VIDEO: Nelegální úder nebo čistý spodek? Usyk slaví, Dubois cítí křivdu. Názory se různí

Úspěšná obhajoba Oleksandra Usyka má poněkud hořkou příchuť. Může za to kontroverzní úder Daniela Duboise, který byl podle rozhodčího veden pod pás.

Usyk porazil Duboise, sám byl ale v zápase v problémech Foto: Profimedia

Oleksandr Usyk obhájil světové tituly, Daniel Dubois se cítí okraden

Pořádnou vlnu emocí vzbudil zápas mezi Oleksandrem Usykem a Danielem Duboisem. Ukrajinský král těžké váhy si nakonec v 9. kole došel pro výhru na TKO, ještě předtím ale došlo na hodně kontroverzní moment.

V 5. kole Dubois zasáhl Usyka na spodek a ten se okamžitě s bolestivou grimasou skácel k zemi. Zkušený ringový rozhodčí Luis Pabon ovšem bez váhání a časové prodlevy zahlásil nelegální úder pod pás, což v týmu Duboise vyvolalo velkou míru nevole.

Usyka tento moment na chvíli vyvedl z koncentrace a Dubois v následujících kolech sahal po velké senzaci. Jenže v 8. a hlavně 9. kole přišly velké chvíle 36letého ukrajinského boxera.

Díky skvělému pohybu a přesně mířenému krátkému úderu z přední ruky (jabu) dostal Duboise v 8. kole poprvé na kolena. Anglický vyzyvatel ještě dokázal vstát a v utkání pokračovat, v 9. kole už ale rozhodčí zápas definitivně odmával a Usyk tak mohl začít slavit své první ukončení před časovým limitem v rámci těžké váhy.

Ihned po utkání se na internetu spustila bouřlivá diskuze, zda byl, nebo nebyl, Duboisův úder na spodek veden až příliš nízko. Zajímavé je, že v této otázce nepanuje shoda ani mezi světovými boxery.

Sám Usyk měl ovšem v pozápasovém rozhovoru o faulu samozřejmě jasno, zatímco Dubois je opačného názoru. Dojde na základě tohoto momentu v budoucnu na odvetu? Na Duboisovu ránu pod pás se můžete podívat v tomto videu v čase 1:35.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Logan Paul se chystá na návrat do ringu

Snadná potrava? Logan Paul zná soupeře pro svůj návrat do boxerského ringu

Starší z bratrů Paulů se chystá na comeback mezi 16 provazů. V polovině října mu bude čelit veterán Bellatoru, který je známý svým kousavým...

Anthony Joshua při oslavě vítězství

Anthony Joshua se blýskl tvrdým KO a od Conora McGregora si vysloužil pivo – video

V noci ze soboty na neděli proběhl boxerský zápas mezi Anthony Joshuou a Robertem Heleniusem. Jak duel dopadl? Podrobnosti se dočtete v...

Nate Diaz se pustil do Eddieho Hearna

Nate Diaz se obul do promotéra Eddieho Hearna: Porazím všechny tvé bojovníky, vzkázal mu

Reakce Natea Diaze na adresu nejslavnějšího boxerského promotéra na sebe nenechala dlouho čekat. Jaké tvrzení vyvolalo Diazovu zlobu?...