Kontroverzní ukončení Jiřího Procházky budí velké emoce. Názory se rozchází

Celé Česko a především český samuraj Jiří Procházka vstřebává porážku v titulovém zápase na UFC 295. Hlavní otázka posledních hodin zní jasně: Ukončil rozhodčí Marc Goddard zápas předčasně?

Jiří Procházka v zápase s Alexem Pereirou neuspěl Foto: Profimedia

Zkušený UFC sudí na pranýři. „Bylo to předčasné“, shoduje se tým BJP a mnozí další

Newyorská mise nedopadla podle očekávání. Brazilský válečník Alex Pereira ukončil Jiřího Procházku ve 2. kole TKO a usedl na trůn polotěžké divize UFC. Celý svět ovšem diskutuje o tom, zda rozhodčí Marc Goddard ukončil zápas předčasně, či nikoliv.

Běžela poslední minuta druhého kola, když si Jiří Procházka nešťastně „naběhl“ na pravý a vzápětí levý Pereirův hák, po kterých šel k zemi. Český bojovník měl okamžitě snahu vstát a svázat soupeře u pletiva, což ale Pereira nepřipustil a dávkoval v obrovské kadenci ostré lokty.

V momentě, kdy šel Procházka na záda, měl uznávaný rozhodčí Marc Goddard jasno o tom, že tenhle zápas zastaví ve prospěch Alexe Pereiry. Bohužel se už nikdy nedozvíme, jak by se zápas vyvíjel v případě, že by dal Procházkovi alespoň několik dalších sekund. V rámci ochrany zdraví si svůj verdikt Goddard obhájí a mluvit o „krádeži“, což se na sociálních sítích rovněž zmiňuje, není na místě. Určitá hořkost ale nepochybně zůstane navždycky.

Marc Goddard je mnohými označován za vůbec nejlepšího MMA rozhodčího. Tenhle zápas na UFC 295 si ale do své „výkladní skříně“ rozhodně nepřidá. Zřejmě největším problémem je totiž to, že šlo o titulový zápas, které se zpravidla nechávají plynout o něco déle, dokud jeden z bojovníků skutečně nevykazuje známky nulové obrany. Nemusí tomu tak být ale vždy.

Bezprostředně po zápase jsme se na názor zeptali přímo v New Yorku jednoho z Procházkova trenérů, Jaroslava Hovězáka. Jeho strohá reakce byla všeříkající: „Bylo to předčasné“. Přesně tohle stanovisko v podstatě zaujal celý tým. Sám Jiří Procházka ale opakovaně řekl, že ukončení zápasu bylo v pořádku.

Poučit se z chyb a jít dál

Ať už si o sporném ukončení můžeme myslet cokoliv, na výsledku to nic nezmění. Jiří Procházka prohrál MMA zápas po dlouhých 8 letech a nyní je před ním další část cesty. Ve svém pozápasovém rozhovoru mluvil odhodlaně o svém návratu i o ukončení Marcem Goddardem. Svá slova poté zopakoval ve videu na sociálních sítích.

„Ahoj všichni. Chci vám všem říci: děkuji za podporu. Pro mě je to obrovská motivace. Nic víc, nic míň. Marc Goddard to ukončil správně. Možná dvě, nebo tři vteřiny by něco změnily. Ale je to tak, jak to je. Já to respektuji. Sledujte mě dál. Já se vrátím, silnější, než kdy dřív.“

Nezbývá, než se s výsledkem smířit a těšit se na to, jaké nové výzvy před nejlepším českým MMA zápasníkům vyvstanou. „Jiří si teď potřebuje především odpočinout. Jeho noha dostala pořádně zabrat, ale je to hodně odolný borec. Pokud on sám řekl, že to rozhodčí ukončil správně, pak to bylo rozhodně správné ukončení,“ vrátil se k nejzásadnějšímu momentu večera prezident UFC Dana White. Dejte nám do komentářů na našem facebooku vědět, jaký názor máte na ukončení zápasu vy.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Poatan Pereira

Alex Pereira: životopis, zápasy MMA (UFC) a statistiky bojovníka

Alex Pereira patří mezi nejvýraznější bojovníky organizace UFC a to ve dvou váhových kategoriích.💎💪Vše o brazilském zápasníkovi se dozvíte...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...