Šampion Usyk bouchl do stolu a podepsal zápas s Furym. Má to ale háček

Tahle zdánlivě nekonečná sága dostává zcela nový rozměr. Bitva mezi boxerskými velikány Oleksandrem Usykem a Tysonem Furym se zřejmě opravdu uskuteční. Podrobnosti se dočtete v článku.

Oleksandr Usyk přistoupil na podmínky zápasu s Tysonem Furym Foto: Profimedia

Hotovo, podepsáno? Ne tak docela

Na sjednocující bitvu v těžké váze světového boxu zřejmě přeci jen dojde. Tyson Fury tak dlouho škádlil svého ukrajinského soka, až dostál svého. Oleksandr Usyk podle několika zdrojů přistoupil na podmínky a podepsal kontrakt. Ani to však nemusí znamenat definitivní pojistku.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Přetahovaná o každý cent se mezi Fyrum a Usykem táhne už takřka rok. Bitvu o všechny světové tituly by přitom chtěl vidět úplně každý. A Tyson Fury si je toho dobře vědom. Je to právě on, kdo spolu se svým týmem diktuje od začátku podmínky, za kterých by se mohl tento souboj uskutečnit. Když už to na jaře letošního roku vypadalo, že se oba šampioni postaví tváří v tvář v ringu, dohoda ztroskotala na finančních podmínkách. Více jsme o tom psali zde.

Následně se mezi Furym a Usykem rozhořel peprný trashtalk. Jedna strana osočovala tu druhou a vzájemná dohoda se zdála být v nedohlednu. V pátek 29. září ale svět obletěla zpráva, že Oleksandr Usyk přeci jen slevil ze svých nároků a podepsal smlouvu, na základě které bychom se vytouženého duelu přeci jen měli dočkat.

Pro představu, ukrajinský šampion a držitel pásů WBA, WBO, IBF a The Ring požadoval minimálně 40% podíl z rozdělení odměn. Na to šampion WBC Tyson Fury odmítl přistoupit a nabízel 30 %. Trvalo to dlouhé měsíce, než Usyk přeci jen zvážil tuto alternativu a nakonec se rozhodl souhlasit.

Samotný zápas i zisk všech světových titulů je pro ukrajinského boxera důležitější, než peníze, citují zahraniční zdroje Usyka. Oficiální deal, stejně jako přesné datum a místo konání zápasu je prozatím oficiálně zahaleno tajemstvím. Nejčastěji se skloňuje 23. prosinec, případně lednový termín.

Tato čerstvá informace navíc přišlo pouhý měsíc před soubojem Tyson Fury vs. Francis Ngannou. Právě případné šokující vítězství bývalého krále těžké váhy UFC by mohlo celou situaci značně zkomplikovat.

Francis Ngannou je v očích veřejnosti i odborníků pasován do role jasného outsidera. Klauzule ve smlouvě ovšem hovoří o možné odvetě v případě, že dokáže nigerijský predátor 28. října v Saúdské Arábii Gypsy Kinga skolit. Tím by se s velkou pravděpodobností odsunul právě domluvený zápas s Usykem.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Usyk porazil Duboise, sám byl ale v zápase v problémech

VIDEO: Nelegální úder nebo čistý spodek? Usyk slaví, Dubois cítí křivdu. Názory se různí

Úspěšná obhajoba Oleksandra Usyka má poněkud hořkou příchuť. Může za to kontroverzní úder Daniela Duboise, který byl podle rozhodčího veden...

Tyson Fury se utká s Francisem Ngannou

Bitva titánů má zelenou. Francis Ngannou se poměří s Tysonem Furym. Jaká budou pravidla?

Tak přece na tenhle zápas dojde. Souboj těžkých vah je podle všeho oficiálně stvrzen podpisy obou aktérů. Podívejte se na detailní...

Vasil Ducár má před sebou další velkou výzvu

Box: Cheavon Clarke vs. Vasil Ducár o titul IBF – datum, kurzy a online live stream

Nejlepší český boxer Vasil Ducár ⭐ se v sobotu utká o mezinárodní titul organizace IBF. V Anglii změří síly s neporaženým domácím...