Lajoš Klein další výhru tentokrát nepřidal, smutnit ale nemusí

Slovenský zápasník Lajoš Klein tentokrát v Londýně vítěznou sérii neprodloužil, po dobrém výkonu bere z UFC 286 málo vídanou remízu. Jaký byl průběh utkání?

Lajoš Klein další výhru v UFC nepřidal Foto: Profimedia

Výkon Ľudovíta Kleina stačil v Londýně na remízu

Málokdy je remíza v MMA hodnocena samotnými bojovníky pozitivně, tentokrát ji ale Lajoš Klein nejspíš bere. Duel s domácím Jaiem Herbertem přišel hned jako druhý v pořadí na extrémně nabité kartě UFC 286 v Londýně.

Lajoš Klein vstupoval do svého šestého UFC zápasu v roli favorita. Hned od úvodních vteřin bylo znát, že se potkali dva typově velmi podobní bojovníci. Jeden kop střídal druhý a velmi kvalitní a rychlý postoj byl k vidění z obou stran.

Zhruba v polovině kola se povedlo Kleinovi dostat Herberta na zem, bohužel mu však tato pozice způsobila o pár vteřin později více škody, než užitku. Majitel černého pásu v BJJ Jai Herbert výborně pracoval ze spodní pozice a v jeden moment způsobil kopem na hlavu tzv. upkickem Lajošovi tržnou ránu nad levým okem. Slovenský borec následně správně usoudil, že tudy cesta nepovede a zápas se vrátil zpět do postoje.

Druhé kolo bylo ještě vyrovnanější, než to úvodní. Klein však i nadále držel střed klece a všechny nebezpečné údery a kopy soupeře včas viděl. To samé ale platilo i z druhé strany. Vyrovnané to bylo i v pasování se na pletivu i v prostoru, byť měl mít podle předzápasových prognóz ve wrestlingu navrch právě Klein. To se však nepotvrdilo.

Třetí kolo výrazně ovlivnily dvě naprosto identické situace. Jai Herbert dvakrát v krátkém sledu v klinči zasáhl kolenem Kleina do rozkroku, za což mu správně byl rozhodčím stržen bod. I přes tyto nepříjemné momenty zařadil Klein vyšší rychlostní stupeň a zatlačil Herberta ještě více do defenzivy.

V nejméně vhodný okamžik ale dokázal Jai Herbert doručit takedown a zdálo se, že si tím zajistil vítězství. Klein se ale i přes svízelnou situaci nevzdal a minutu a půl před koncem zápasu dokázal naopak on dostat soupeře pod sebe. Poslední vteřiny vyrovnaného zápasu patřily zase Herbertovi, přesto si po závěrečném gongu nemohl být jistý výhrou ani jeden z bojovníků.

Díky tomu, že se dva rozhodčí ze tří shodli na remíze, skončilo toto utkání remízou majority draw. Výsledek, který se v MMA vidí čím dál méně, přijali oba zápasníci celkem v pohodě.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Mate Kertesz poráží Christiana Jungwirtha na split decision, OKTAGON MMA

Jak se boduje v MMA? Varianty a kritéria bodového rozhodnutí

V tomto článku rozebíráme, jakým způsobem se boduje MMA zápas ☝. Jaké jsou varianty bodového rozhodnutí 🖊️ a co se v průběhu boje považuje...

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.