, jelikož srdce místních fanoušků patří jinému konkurenčnímu týmu.

Nevěřícně nad průběhem utkání kroutil hlavou i Furyho potencionální prosincový soupeř Oleksandr Usyk. Jejich sjednocovací duel nyní bude předmětem dalšího jednání, přestože už se několikrát objevila informace, že byl oficiálně potvrzen. Na konečný verdikt a datum, si ale raději počkejme.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Box, Tyson Fury - ČTK, AP, Isaac Brekken

Tyson Fury - box, zápasy statistiky a životopis

Boxer 🥊 Tyson Fury je dvojnásobným mistrem světa v těžké váze a na profesionální úrovni ještě neokusil hořkost porážky☝. Přečtěte si příběh...

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...

Oleksandr Usyk přistoupil na podmínky zápasu s Tysonem Furym

Šampion Usyk bouchl do stolu a podepsal zápas s Furym. Má to ale háček

Tahle zdánlivě nekonečná sága dostává zcela nový rozměr. Bitva mezi boxerskými velikány Oleksandrem Usykem a Tysonem Furym se zřejmě...