Není třeba, aby nás někdo vodil za ručičku, tvrdí Pukač s Fodorem

Duo Pukač Fodor nám pravidelně prostřednictvím podcastu ukazují něco málo ze svého zápasnického života. Co je přimělo změnit gym a osamostatnit se v tréninku?

František Fodor a Robert Pukač Foto: Youtube/Fightingslava

Pukač a Fodor: Chceme na sobě pracovat sami

Roberta Pukače jsme naposledy viděli v kleci v rámci turnaje s vyhroceným hlavním zápasem Vémola vs. Kincl. Tehdy se v oktagonu potkal s navrátilcem Miroslavem Brožem. Oba bojovníci si vzájemně uštědřili nespočet tvrdých ran, ale bodování nakonec promluvilo ve prospěch Inkvizitora, který z duelu odešel jako vítěz. Poslední zápas Františka Fodora byl naopak velmi rychlý, když ho Karol Ryšavý ukončil v prvním kole TKO.

Fodor s Pukačem se teď podle všeho odhodlali k tomu změnit taktiku a rozhodli se, že vezmou svoji formu pevně do vlastních rukou, pozměnili působiště i tréninkový plán. Co je k tomu vedlo?

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

„Půjdeme na místo mému srdci velmi blízké,“ uvede Fodor v sedmém díle podcastu Fightingslava tělocvičnu, kde se chystají s Robem Pukačem pořádně dřít. Tentokrát divákům ukázali, jak vypadají tréninky bojového systému Yee Tao. „Je to vysloveně striking (...) bude to zas něčo trochu jiného,“ vysvětlil Pukač.

„Jdeme cvičit bojový styl mého otce (...)  na trénink bojového umění Yee Tao, který on vyučuje v Nových Zámcích, je zakladatelem tohoto stylu, takže mně je tenhle styl hrozně blízký, protože jsem ho trénoval a je mým backgroundem (základem), z tohoto stylu pocházím a z něho nejvíc čerpám,“ doplnil František Fodor a objasnil, proč je pro něho tento styl srdcovou záležitostí.

„Ukázal mi cesty, jak mám ten trénink brát, jak by ten trénink bojového umění měl vypadat (...) jednoduše se naučí člověk systematicky krok po kroku bojovat,“ dodal k nakonec.

Jako pokaždé Robo Pukač a František Fodor odpovídali v podcastu Fightingslava na otázky a jednoho z fanoušků zajímalo, proč se rozhodli kluci změnit působiště, když byli podle všeho zvyklí trénovat v bratislavském fitness centru Cvičisko (kde byste našli trénovat mimo jiné také Ronalda Paradeisera).

„Rozhodli jsme se pracovat sami na sobě (...) myslíme si, že víme, jak má vypadat trénink k naší spokojenosti (...) trénujeme, vyhledáváme kvalitní sparring partnery, nejsme k sobě neupřímní,“ prozradil Fodor v závěru, že se rozhodli osamostatnit.

„... myslím si, že jsme v té kleci stáli už mnohokrát, abychom se na všechno někoho ptali, nebo aby nás někdo vodil za ručičku,“ vysvětlil František Fodor, proč se rozhodli trénovat na vlastní pěst. „Takže jsou lidi, od kterých čerpáme technické věci (...) chodíme do jiu-jitsu akademie...,“ dodal.

Zdá se, že oba bojovníci si vytyčili jasné cíle, za nimiž si hodlají neúnavně jít. Kromě podcastu také rozjíždějí vlastní merch, o němž je v sedmém díle také řeč. Co nevidět bychom tedy měli mít možnost pořídit si oblečení značky Fightingslava. Jak by měl merch tohoto dua vypadat, se můžete podívat v následujícím videu:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Katharina Dalisda

Kincl, Vémola, Kozma? Kdepak! Jedničkou organizace Oktagon je anděl s ďáblem v těle

Oktagon MMA se krok za krokem dostává více a více do povědomí na mezinárodní úrovni a to samé platí i o bojovnících, kteří zde nastupují....

Jeremy Kimball

Bude americký Grizzly lovit v Oktagonu Terminátora? Vsaďte si u Fortuny

Trénuje v nezvyklých podmínkách a hodně svérázná je i jeho povaha. Veterán UFC Jeremy Kimball má svůj svět. Jeho největší motivace při...

Baba Jaga hodlá vypustit démona

Mikulášek hodlá na Štvanici vypustit démona a přidat třetí vítězný korálek v řadě

Páteční Štvanice slibuje pěknou dávku adrenalinu a show, o kterou se nepochybně z velké části postará i kontroverzní Vašek Mikulášek.