Kam se poděl Martin Fenin a jeho touha stát se MMA bojovníkem?

Mohl napsat zajímavou kapitolu svého už tak pestrého životního příběhu. Bývalý fotbalista a notorický průšvihář Martin Fenin si ale svým chováním sám zabouchl dveře k velké výzvě.

Martin Fenin Foto: Profimedia

Feninova kariéra bojovníka skončila dřív, než začala

Oktagon na něj před pár měsíci hodně sázel. Martin Fenin měl být jednou z hlavních tváří expanze na německý trh, jenže jeho problémová povaha nakonec organizaci přinesla víc škody, než užitku. A také nemalé finanční ztráty. Někdejší talent českého fotbalu tak dlouho brnkal promotérům na nervy, až byl svého času mohutně propagovaný projekt definitivně odpískán. A vlastně se nelze divit.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Řada fanoušků si už tehdy klepala na čelo. Martin Fenin se měl pod organizací Oktagon MMA transformovat z naprostého začátečníka do komplexního MMA bojovníka, který si měl před vyprodanou arénou ve Frankfurtu zkusit ostrý zápas. Nevyšlo to.

Feninův soupeř, Němec Kevin Pannewitz, rovněž nepřistupoval k výzvě zrovna nejzodpovědněji. I tato skutečnost nakonec přiměla promotéry poslat celý projekt k ledu, byť se to zprvu zdálo, jako naprosto dokonalý plán.

Byly chvíle, kdy se zdálo, že to Martin Fenin s MMA myslí skutečně vážně. Docházel do pražského Gorila gymu, trénoval a nasával cenné rady od zkušenějších kolegů, mimo jiné Jiřího Procházky, Patrika Kincla, Matouše Kohouta a mnohých dalších. Jeho životospráva na venek vykazovala velký progres, jenže později se ukázalo, že tomu tak úplně nebylo.

Fenin se v té době dušoval, že s alkoholem definitivně sekl. Řada jemu blízkých lidí o tom vážně pochybovala a boj s tímto démonem zřejmě nakonec stál za jeho přetrvávajícími problémy. To, že se Fenin vůbec nezměnil, po čase přiznal i Ondřej Novotný, který spolu s Pavolem Nerudou vkládal do projektu „Poslední gól Martina Fenina“ velké naděje. Ne všechno se ale povede a tento krok do tmy bohužel organizaci nevyšel podle představ.

To, jak celá myšlenka vzala za své bylo z pohledu Oktagonu o to mrzutější, že Fenin je speciálně ve Frankfurtu považován stále za velkou celebritu. 36letý bohém měl být jakousi spojkou k německému publiku. Měl propojovat bubliny fotbalových a MMA fanoušků. Snad i pro zdánlivě velký potenciál Oktagon se zrušením projektu poměrně dlouho otálel, až nebylo jiné volby.

Po oznámení Feninova konce u organizace Oktagon se čekalo, že po něm sáhne některá z tuzemských organizací, specializující se na bizarní zápasy. To se však alespoň prozatím nestalo, a tak Fenin sešel z očí fanoušků bojových sportů.

Chodí Fenin stále do gymu? Spíš ne.

O tom, zda Martin Fenin definitivně pověsil MMA rukavice na hřebík, můžeme jen spekulovat. Jisté ale je, že bez vydatné motivace, kterou pro něj svým způsobem MMA zápas představoval, se člověk jen těžko přinutí k pravidelnému tréninku. Tím spíše, pokud jde o tak fyzicky náročný sport, jakým je MMA.

Martin Fenin je i po rozchodu s Oktagonem dál vídán na veřejnosti. Nedávno se například stal kmotrem nové knihy režiséra a herce Jakuba Koháka. Jestli si ale tu a tam zajde bouchnout do pytle, zůstává zahaleno tajemstvím.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Projekt s Martinem Feninem byl ukončen

Projekt Fenin zrušen! Proč se Oktagon s věčným potížistou rozloučil?

Měl to být příběh o napraveném bouřlivákovi, který vezme osud do vlastních pěstí. Šťastný konec se však nekoná.💥 Proč byl projekt Fenin...

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...