Frankfurt zažije teprve druhý titulový zápas žen v historii Oktagonu. Jak ho vidí sázkaři?

Ženský souboj o titul je v předních evropských organizacích velkou vzácností. O to víc se mohou fanoušci těšit na hlavní bitvu turnaje Oktagon 46 ve Frankfurtu, ve které si to 16. září o nablýskaný pás rozdá Katharina Dalisda a Jacinta Austin.

Katharina Dalisda má před sebou bitvu o titul Foto: OKTAGON MMA

Svátek pro milovníky ženského MMA. Ve Frankfurtu je ve hře titul slámové váhy

Oktagon MMA za 7 let fungování dekoroval pouze jednu jedinou šampionku, nepočítáme-li Oktagon Výzvu a projekt Underground. Obsazování ženských kategorií a současně udržení patřičné evropské úrovně je velmi těžkou disciplínou i pro tak ostříleného promotérského matadora, jako je Ondřej Novotný. Kvalitní MMA bojovnice jsou obecně vysoce „nedostatkovým zbožím“ a v tomto kontextu je blížící se titulový duel opravdu velkou raritou.

Nepopsatelný pocit doposud zažila v Oktagon MMA pouze Češka Tereza Bledá, která na konci roku 2021 vybojovala titul muší váhy (56,7 kg). Relativně brzy se ale titulu vzdala a skrze Contender zamířila do slavné UFC. Od té doby vysněný pás na novou majitelku čeká.

Na druhý titulový souboj něžného pohlaví si fanoušci museli poměrně dlouho počkat. Ženské divize se totiž budují velice obtížně, což jsme si řekli v úvodu článku. Na druhou stranu jsou ale bojovnice od titulové šance klidně 2 – 3 vítězné zápasy.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

V rámci Evropy trochu jiná situace panuje v organizaci Invicta, která se věnuje výhradně ženským zápasům. Nutno ale podotknout, že v posledních letech je na mírném ústupu.

Katharina Dalisda a Jacinta Austin se na turnaji Oktagon 46 střetnou o titul slámové váhy, tedy nejlehčí váhové kategorie. (52,1 kg). Možná vás překvapí, že o tento souboj je dlouho dopředu enormní zájem a přitahuje pozornost velkých médií.

Z pohledu bookmakerů i aktuálního náběru sázek u Tipsportu (90 %) je jasnou favoritkou domácí Katharina Dalisda. 31letá reprezentantka MMA Team Spirit Frankfurt působí od svého příchodu do Oktagon jako nezastavitelný tank. Ve 3 zápasech zaznamenala 3 přesvědčivá vítězství a s každým přibývajícím zápasem vykazuje viditelný progres.

V posledním zápase si dokonce vyšlápla na brazilskou veteránku UFC, Isabelu De Paduu, kterou ukončila tvrdým ground and pound v závěru zápasu. Její kariérní vzestup rozhodně není dílem náhody. Nenápadná bojovnice dlouhodobě trénuje s muži a široko daleko nemá ve své váze konkurenci.

Hlavní zápas OKTAGON 46
Katharina Dalisda Jacinta Austin
9–3 5–1
Kurz na vítězství: 1.27 Kurz na vítězství: 3.47

Jacinta Austin započala svoji profesionální MMA kariéru teprve v roce 2021. První tři zápasy zvládla vítězně na body, ve čtvrtém duelu pak zapsala svoji první vítěznou submisi. Poté ovšem přišlo první červené políčko, kdy ji pod arabskou organizací UAE Warriors těsně na split decision porazila Josefine Lindgren Knutsson.

Do svého premiérového utkání v polovině června letošního roku pod Oktagon MMA Austin rozhodně nevstupovala v roli favoritky, svým srdnatým výkonem ale velmi překvapila. Rodačka z daleké Austrálie v parádním utkání uškrtila na Rear Naked Choke Gruzínku Sofii Bagishvili a stala se právoplatnou titulovou vyzyvatelkou. Kdo bude v polovině září slavit v ikonické frankfurtské Festhalle? To se dozvíme už brzy.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Strickland se tentokrát utká s Magomedovem

UFC Fight Night: Strickland vs. Magomedov – karta, analýza a tip

Už tuto sobotu se dočkáme dalšího turnaje UFC, tentokrát s hlavním zápasem Strickland vs. Magomedov. Který z bojovníků má větší šance na...

UFC bojovnice Mackenzie Dern na váze

Váhové kategorie v MMA (Mixed martial arts) - ženy a muži

Bojovníci v MMA se rozdělují do několika váhových divizí.⭐ Podívejte se na kompletní seznam mužských i ženských váhových kategorií a další...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...